Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický  navštívil dnes ve čtvrtek 19. března po 15. hodině českotřebovskou radnici, kde je v přízemí zřízeno středisko zásobování  ochrannými pomůckami a dezinfekcí . Ty byly nabídnuty přednostně lékařským ambulancím a nezbytným službám.
Aktuálně zde jsou k dispozici pouze roušky, dodávku respirátorů lze očekávat  až v dalších dnech po příletu očekávaných letadel První z nich přiletí v noci na pátek, další během následujících dnů, během víkendu by se měla situace v zásobování ochrannými pomůckami zlepšit.  Hejtman se u starostky města informoval  o aktuální situaci a potřebách terénu. Diskutovalo se také o zajištění  informovanosti  obyvatel v současné krizové situaci, kde občané neprávem viní radnici ze zatajování pravého stavu věcí.  Přítomen byl také vedoucí oddělení krizového řízení kraje Aleš Boňatovský .   
Hejtman absolvoval dnes odpoledne cestu po Pardubickém kraji, navštívil centrální sklad ochranných pomůcek v Chrudimi, seznámil se s potřeba obsluhujícího personálu (hasičů)  Potom zjišťoval situaci na jednotlivých ORP. Navštívil Holice, Českou Třebovou a Ústí nad Orlicí.
 
Uvádíme vyjádření  hejtmana Martina Netolického pro Českotřebovský deník, ve kterém vysvětluje potřebu ochrany soukromí a citlivých údajů občanů, nelze tedy po dohodě hygienikem  zveřejňovat  místa bydliště nakažených osob.
Viz video ZDE  https://youtu.be/O3HuHLslPgw