52. lidový ples s beneficí pro Verunku Šrámkovou             
V sobotu 8. února 2020 se uskutečnil v pořadí již 52. Lidový ples v České Třebové, který se nakonec konal opět v prostorách Národního domu.  Slavnostního zahájení plesu se ujal předseda místní organizace KDU-ČSL a zároveň radní města Martin Voleský společně se starostkou města Česká Třebová paní Magdalénou Peterkovou.  Svou návštěvou ples poctil také senátor Petr Šilar a z rodinné dovolené přijel vicehejtman Pardubického kraje, Roman Línek, který si lidový ples v České Třebové nemohl nechat ujít. V jednu chvíli se tak na podiu sešli čtyři kandidáti do letošních krajských voleb, kteří budou hájit barvy Koalice pro Pardubický kraj. Společně předali výtěžek loňského plesu na pomoc Verunce Šrámkové. 
Celým večerem provázela hosty plesu živá hudba v podání tanečního orchestru Combo 2 z nedaleké Litomyšle. Milovníci cimbálové muziky ani letos nebyli ochuzeni a k jejich spokojenosti hrála ve druhém patře cimbálová muzika Donava. Moderování se letos ujal mediální asistent města Česká Třebová Jiří Holý a své role se zhostil na výbornou.
Zpestřením večera byla tři předtančení. Dvě v podání ČESKÉ BESEDY LUKAVICE a jedno od streetdance taneční skupiny Lets Do This.
Bohatá tombola byla i letos samozřejmostí, téměř 400 cen v malé tombole doplňovalo více jak 20 cen v tombole velké a kromě již tradiční uzené kýty od senátora P. Šilara se mohli hosté těšit na další hodnotné ceny např. kávovar či 5 pobytových voucherů. Napětí a drama spojené s losováním velké tomboly pomohl svým humorem odlehčit europoslanec Tomáš Zdechovský, který na ples zavítal o něco později.
Velké poděkování patří všem, kteří se podíleli na přípravách plesu, zejména členům MO KDU-ČSL a Koalice pro Českou Třebovou. Za podporu děkujeme také Koalici pro Pardubický kraj a všem sponzorům. Věřím, že mohu za organizační tým říci, že nám bylo potěšením a ctí vás hostit a těšíme se na viděnou na dalších akcích.
Martin Voleský,  předseda MO KDU-ČSL, fotografie Martin Šebela