Českotřebovský deník 73/2020  (10/3) 

Úprava provozu v organizacích zřizovaných městem

Znak města Česká Třebová
Na základě Mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví České republiky, vydaných dne 10.03.2020, město Česká Třebová upravuje provoz v jím zřizovaných organizacích na dobu neurčitou následovně:
 
 
 
  1. Počínaje dnem 11. března 2020 budou pro žáky uzavřeny všechny základní školy, Základní umělecká škola a Dům dětí a mládeže Kamarád.
    V souvislosti s bodem č. 1 budou uzavřeny školní jídelny, a to i pro veřejnost. Uzavřeny budou také příslušné školní družiny, kluby. 
    Počínaje 18. hodinou dne 10. března 2020 budou kulturní a společenské akce včetně kina ve všech městských institucích zrušeny (Kulturní centrum, Městské muzeum, Městská knihovna, Základní umělecká škola, Dům dětí a mládeže Kamarád). Vstupné za již zakoupené lístky na zrušené akce bude vráceno v plné výši.  
    Městská knihovna bude otevřena pouze za účelem půjčování a vracení knih. Ostatní akce zde se ruší.
    V Městském muzeu budou přístupné pouze stálé expozice a výstavy. Ostatní akce zde se ruší. 
    Počínaje 18. hodinou dne 10. března 2020 bude krytý plavecký bazén pro veřejnost zcela uzavřen. 
    Počínaje 18. hodinou dne 10. března 2020 bude zimní stadion pro veřejnost zcela uzavřen, včetně veřejného bruslení.  
 Vzhledem ke znění Mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví České republiky zůstanou mateřské školy prozatím otevřeny.
Mgr. Magdaléna Peterková starostka města 
Z jednání bezpečnostní rady kraje

v návaznosti na aktuální informace plynoucí z jednání Bezpečnostní rady státu vám z pověření hejtmana a předsedy Bezpečnostní rady Pardubického kraje Martina Netolického zasílám informaci o konání Bezpečnostní rady Pardubického kraje dnes od 15:00 v sále Rady Pardubického kraje. Bezpečnostní rada zasedne v rozšířeném složení o generálního ředitele Nemocnice Pardubického kraje a.s. Tomáše Gottvalda a zástupců České lékařské komory, České stomatologické komory a České lékárnické komory.
Po jednání Bezpečnostní rady kraje, přibližně od 16:30, získáte aktuální informace a závěry z tohoto jednání.
 
ZŠ Habrmanova: Mimořádné opatření – uzavření školy

Vážení rodiče,

na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví, ve kterém se zakazuje s účinností ode dne 11. 3. 2020 osobní přítomnost žáků a studentů na základním, středním a vyšším odborném vzdělávání ve školách a školních zařízeních, škola ruší od středy 11. 3. 2020 výuku až do odvolání. Zrušena bude také školní družina a žáci nebudou vpuštěni ani do jídelny. Aktuální informace budou uveřejňovány na webových stránkách a budou Vám zasílány e-mailem.Děkujeme za pochopení. Vedení školy ZŠ Česká Třebová, Habrmanova ul.

Nádražní

Z pověření hejtmana Pardubického kraje a na základě dnešního rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví ČR budou od zítra 11.3.2020 uzavřeny všechny základní, střední a vyšší odborné školy, a to na dobu neurčitou. Upozorňujeme však, že MŠMT chystá v průběhu dne pro školy a školská zařízení aktuální informace, výše uvedené se tedy může měnit. V rámci následujících dnů Vás budeme informovat.

ZŠ Ústecká Česká Třebová


Od středy 11. 3. 2020 je Základní škola Česká Třebová, Ústecká ulice na základě nařízení Ministerstva zdravotnictví do odvolání uzavřena. Další informace sledujte na webu školy. Mgr. Pavlína Vomáčková, ředitelka školy

Informace základní umělecké školy

Na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ruším s platností od 11.3.2020 výuku ve všech oborech ZUŠ do odvolání.  Ruším besídku dne 11.3.2020. Prosím, sdělte to včas svým žákům a rodičům, kterých se to týká.  V případě trvání tohoto opatření bude zrušena vernisáž VO dne 17.3.2020. POZOR: Výstava prací žáků ve výstavní síni KC bude probíhat.
Okresní kolo hry na klavír v Chocni se koná s vyloučením veřejnosti.  Jakmile obdržím další informace, budou vám sděleny.
Jarmila Holcová
, ředitelka ZUŠ
 
INFORMACE PRO RODIČE:
ŽÁDOST O OŠETŘOVNÉ PŘI PÉČI O DÍTĚ DO 10 LET VĚKU POTVRDÍ ŠKOLA, NE LÉKAŘ.

Informace pro rodiče dětí do 10 let věku:
Žádost o ošetřovné potvrdí škola, nikoliv prakticky lékař pro děti a dorost jako je to běžné při ošetřování nemocného dítěte. Jde nyní o plošné omezení poskytování vzdělávání na základních, středních a vyšších odborných školách, přesto se na ně můžete obracet s žádostí o potvrzení níže přiloženého formuláře.
Sekretariát škol zůstává otevřený a je plně k dispozici rodičům pro vyřizování různých typů žádostí či potvrzení o uzavření školy.