Masopust v Domově pro seniory vykouzlil úsměv na rtech všem zúčastněným
Ve čtvrtek 20. února v odpoledních hodinách čekalo obyvatele českotřebovského Domova pro seniory zpestření v podobě masopustního veselí, které si připravil spolek Za jeden provaz. Hudebně-dramatické vystoupení v maskách nemohl nikdo přehlédnout ani přeslechnout. Kobyla, soudce, babka, rychtář, sultán, šašek a kat sehráli vtipnou masopustní scénku, která byla obohacena několika lidovými písněmi za doprovodu akordeonistky Rozálie Šimkové. Aby nikdo z babiček a dědečků o tento nevšední zážitek nepřišel, scénka se opakovala na všech patrech domova včetně několika pokojů, potěšila tak i nemobilní seniory. O tom, že opravdu vykouzlila úsměv na tváři, nebylo pochyb. Obyvatelé domova si zazpívali s námi, smáli se, vzpomínali na mládí, měli radost, že se navrací tento zvyk.
Masopust by se neobešel bez masek, proto patří velké díky Domu dětí a mládeže Kamarád za jejich zapůjčení, paní učitelce Základní umělecké školy Veronice Leksové a její žákyni Rozálii Šimkové, jejímu dědečkovi, který se ochotně zapojil a podal vynikající herecký výkon, a Domovu pro seniory za pozvání a občerstvení.
Masopust v režii spolku Za jeden provaz ve spolupráci se studenty českotřebovského gymnázia se konal poprvé vloni, a rozhodně nelitujeme, že jsme ho letos zopakovali, byl to zážitek. Přijměte proto pozvání do Domova pro seniory, je to místo, kde to žije. Těšíme se na setkání s vámi.
Anna Borková, foto Sára Blaško