Týden hokeje v České Třebové                   

V úterý 21. 1. 2020 od 15 hodin se na zimním stadionu Na Skalce uskutečnila v rámci projektu Týden hokeje už poosmé akce pořádaná MHO TJ Lokomotiva Česká Třebová ve spolupráci s Českým hokejem s názvem Pojď hrát hokej. Letošního lednového pokračování tohoto projektu se zúčastnilo 52 dětí.

Po nezbytné registraci všech účastníků, kteří obdrželi od partnera z řad Českého hokeje dárky v podobě národních dresů a jiných drobností, se rodiče s dětmi přesunuli do klubovny zimního stadionu, kde byli seznámeni s činností našeho oddílu a mládežnického hokeje formou prezentace. Nápomocen prezentaci byl i Jaroslav Kudrna, odchovanec královéhradeckého hokeje, působící řadu sezón v týmech Dynamo Pardubice, Bílí Tygři Liberec, Mountfield Hradec Králové, ale třeba i v ruské KHL. Jelikož tyto informace děti moc nezajímaly, odebraly se s trenéry na lehoučkou, ale hlavně zábavnou rozcvičku po zimním stadionu.

Po návratu dětí do klubovny byla prezentace u konce a nic nebránilo přesunu na střídačky, odkud všichni účastníci sledovali krátkou komentovanou ukázku tréninku nejmenších hokejistů našeho oddílu. Mnozí z nich jsou výsledkem předchozích akcí Pojď hrát hokej. I tady byl nápomocen Jaroslav Kudrna, který realizoval dokonce rozhovory s dětmi na střídačkách.

Následně přišel čas na převléknutí a obutí bruslí všech "bruslínků" a pak už následovaly hry a bujaré skotačení všech dětí na ledě. Tady se k nám připojil i maskot projektu lvíček Puk. Ten se společně s trenéry našeho oddílu staral o skvělou zábavu na ledě. Stanoviště byla rozmístěna po celé ledové ploše a děti je v tomto hojném počtu všechny zaplnily. Po necelé hodince strávené dováděním na ledě se uskutečnilo společné focení s trenéry a maskotem Pukem.

Osmé pokračování projektu Týden hokeje bylo ve znamení největšího počtu dětí, které se kdy těchto akcí v našem mládežnickém hokejovém oddíle TJ Lokomotiva Česká Třebová zúčastnilo. Po ukončení zábavného odpoledne se děti rozloučily hlasitým pozdravem s maskotem Pukem, Jaroslavem Kudrnou a trenéry. Při odchodu ze zimního stadionu vyzařovala ze všech dětí i rodičů spokojenost a nadšení z nového sportu, který si dítka vybrala.