Městské muzeum Vás zve na akce pořádané v březnu 2020
Stálé expozice: Dopravní křižovatky
Muzeum a TIC otevřeny denně mimo pondělí od 8 do 18 hodin
 
Seminář pro začínající rodopisce                                                                                            
Je určen zájemcům o poznání rodinných kořenů, a to zejména začátečníkům. Probíhá vždy    1. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 3. března 2020 od 17 hodin, tentokrát na téma Čteme kurent v němčině 2.
Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat). Lektor: Mgr. Jana Voleská.
 
Seminář pro nejmenší návštěvníky muzea „Malý muzejník“
Je určen dětem od 5 do 12 let. Seminář probíhá vždy 2. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 10. března 2020, pro mladší děti (ve věku od 5 do 8 let) od 16 hodin, pro starší děti (ve věku od 9 do 12 let) od 17 hodin, tentokrát na téma Korálkář.
Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
Lektor: Bc. Pavla Šedivá.
 
Seminář „Výtvarné umění v proměnách staletí“
Je určen nejširšímu okruhu zájemců o výtvarno, věnuje se přehledu slohového vývoje výtvarného umění evropského kulturního okruhu. Seminář probíhá vždy 3. úterý v měsíci.
Příští setkání se uskuteční v úterý 17. března 2020 od 17 hodin, tentokrát na téma Tělo a svět kolem (Body-art, land-art, hyperrealismus).  
Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
Lektor: PhDr. Ludmila Kesselgruberová, Ph.D.
 
Seminář pro pamětníky staré České Třebové
Je určen pamětníkům starých českotřebovských zákoutí, lektor semináře promítne a okomentuje fotografie vybrané českotřebovské lokality. Seminář probíhá poslední úterý v měsíci.  Příští setkání se uskuteční v úterý 31. března 2020 od 17 hodin, tentokrát na téma 250 let od otevření restaurace Na Horách.
Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).  Lektor: Martin Šebela.
 
Výstava
Interaktivní putovní výstava Centra pro rodinu a sociální péči z. s. Rekordy a kuriozity ze světa zvířat - savci je zaměřena na zajímavosti ze života savců a zážitkovým způsobem přibližuje dovednosti, které jsou jim vlastní.
Výstava potrvá do neděle 15. března 2020.  Pro školy je možné objednat doprovodný program.
 
Připravovaná výstava
Vernisáž výstavy Neoprašujeme! zaměřené na muzejní činnosti, o kterých běžný návštěvník často ani neví, se uskuteční 2. dubna 2020. Výstava potrvá do 24. května 2020.
 
Beseda
Senioři Česká Třebová zvou na besedu Zakarpatí pohledem Martina Netolického aneb po stopách první republiky na Podkarpatské Rusi.  Beseda s JUDr. Martinem Netolickým nad stejnojmennou fotopublikací se uskuteční v úterý 3. března 2020 od 14:30 hodin.  Vstupné 20 Kč.
 
Přednáška
Přednášku Němcová a její vize neformálního vzdělávání prosloví ve čtvrtek 19. března 2020 od 17 hodin Mgr. Martin Tomášek, PhD. z Ostravské univerzity.  Vstupné 20 Kč.
 
Přednáška
Přednášku Amerika, po stopách cest a osudů českých krajanů s přihlédnutím k osudům vystěhovalců z Podorlicka prosloví ve čtvrtek 26. března 2020 od 17 hodin Ing. Hana Havlová, vysokoškolská pedagožka a bývalá diplomatka ČR.
Vstupné 20 Kč.
 
Příměstský tábor
V období letních prázdnin bude Městské muzeum Česká Třebová pořádat příměstský tábor nazvaný Vynálezy, které nám usnadnily život. Tábor pro děti od ukončené první třídy základní školy do 12 let se uskuteční v termínu 13. - 17. července 2020. Bližší informace budou zveřejněny na www.mmct.cz.
 

Informace o akcích Městského muzea Česká Třebová naleznete i na webových stránkách muzea www.mmct.cz  a na  facebooku  https://www.facebook.com/mmctcz