Překvapivé zlato na domácím ledě                                        

Pro pořadatele z českotřebovského krasobruslařského klubu konečně nadešel den D a dlouho připravovaný závod mohl začít. První únorový víkend patřil zimní stadion v České Třebové jen krasobruslařům. Na sobotní ISU závod Poháru ČKS se přihlásilo 152 závodníků ze 40 klubů z celé České republiky a od brzkých ranních hodin ve 12 kategoriích bojovali o stupně vítězů. Mezi startujícími byla jedenáctka českotřebovských závodnic a z nich rovnou šest v nejpočetnější kategorii mladších žaček. Tato kategorie byla rozlosována do dvou skupin a místní bruslařky se ve výsledcích pohybovaly v polovině startovního pole, stejně jako trio nejmladších žaček. Juniorka a trenérka Radka Hůlková si zajela jízdu až ve večerní části závodu jako poslední v kategorii a zároveň z třebovských děvčat. Před ní ale startovala ještě žačka Nikola Orlichová, do které se vkládaly největší naděje na nejlepší umístění domácích. Tajně se doufalo snad i neskromně na bronzový stupínek, který jí na posledních závodech v Mladé Boleslavi utekl jen o setinu bodu. Stadionem se nesly známé písně Michaela Jakcsona a nejen diváci mohli vidět skvěle zajetou jízdu bez jediného zaváhání, což také rozhodčí náležitě ocenili. Domácí prostředí Nikolu dovedlo k absolutnímu osobnímu rekordu a s překvapivě velkým náskokem před silnou konkurencí se poprvé v této sezoně dostala na stupínek nejvyšší.

Neděle pak patřila mezioddílovému závodu v rámci projektu Bruslička, v němž se zástupci domácího klubu - dvanáctka krasobruslařek - rozhodně také neztratili. První zkušenosti na závodech, krásné výkony a díky kadetce Simoně Foffové i na těchto závodech měla Česká Třebová své medailové umístění.     

Vybrané závodní jízdy společně s dalším programem budou k vidění na Lední revue, která se uskuteční 21. 3. 2020 na zimním stadionu v České Třebové.

Kompletní výsledky obou závodů i s bodovým hodnocením jsou zveřejněny na stránkách Krasobruslařského klubu Česká Třebová, na oficiálních stránkách ČKS a projektu Bruslička.

Jana Hůlková KK Česká Třebová

Ze závodu Českotřebovská pirueta 2020 je ve spolupráci s KK Česká Třebová připraveno krátké video ZDE