V městském muzeu proběhla ve čtvrtek 23. ledna podvečer vernisáž interaktivně naučné výstavy „SAVCI“, která představuje ty nejpikantnější zajímavosti o této živočišné třídě. Vernisáž obohatily děti z divadelního kroužku DDM Knoflíček, vernisážovou řeč pronesla  Pavla Šedivá. Škoda, že na zahájení výstavy nepřišel větší počet návštěvníků.
Výstava je určena především dětem, obsahuje mnoho zajímavostí ze světa zvířat - savců. Děti si zde mohou vyzkoušet rozpoznat různé druhy zvířat podle jejich srsti, stop i zvuků nebo napodobovat jejich pohyby. Velké oblibě se těšil hned po vernisáži zejména krtčí tunel a orangutaní provazová prolézačka. Pro školní mládež zde mají pořadatelé výstavy k dispozici  pracovní listy se zajímavými otázkami  ze světa zvířat. Cílem pořadatelů výstavy bylo pozvat do muzea především tu nejmladší generaci a rodiny s dětmi. Nyní v zimním a předjarním období není vždy možné vyrazit na vycházky. Proč tedy nezajít do muzea a seznámit se s rekordy a kuriozitami ze světa zvířat? 
Výstava byla zajištěna ve spolupráci s Centrem pro rodinu a  sociální péči z Ostravy. O výstavě, která bude otevřena až do 15. března 2020 natočil Českotřebovský deník krátkou videoreportáž, kterou brzo uvedeme.