NAŠE ČESKOTŘEBOVSKÉ SPORTOVNÍ MEDIÁLNÍ HVĚZDY

Mám rád sportovní pořady a utkání. Dva dny po sobě jsem mohl vidět na ČT SPORT dvě po sobě jsoucí akce za účasti našich třebovských sportovních hvězd. Asi naši mediálně nejznámější třebovští sportovci mě svými výkony nadchli a především jsem mohl fandit někomu, kterého znám, bydlí blízko mě a v našem městě byli vychování. Chodili tady do školy, sportovali, byli vidět každoročně na podiu při naší největší akci „Týden sportu“. V našich periodikách se o nich moc nepíše i přesto, že jejich výkony jsou uznávány celorepublikově a jsou špičkovými sportovci ve svém oboru.

Nejprve se představil volejbalista Lukáš Vašina (mistr a vicemistr Evropy), jako ústřední hráč v družstvu lídra letošního ročníku extraligy Karlovarska. Reportéři o něm mluvili v superlativech jako o supertalentu a velké perspektivě českého volejbalu, který je ve statistikách veden jako nejlepší smečař v ČR. Před nedávnem byl k vidění na obrazovkách v zápasech naší reprezentace na kvalifikaci o OH v Berlíně, kde taktéž nastupoval ve svých 20 letech v základní šestce.

Lukáš při podání, dva největší bombeři svých týmů v Lize Mistrů s hvězdou světové velikosti Zaytsevem z Italské Modeny....

A hned druhý den se mezi hvězdnými atlety představil na ČT SPORT další Třebovák Jan Friš. Na mezinárodním halovém mítinku v Ostravě. Atlet, který má za sebou mnohé úspěchy a účasti se super výkonem a 2.místem na Světové univerziádě v Itálii. Je příjemné a umocňuje to i divácký zážitek, když můžete fandit a obdivovat sportovce, kteří vyrůstali v našem městě, formovali je lidé z našeho města a v našem městě žijí a můžeme je i na vlastní oči občas potkat.

Honza na Světové Univerziádě, plnou parou vpřed, ve startovním poli plné světových es.