Nařízení hejtmana: Do obchodu, zdravotnického zařízení, veřejné dopravy či do lékárny jedině s rouškou 


Nařízením hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického se počínaje středou 18. března od 18:00 zakazuje občanům vstupovat do obchodů, lékáren, zdravotnických zařízení, pošt, bank či do veřejných dopravních prostředků bez roušky, respirátoru či jiné ochrany dýchacích cest. Nařízení platí do odvolání.

„Tímto nařízením reagujeme na stávající situaci a žádáme všechny spoluobčany o maximální respektování tohoto nařízení, které slouží jako ochrana nás všech. Je to pro nás všechny velká zkouška, ale pokud budeme ohleduplní a hlavně disciplinovaní, tak se podaří celou situaci zvládnout. Upřímně žádám, abychom se všemi doporučeními a pravidly řídili a chránili tak sebe a své okolí,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Zákaz vstupu bez roušky, respirátoru či jiné ochrany dýchacích cest se týká provozoven, jejichž provoz je povolen vládními usneseními i za nouzového stavu. Patří mezi ně zejména prodejny potravin, pohonných hmot a paliv, hygienických prostředků, lékárny, výdejny zdravotnických prostředků, prodejny tiskovin a tabákových výrobků. Dále s opatření týká také prostředků veřejné dopravy, sociálních a zdravotnických zařízení, školských zařízení a pošt na území celého našeho kraje,“ vyjmenoval hejtman Netolický.

Česká pošta omezuje provozní dobu 

Od 19.3.2020 budou všechny pošty otevřeny pouze do 16:00 hod. V sobotu a neděli bude na všech pobočkách ve městě zcela zavřeno.
 
Zřízení dětské skupiny při ZŠ Česká Třebová, Habrmanova

Vážení rodiče, zákonní zástupci. Z důvodu přerušení provozu mateřských i základních škol v našem městě, rozhodl zřizovatel, Město Česká Třebová, o zřízení dětské skupiny při Habrmanova Česká Třebová.
 
Odkazy
Přihláška do dětské skupiny při ZŠ Habrmanova [PDF, 154 kB]
 
 
Komu je určena:
·     Děti zaměstnanců bezpečnostních sborů, městské policie, poskytovatelů zdravotních služeb, sociálních služeb, orgánů ochrany veřejného zdraví a příslušníků ozbrojených sil
·        Věk dětí do 10 let
Místo:
·        Školní družina (oddělení P.Venclové)
·        Zvonek je umístěn na dveřích levé budovy vzhledem k pomníku
Doba provozu:
·        Pondělí – pátek od 7.00 do 15.00 hodin
·        Začátek provozu – čtvrtek 19. 3. 2020 v 7.00 hodin
Další podmínky:
·        Přijmeme pouze dítě zdravé, bez projevu respirační či jiné infekce, které se v předchozích 14 dnech nevrátilo z rizikových zemí či jim nebylo nařízeno karanténní opatření (viz. Přihláška do dětské skupiny a Písemné prohlášení).
·        Stravování – vlastní z domova (uchováme v ledničce, ohřejeme v mikrovlnné troubě)
·        Nutnost objednání služby předem (předešlý den do 18.00 hodin na emailu: darina.hublova@zs-habrmanova.cz)
·        Zákonný zástupce musí mít vyplněnou přihlášku do dětské skupiny a písemné prohlášení.
 
Zřízení dětské skupiny při MŠ Česká Třebová, Habrmanova 

Vážení rodiče, zákonní zástupci. Z důvodu přerušení provozu mateřských i základních škol v našem městě, rozhodl zřizovatel, Město Česká Třebová, o zřízení dětské skupiny při Mateřské škole Česká Třebová, Habrmanova.
 
Odkazy
Přihláška do dětské skupiny při MŠ Habrmanova [PDF, 154 kB]
 
Komu je určena:
Děti zaměstnanců bezpečnostních sborů, městské policie, poskytovatelů zdravotních služeb, sociálních služeb, orgánů ochrany veřejného zdraví a příslušníků ozbrojených sil
Věk dětí 3 – 7 let, předškoláci
Místo:
Třída Sluníčka II. A, šatna Medvídků (krajní šatna)
Zvonek je umístěn na dveřích  - elektronický č. II (hlavní budova MŠ, vstup z ulice Habrmanova)
Doba provozu:
Pondělí – pátek od 6,15 – 16,15 hodin
Začátek provozu – čtvrtek 19. 3. 2020 v 6,15 hodin
Další podmínky:
Přijmeme pouze dítě zdravé, bez projevu respirační či jiné infekce, které se v předchozích 14 dnech nevrátilo z rizikových zemí či jim nebylo nařízeno karanténní opatření (viz. Přihláška do dětské skupiny a Písemné prohlášení).
Stravování – vlastní z domova (uchováme v ledničce, ohřejeme v mikrovlnné troubě)
Nutnost objednání služby předem (předešlý den do 18,00 hodin na emailu: najmanova.hana@seznam.cz)
Zákonný zástupce musí mít vyplněnou přihlášku do dětské skupiny a písemné prohlášení.
V České Třebové dne 18. 3. 2020  Hana Najmanová, ředitelka MŠ

Omezení provozu Městského úřadu Česká Třebová

Omezujeme úřední hodiny ve všech budovách MěÚ Česká Třebová, a to pouze na pondělí a středy od 14 do 17 hodin. V tomto čase bude otevřena pouze podatelna v budově na Starém náměstí. Osobní návštěva na útvarech bude umožněna pouze po předchozí domluvě a s ochrannou rouškou. Zdvořile Vás žádáme, abyste své záležitosti přednostně vyřizovali telefonicky, nebo elektronicky.

Omezení vstupu do Orlickoústecké nemocnice
U vstupu do Orlickoústecké nemocnice je umístěn stan, ve kterém tým zdravotní služby kontroluje všechny přicházející a přijíždějící pacienty. Zdravotníci každému pacientovi změří teplotu a zeptají se na příznaky nemoci. Pokud pacient vykazuje příznaky možné nákazy koronovirem, je odeslán na vyšetření do izolovaného kontaktního místa pro osoby s podezřením na nákazu koronavirem, které se nachází v bočním vchodu do budovy A z ulice Jana a Josefa Kovářů.
informace VZP

Na základě usnesení Vlády České republiky týkajícího se nouzového stavu a vyhlášení karantény v České republice ze dne 15. 3. 2020 v souvislosti s výskytem koronaviru a na základě výsledků jednání s představiteli ČLK přijala VZP CR následující opatření:

 

 

 

- pro potřeby poskytovatelů zdravotních služeb zřídila VZP centrální e-mailovou adresu covid19@vzp.cz. Na tuto adresu mohou poskytovatelé zdravotních služeb, kteří mají uzavřenou smlouvu s VZP, směřovat své dotazy a podněty v souvislosti s onemocněním způsobeným COVID-19.

- přijala opatření vedoucí k zajištění bezproblémového financování zdravotních služeb ve všech segmentech. Seznam přijatých opatření není konečný, VZP ČR bude průběžně reagovat na aktuální vývoj situace. Přehled dosud přijatých opatření je k dispozici zde: https://www.vzp.cz/poskytovatele/informace-pro-praxi/covid-19

Zároveň chce VZP všechny poskytovatele zdravotních služeb ubezpečit, že uhradí veškeré náklady spojené s péčí o své klienty, jež bude poskytována v rámci mimořádné situace, a zároveň v rámci smluvní a úhradové politiky přijme nezbytná opatření, která omezí dopad případných výpadků v produkci smluvních partnerů VZP pro následující období.

Vlastimil Sršeň ředitel Odboru komunikace VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNA ČR

www.vzp.cz | Sledujte nás na facebook.com/vzpcr