Zdejdovou stopou již po devatenácté                                   
Navzdory nepříznivému počasí se 5. oddíl vodních skautů podpořený několika přáteli vydal Zdejdovou stopou. Každý rok si tak připomíná památku Zdeňka Langa, prvního polistopadového starosty České Třebové a dlouholetého skauta, bratra Zdejdy.
Společně vyrazili ze zastávky ve Svinné lesní cestou společně na turistickou chatu na Kozlov. Zdeněk Lang tu rád jezdíval na běžky a 25.2. 2001 zde na běžkách podlehl srdečnímu infarktu. Rok po jeho smrti mu skauti na místě, kde byl nalezen mrtvý, zřídili malý pomník.
Každý rok si zde připomínají na toto smutné výročí připomínají jeho památku a zapalují mu u pomníku svíčku. I letos tomu nebylo jinak. Olda Pešina, vedoucí 5. oddílu vodních skautů, připomněl, že právě Zdejdovi skauti vděčí za navrácení budovy střediska na Farské ulici po listopadové revoluci do rukou skautů. Vzpomněl taky na první ročníky Zdejdovy stopy, kdy byly téměř vždy výborné sněhové podmínky a kdy byly pořádány běžkařské závody v důmyslně stanovených kategoriích tak, aby v nich nikdo neprohrál. Poslední roky se z memoriálu stal spíše pochod, na kterém skauti a zájemci z řad účastníků plní různé úkoly a luští šifry. Na běžkách se některým podařilo vyjet naposledy před 3 lety. I tak si všichni společný vzpomínkový pochod užili a silný vítr s občasným deštěm nikomu náladu nezkazil.  Pavla Skopalová