Tomáš Šmilauer: Dění v krajině           
Slavnostní vernisáži za dobré účasti veřejnosti byla ve čtvrtek 9.ledna zahájena výstava Tomáše Šmilauera "Dění v krajině", který sám výstavu připravoval a který byl na vernisáži přítomen. Výstava bude jistě dobře navštívena, svědčí o tom o ohlas na vernisáži, na které byla velká účast zejména orlickoústeckých přátel výtvarného umění. Na klavír vernisáž doprovodila Zdena Hájková, učitelka českotřebovské základní umělecké školy, vernisážovou řeč přednesla PhDr. Ludmila Kesselghruberová. A protože  se s autorem vystavených obrazů Tomášem Šmilauerem dobře zná, např. z orlickoústeckého Klubu přátel umění, bylo přímo do duše. Připomněla také umělecké zaměření dalších členů Šmilauerovy rodiny, dědečka Františka, který se narodil v Ústí nad Orlicí, tatínka Jiřího, ale také autorova syna Mgr. Tomáše Šmilauera, který je nyní již také profesionálním výtvarníkem. Odkázala také na společnou "rodinnou výstavu" Šmilauerových, uspořádanou v ústecké Galerii pod radnicí před několika lety.
Tomáš Šmilauer vystavuje v České Třebové "Dění v krajině" - zůstal tedy krajinářem, jaký býval před lety, ale nyní nás zavedl do krajiny  modifikované, barevné  a abstraktní, nicméně krásné. Jsem přesvědčen, že by kterýkoliv z vystavovaných obrazů se dobře vyjímal v bytovém interiéru....
Výstava je ve Výstavní síni Kulturního centra v Nádražní ulici otevřena do konce ledna  denně od 9 - 12 a od 14 - 17 hodin.
 

Ještě pár ukázek z výstavy....