VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY

SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ  27. 12. - 5. 1. 2020.    


27. 12. 2019 VOLEJBAL,

JUNIOŘI, VÁNOČNÍ TURNAJ V H. KRÁLOVÉ.

V pátek 27. 12. 2019 jsme se opět zúčastnili vánočního  turnaje, který uspořádala  Slávie Hradec Králové. Naše družstvo tvořili 2 junioři a 6 kadetů. Do turnaje se přihlásilo 6 družstev Hradec Králové A a B (junioři), Žďár nad Sázavou, Dřevěnice, Vysoké Mýto (všichni  kadeti) a my. Turnaj se hrál na 2 hrané sety. Kluci v rychlém sledu odehráli 5 zápasů 2 výhry, 1 remíza a 2 prohry.
Žďár nad Sázavou - Česká Třebová  0:2 (25:50)
H.Králové A- Česká Třebová 2:0 (50:27)
H.Králové B - Česká Třebová  2:0 (50:25)
Vysoké Mýto - Česká Třebová  0:2 (30:50)
Dřevěnice - Česká Třebová  1:1 (39:48)
 
Celkové výsledky:  1.H.Králové B  2.H.Králové A  3.Česká Třebová  4. Dřevěnice  5. Žďár nad Sázavou  6. Vysoké Mýto
Hráli: Bělka, Lukáš, Kadlec, Sýkora, Svoboda, Hruška, Šumbera a Štech.                                    Markéta Bělková

4. – 5. 1. 2020 VOLEJBAL ŽENY, PŘEBOR ČOS CHOCEŇ. 

Tradičně jsme si první víkend v lednu zahrály přebor České obce Sokolské v Chocni. Ženské části turnaje se zúčastnilo celkem osm družstev. Hrálo se ve dvou čtyřčlenných skupinách, kde první dva celky postoupily o konečné umístění 1. - 4. místo a týmy, které obsadily v základní skupině 3. a 4. místo, v neděli bojovaly o 5. - 8. místo.
Turnaj jsme rozehrály velice dobře, když jsme v prvním zápase porazily Sokol Frýdek-Místek 2:1 na sety a následně Sokol Praha-Nusle poměrem 2:0 na sety. Poslední sobotní utkání jsme podlehly 0:2 Brnu-Juliánov a to pro nás znamenalo třetí příčku ve skupině – o pouhý jeden set nám uteklo druhé místo. V neděli nás čekaly dva zápasy o konečné umístění. Přály jsme si vybojovat páté místo, ale bohužel to nevyšlo a prohrami 1:2 a 0:2 s týmy ze Šlapanic a pražského Žižkova obsazujeme v turnaji osmé místo.
Za celý víkend jsme odehrály pět kvalitních zápasů, kde se prostřídaly všechny hráčky a doufáme, že nám tento víkend pomůže při vstupu do druhé poloviny sezóny, která začíná již tuto sobotu. Vyrážíme za soupeřkami do Chabařovic u Ústí nad Labem. Držte nám palce, ať si nějaký bodík do tabulky přivezeme J.
První domácí utkání v novém roce sehrajeme v sobotu 18. ledna v hale Na Skále od 11 a 15 hodin proti soupeřkám z Rumburku.
Hrály a střídaly: Divišová Marie, Drymlová Martina, Foldýnová Natálie,
                             Horáková Iva, Karanská Hana, Kubová Radka, Krejsová Pavlína,
                             Šemberová Martina, Tillingerová Kateřina, Trávníčková Pavla.

Za družstvo žen Horáková Iva

4. 1. 2020 VOLEJBAL JUNIOŘI, TURNAJ VE VYŠKOVĚ.

První turnaj v roce 2020 odehráli junioři dnes 4. 1. 2020 ve Vyškově. V nejlepší výkonnostní skupině se kluci utkali s Vyškovem a VK Brnem. K turnaji byli k dispozici: Bělka, Štech, Kadlec, Lukáš, Koudelný, Hruška, Sykora a Jireček. Mezi svátky kluci odehráli jeden přípravný turnaj v H. Králové a absolvovali 1 trénink 2. 1. 2020. Takže dnes to byla velká neznámá, jaký výkon předvedou.
Do prvního zápasu proti VK Brno, což je extraligové družstvo kadetů, nastoupila základní sestava Bělka, Sykora, Kadlec, Lukáš, Koudelný a Hruška. V prvním setu se družstvo pomaleji rozjíždělo, ale konec setu kluky zastihl v bojovném duchu a díky menšímu počtu chyb první set vyhrálo. Zbylé sety ale ovládlo Brno. Vyhranost byla na naší straně, ale Brno nás výrazně přehrálo na servisu, který byl z naší strany velmi neúčinný. Takže brněnští hráči těžili z výborného příjmu podání a následného útoku po rychlé nahrávce.
Do druhého zápasu nastoupil místo Sykory Jireček a Sykora se přesunul na libero. První sen proti Vyškovu kluci ovládli v koncovce. V druhém setu Vyškov rychle vedl a kluci trochu sklopili hlavu. Ve třetím setu jsme do stavu 13:17 tahali za kratší konec. Chyběla víra ve svůj výkon. Po pár nevynucených chybách našeho družstva kluci přestanou hrát. Dnes, i přes hodně upracovanou hru, ukázali charakter a bojovnost, třetí set otočili a v ve čtvrtém si hned zkraje setu vytvořili náskok 7:0 a ten víceméně udrželi do konce. Obsadili tak 2.místo a zůstávají stále v A skupině.
Hodnocení: dnes byl ten výkon  hodně upracovaný, těžkopádný, ale díky bojovnosti a v určitých chvílích i víře v sebe sama, vzájemné pomoci na hřišti, jsme 2. místo uhájili. Nedostatky, které družstvo má byly dnes hodně vidět v utkání proti Brnu a tak máme na čem pracovat.
Brno - Č. Třebová 3:1, Vyškov - Č. Třebová 1:3    M. Kadlec

3. – 4. 1. 2020 VOLEJBAL,

NOVOROČNÍ MINISOUSTŘEDĚNÍ ŽÁKYŇ.

Díky dlouhému volnu o vánočních prázdninách jsme si všichni dost odpočinuli, a proto jsme si pro žákyně nachystali na dny 3.-4.1.2020 minisoustředění. Chřipka se nám bohužel také nevyhnula, ale i přesto se holek sešlo jedenáct. Zapojili jsme ještě jednoho trenéra a odtrénovali jsme skoro vše v ideálním počtu dvanácti. Na začátek byla fyzička. Holky se do toho vrhly naplno a druhý den pak nohy hodně bolely.:-) Po fyzičce jsme zvládli ještě cvičení na prsty a bagr. Druhý den jsme zapojili smeč, blok a podání. Zopakovali jsme tak vše, co trénujeme. Hlavně se holky po vánočním lenošení opět rozhýbaly.:-) Vše bylo z jejich strany poctivě odmakáno, takže paráda.:-)  tr. H.Dvořáková, R.Benešová, M.Matoušek