VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA

ČESKÁ TŘEBOVÁ  ÚNOR 2020


VOLEJBALOVÝ PLES NA HORÁCH

V první únorový den letošního roku - tedy 1.2.2020 – se opět konal Volejbalový ples pod taktovkou volejbalových žen z České Třebové ve spolupráci s Geodézií Česká Třebová.
Letos jsme se v příjemném prostředí českotřebovských Hor sešli již na devátém ročníku a jsme moc rády, že se Vám vždy podaří zaplnit prostory místního sálu a restaurace 😊. Ples jako každoročně oficiálně vypukl ve 20:00 a pomyslným výstřelem na startovní čáře bylo předtančení  tří mladých a talentovaných tanečníků z taneční školy Šárky Prossové, kteří nám zatančili – streetdance a discodance. V obou tancích se předvedl zároveň i hráč našeho volejbalového oddílu Tomáš Kalousek společně s Kamčou Škrabálkovou a Martinem Prossou.
Úvodního slova se letos ujal sám DJ Miloš Kotas, který ve zkratce představil program plesu a vyzval hosty na taneční parket😊. Přání hostů plnil s úsměvem až do půl čtvrté do rána a byl i hlavním komentátorem losování  KOSMO-SLOSO  - ta byla letos opět bohatá a tak se přítomní hosté podělili celkem o třicet nádherných cen – například mobilní telefon, tablet, kontaktní gril, kávovar, robotický vysavač, vyjížďku pro dva na koni, sud piva atd…V MALO-SLOSO bylo letos celkem 315 cen, takže si určitě všichni přišli na své a věřím, že nikdo neodcházel s prázdnou 😊.
Pro letošek jsme se volejbalovým plesem rozhodly přispět na dobrou věc a připojily jsme se ke dvěma sympatickým slečnám s velkým srdcem – Jitce Novákové a Dominice Vašinové, které stojí za úžasným projektem DEJ KUS ŠTĚSTÍ – kde vybrané peníze půjdou na pomoc Magdalence – čtyřleté holčičce, kterou srazilo v lese auto - diagnóza polytrauma – těžké poranění mozku-axonální porušení, ischemie v levé hemisféře – více o příběhu Magdalenky na facebooku – DEJ KUS ŠTĚSTÍ. Celou noc byla hostům k dispozici kasička, kam mohli vhazovat libovolné finanční příspěvky, dále se dražil krásný volejbalový dort a částka, za kterou se vydražil – krásných 2.500 Kč, putovala opět do kasičky pro Magdalenku – i díky Vám a Vašim příspěvkům se nám podařilo přispět částkou 15.274 Kč. Ještě jednou DĚKUJEME!!!
Velké DÍKY patří samozřejmě našim sponzorům, partnerovi Geodézie Česká Třebová a všem, co se podíleli na organizaci plesu a neméně velké DÍKY zaměstnancům Restaurace Na Horách za trpělivost a úžasnou obsluhu!!
Doufáme, že se i letošní ples líbil, že příští rok se na jubilejním DESÁTÉM ročníku sejdeme v hojném počtu!! Uvidíme – možná přijde i kouzelník – tak si to nenechte ujít 😊.
 
VOLEJBAL MUŽI, POHÁR KVS ČESKÁ TŘEBOVÁ

Dne 1. 2. 2020 uspořádal náš oddíl volejbalu 2. kolo Poháru krajského volejbalové svazu Pardubice. V 1. kole jsme na skóre nepostoupili do semifinále, a tak jsme o něj museli bojovat dnes ve 2. kole. Turnaje se měla zúčastnit družstva Nasavrk, TR Pardubice a Sokol Č. Třebová. Družstvo Nasavrk se omluvilo, a tak oba zbývající účastníci automaticky postoupili do semifinále, které se hraje 29. 2. 2020 ve Chvaleticích. A tak dnes jsme sehráli jen jeden zápas proti TR Pardubice. Nastoupili: Kadlec, Bělka, Šplíchal, V. Skřivánek, Svoboda, Sykora, Štech a Koudelný. Kluci měli od začátku herní převahu, ale Pardubice se presentovali výbornou hrou v poli a sehraností. Přesto to na kluky nestačilo. Kluci zaváhali jen ve 3.setu, kdy se trochu přestalo dařit na smeči, ale poslední, čtvrtý, set byl jasnou záležitostí. Sestava: Bělka (N), Sykora (U), Skřivánek a Kadlec (smeč), Šplíchal a Koudelný (Svoboda) (střed). Po prvním odehraném zápase odjeli Kadlec a Skřivánek hájit barvy Litomyšle a kluci si zahráli ještě doplňkový zápas na 2 vítězné sety. Sestava: Štech (N), Koudelný (U), Bělka a Sykora (smeč), Svoboda a Šplíchal (střed). Oba zápasy řídil Standa Fišar a moc mu za to děkuji. K dnešnímu předvedenému výkonu-zápas se divákům líbil, hra měla náboj, bojovnost, agresivitu. Dařilo se podání. Jen je  potřeba zapracovat na variabilitě úderů smečařů. Kluky musím pochválit za přístup v tréninku i v samotném zápase. Myslím, že si hru užívají. Č. Třebová - TR Pardubice 3:1  M. Kadlec

VOLEJBAL JUNIOŘI, A SKUPINA PŘEBORU JHM KRAJE.

V neděli 2.2.2020 jsme pořádali 5.kolo přeboru Jihomoravského kraje. Čekali nás dva zápasy s družstvy Volejbal Brno a družstvo Znojma. Již 4.kolo budeme hrát ve skupině A, chceme-li udržet sk.A musíme vyhrát alespoň jeden zápas.
První zápas: Č.Třebová – Volejbal Brno       2:3(16, 16, -18, -12, -8)       V prvním  a druhém setu jsme jednoznačně lepší daří se vše co umíme. Kluky ukolébaly dva vyhranné sety a najednou nejsme schopní příjmout podání a dále postavit obranu, nedaří se a prohráváme 2:3. Velká škoda dnes na ně měli.
Druhý zápas:   Brno - Znojmo            1:3 (22,-20,-18,-18)
Třetí zápas : Č. Třebová - Znojmo     3:0  (15,23,18)        
Vstupujeme do zápasu s podmínkou, že pokud kluci chtějí i příště hrát s těmi nejlepšími musí Znojmo porazit. Od počátku 1. setu mají kluci navrch, soupeř dost kazí a kluci získávají mentálně navrch, ale je tu set č. 2 a opět kluci polevují, družstvo Znojma na naše kluky silně dotahuje. Nakonec si kluci vítězství nenechají utéci a vyhráváme 3:0.
Výhrou nad Znojmem a ziskem jednoho bodu z utkání z Brnem, vítězíme skupinu A, což se nám v soutěži ještě nikdy nepodařilo.
TJ Sokol Česká Třebová reprezentovali: Michal Bělka, Jan Kadlec, Ondřej Lukáš, Jaroslav Koudelný, Sam Svoboda, Jan Šplíchal, Cyril Šumbera a Míša Štech.  Markéta Bělková

2. 2. 2020 VOLEJBAL, STARŠÍ ŽÁKYNĚ A.

V neděli se hrálo 8. kolo Krajského přeboru Pardubického kraje starších žákyň v Lanškrouně. Naši tradiční soupeři: Žichlínek, Lanškroun, Polička. Ještě v sobotu večer nebylo jasné, kdo pojede a kdo ne, celý tým byl ochromen chřipkovou "epidemií" = musely hrát 3 hráčky, které se vrátily po několikadenní či více než týdenní léčbě, podpořila nás hráčka, která 2 měsíce léčila kotník, máme zraněnou s kolenem, další hráčky onemocněly před víkendem a jedna nám odletěla do teplých krajů. Vše uvedené se negativně projevilo do naší hry, souhry, bojovnosti a vůle. Prohráli jsme všechny tři zápasy a padáme do výkonnostně nižší skupiny a možnost si uhrát v poklidu účast na kvalifikaci o Mistrovství České republiky se vzdaluje a bude to ještě velký boj. Děkuji hráčkám a divákům a je mi to líto, v daném stavu stačilo přehrát domácí tým a bylo by vše jiné, bohužel prohra 2:1 po skvělém prvním setu bolí ještě teď. Kdo nám citelně chyběl: Pája J., Bára Š. (libero), Nicola P. a Klára V.  MR

2. 2. 2020 VOLEJBAL, STARŠÍ ŽÁKYNĚ ,,B“ VYBOJOVALY POSTUP Z 1.MÍSTA SKUPINY C.

Dne 2.2.2020 hostil náš oddíl třetí výkonnostní skupinu starších žákyň, a to netradičně v tělocvičně ZŠ Nádražní. Cílem opět nebylo nic menšího než postoupit. Družstvo se ještě muselo obejít bez kapitánky Barči (po nemoci) a po prvním zápasu i bez blokařky Ádi (nevolnost). Z turnaje se na poslední chvíli odhlásily z důvodu nemoci Pardubice. Do turnaje holky vstoupily zápasem proti Vysokému Mýtu. V prvním setu dlouho dotahovaly náskok soupeřek, ale v koncovce vítězství urvaly 26:24. Druhý set už se pro nás vyvíjel od začátku dobře – výhra 2:0. Ve druhém zápase (už bez Ádi) proti Svitavám C už naše hra začala mít klesající úroveň. První set to ještě šlo, ale v koncovce druhého setu jsme se už začínali o výsledek bát. Naštěstí jsme to uválčili – výhra 2:0. A ve třetí zápase proti Poličce už to bylo hodně o vlastních chybách a k tomu zranění nahrávačky, takže prohráváme v tie-breaku 1:2. Postupujeme do druhé skupiny z prvního místa, za což jsme moc rádi. Celkově byla s předvedenou hrou docela spokojenost. Moc děkujeme fandícím rodičům a prarodičů, za fandění.:-)  tr.H.Dvořáková, R.Benešová

8. 2. 2020 VOLEJBAL KADETKY A, 1. LIGA, ZLÍN.

Je sobota 8. 2. 2020, 11, 00 hod, hrajeme 1. kolo nástavby, nebo baráže 1. ligy kadetek. První tři družstva 1. ligy kadetek se spojily do skupin I. (A+B), II. (C+D) a III. (EF) naše skupina, v které budeme hrát s družstvy Frýdku Místku, Zlína a Nového Jičína. Zápasy ze základní skupiny C, by se měli započítávat. Vítězná dvě družstva z každé skupiny by měli hrát baráž o extraligu. Hostíme druhé družstvo moravské skupiny „F“, VSC Zlín.
 
TJ Sokol Geodézie Česká Třebová – VSC Zlín         3 : 2         25 : 23, 23 : 25, 25 : 18, 22:25, 15:10     zápas trval 118 minut.
 Již první zápas byl velkou fyzickou záležitostí obou družstev. Dle výsledků jednotlivých setů, je vidět jejich vyrovnanost. Obě družstva dělají velké množství vlastních chyb, které potom musí zvýšeným úsilím a soustředěním napravovat. Dívky nevydrží v soustředění dlouho, proto dochází k vítězství v jednom setu, a k prohře ve druhém setu. To se bohužel opakuje v dalším průběhu zápasu. Pátý rozhodující set vyhráváme celkem s přehledem 15:10.
 
TJ Sokol Geodézie Česká Třebová – VSC Zlín         3 : 2           25 : 6, 23 : 25, 25 : 17, 17:25, 15:10     zápas trval 95 minut
Nástup do druhého zápasu máme skvělý, první set vyhráváme 25:6. Nyní si myslím, že druhý zápas bude snadný a vyhrajeme 3:0, ale bohužel.  Vyhrát set 25:6, většinou nastolí dívkám myšlenku, že to bude dále snadné a dívky omezí soustředění a úsilí, což se také, stalo. Druhý set prohráváme 23:25. Třetí set chtějí českotřebovačky vyhrát a vyhrávají 25:17. Čtvrtý set chtějí vyhrát více dívky ze Zlína, což se jim daří a 17:25 vyhrávají. V rozhodujícím pátém setu prohráváme 1:5, což je důsledek prohry čtvrtého setu.  Daří se bodově dotahovat a dokonce za stavu 8:7 otáčíme stranu. Přidáváme body 9:7, 10:8, 12:9, 13:10 a vyhráváme 15:10, celkově 3:2.
 
Pod vedením R. Hanzelky hrála a střídala, Adéla Dušková, Lucie Neumannová, Nikola Hyláková, Kristýna Vernerová, Jebousková Pavlína, Karolína Kolářová, dále Eliška Ropková a Adéla Janecká z Dolního Újezdu.

8. 2. 2020 VOLEJBAL ŽENY, 2. LIGA, Č. TŘEBOVÁ-TURNOV.

Dne 8.2. jsme na domácí palubovce v 9 hodin zahájily utkání proti Turnovu, který se nacházel v tabulce na 8. místě, ale v letošním vyrovnaném ročníku aktuální umístění vcelku nic neřeší… Věděly jsme, že to nebude nic jednoduchého, ale chceme vyhrát a zápas si užít.
Vstup do prvního zápasu se nám vydařil, ale bohužel nám tato herní pohoda vydržela pouhých pár balónů a poté jsme se jen dívaly na rychlou a bojovnou hru soupeřek, první set prohráváme velmi nelichotivým výsledkem. Do dalších setů nastupujeme s odhodláním to takto nenechat, naše hra se zlepšila, ale spoustou zbytečných chyb nám utíká prostředek setů a v koncovkách je lepší soupeř, první zápas prohráváme 0:3.
Do druhého utkání nastupujeme s obměněnou sestavou a změna se vyplatila, první set nám sice utekl až ve vypjaté koncovce a ztrácíme ho až v poměru 30:28, druhý set měl velmi podobný průběh, ale nedokázaly jsme zvítězit ani tentokrát. Do třetího setu nastupujeme s tím, že se přeci nenecháme obrat o všechny body na domácí palubovce a plán se vydařil. Další dva sety vyhráváme a jde se do tiebreaku. Bohužel pro nás, soupeřky zvládly vstup do rozhodujícího zkráceného setu lépe a vítězí tak v celém zápase 3:2.
Sestava : Marie Divišová, Natálie Foldýnová, Iva Horáková, Hana Karanská, Pavlína Krejsová, 
Radka Kubová,  Veronika Šplíchalová, Kateřina Tillingerová, Pavla Trávníčková, Valentová Lenka.
Výsledky:  Česká Třebová – Turnov 0:3 (-12,-23,-20) Česká Třebová – Turnov 2:3 (-28,-22,23,20,-11)
 
15. 2. 2020 VOLEJBAL KADETKY 1. LIGA, F. MÍSTEK - Č. TŘEBOVÁ.

Sobota 15. 2. 2020, odjíždíme v ranních hodinách k dalším zápasům nástavby 1. ligy kadetek  do Frýdku Místku.
 TJ Sokol Frýdek Místek –  TJ Sokol Geodézie Česká Třebová        3 : 1                     
21 : 25, 25 : 16, 25 : 10, 25 : 14, zápas trval 91 minut.
První set vyhráváme, protože se daří na útoku. Ve druhém setu je do půlky setu stav docela vyrovnaný, prohráváme o dva body, ale místo, abychom omezili chyby, nejsou dívky schopné udělat jediný bod, prohráváme 16:25. Rozhodující stav byl za stavu 16:19, kdy se „lámal“ zápas. Po zásluze prohráváme 3:1
TJ Sokol Frýdek Místek –  TJ Sokol Geodézie Česká Třebová        3 : 0                            25 : 14, 26 : 24, 25 : 14, zápas trval 74 minut.
Druhý zápas začínáme špatně, od začátku prvního setu prohráváme, ale jsou to 3 - 4 body, stačilo by máknout, a bodově dotáhnout soupeře. Ve druhém setu vedeme 24:19, ale nejsme schopné přihrát servis soupeře. Prohráváme 24:26. Prohráváme 0:3.
Pod vedením R. Hanzelky hrála a střídala, Adéla Dušková, Lucie Neumannová, Nikola Hyláková, Kristýna Vernerová, Jebousková Pavlína, Karolína Kolářová, dále Eliška Ropková.
Zapsal, Hanzelka Rostislav    17. 2.2020      

15. 2. 2020 VOLEJBAL ŽENY, Č. KOSTELEC-Č. TŘEBOVÁ. 

Dne 15.2 jsme vyrazily odehrát další dva očekávané zápasy, tentokrát na palubovce Červeného Kostelce. Soupeře už jsme znaly z předchozích zápasů z první poloviny sezóny, dokonce i z předchozích sezón, takže jsme věděly, že nás čekají náročná dvě utkání.
Hned na začátku prvního zápasu nám soupeř připravil nelehké servisy a celkově rychlou hru. Po celou dobu zápasu byl příjem a následné zakončování balónů naším největším problémem. Když už jsme dokázaly tyto dvě činnosti zlepšit a dařilo se nám jak v poli, tak i na síti, soupeř častěji úspěšně zakončoval výměny, a tak vyhrál všechny tři sety prvního zápasu.
Věděly jsme, že do druhého zápasu musíme nastoupit se vší vervou a přivézt domů nějaké body do tabulky. Ve druhém zápase už se nám dařilo daleko víc a dokázaly jsem si udržovat bodový náskok, nicméně pak přicházely momenty, kdy se nám nedařilo otočit i přes všechno snažení a tím se soupeř dostal bodově nad nás a uhrál tak koncovky setů. I druhý zápas prohráváme po třech setech.
Sestava : Marie Divišová, Martina Drymlová, Natálie Foldýnová, Iva Horáková, Hana Karanská, Pavlína Krejsová, Martina Šemberová, Kateřina Tillingerová, Pavla Trávníčková.
Výsledky: Česká Třebová – Červený Kostelec 0:3 (-17,-19,-17) Česká Třebová – Červený Kostelec 0:3 (-19,-12,-21)
Za družstvo žen Foldýnová Natálie

15. – 16. 2. 2020 VOLEJBAL STARŠÍ ŽÁKYNĚ A,

ČESKÝ POHÁR ČR KARVINÁ  

Tentokrát krátké info z předposledního kola z Karviné ze 4. výkonnostní skupiny (z celkového počtu 9 skupin):
- 6 zápasů, 5 proher a jedna výhra, 2x se hrál tie-break = celkem 5 bodů
- výsledek: předposlední místo a spolu s Junior Brno padáme do skupiny č. 5 (oba týmy, náš i Brno, v minulém kole do posledního zápasu bojovaly o postup výše)
- 2 trenéři a 8 hráček, super zázemí, skvělé jídlo, skvělé ubytování, výborné tělocvičny
- víkend bez hráček stabilně se ČP účastnících: bez Páji J., bez Terky P., bez Nicoly P.
- pozitiva: výkon libera, stabilní výkon nahrávačky, nováček v ČP vůbec nezklamal, naopak překvapil svými výkony na hlavním kůlu
- pro další část sezony, jejímž cílem je účast v kvalifikaci o Mistrovství České republiky = maximální účast hráček v přípravě a při zápasech, návrat hráček z nemocí, zranění a dovolených, aktivity jednotlivců ve prospěch týmu = návrat k našim standardům. 
MR a JV

15. 2. – 16. 2. 2020, VOLEJBAL-STARŠÍ ŽÁKYNĚ B , ČP ČR.

O víkendu 14.-16.2.2020 se náš oddíl stal pořadatelem poslední sedmičky celorepublikové soutěže – Českého poháru starších žákyň. Ve skupinách už se potkávají družstva podobné herní úrovně, což je pro nás všechny ideální. Náš turnaj byl ovlivněn absencí družstva z Vyškova. My jsme narazili na samé známé soupeře, se kterými jsme už v předešlých kolech hráli. Jako první jsme nastoupili proti Rychnovu nad Kněžnou. V prvním setu se dost hledáme, nedaří se. Druhý set jsme zvládli lépe my, ale tie-break zahrál lépe soupeř – 1:2. Proti Zlínu jsme se dostali v prvním setu do dramatické koncovky, kterou ale nezvládáme a prohráváme  24:26, celý zápas pak 0:2. Třetí zápas proti Orionu Praha B vyhráváme 2:0 a čtvrtý zápas proti Mikulova Praha B prohráváme v tie-breaku 13:15. Ve všech případech se jednalo o velmi vyrovnané zápasy. Herně holky odehrály svůj standard. Určitě umí zahrát lépe, ale bohužel někdy i hůř.:-) Posun jsme zaznamenali zejména u vrchního podání, ze kterého jsme konečně začali dávat body. V sobotu večer se konal povinný seminář pro trenéry na téma: ,,Lze postoupit do vyšší skupiny s jednou výhrou?“ V neděli nás čekal už jen jeden zápas proti Sokolovu, který jsme prohráli 0:2, ale výkon byl z naší strany velice slušný. Zůstáváme tedy v poslední skupině a napjatě čekáme na určení pořadatele pro březnový turnaj.:-)
Na závěr velké poděkování maminkám Terky, Elišky, Jitky, sestře Káji a tatínkovi Míši za ochotu vypomoci nám s obsluhou bufetu. Ostatním rodičům, kteří se zapojili tím, že nám upekli vynikající moučníky, také moc děkujeme. Ze strany hostujících družstev byl bufet hodně chválený.:-) Celý turnaj svědomitě zapisovala Barča K. s Jíťou.:-) Z našeho pohledu se turnaj i díky výše uvedené pomoci vydařil. tr. H.Dvořáková, R.Benešová

22. 2. 2020 VOLEJBAL ŽENY, 2. LIGA, Č. TŘEBOVÁ-JABLONEC N.N.

V sobotu 22.2. jsme na domácím hřišti přivítaly hráčky z Jablonce nad Nisou, které se nacházejí na 4. místě tabulky. Po minulém zápase jsme věděly, že hra bude těžká, ale také jsme měly soupeřkám co vracet.
Celý první zápas byl velice vyrovnaný. Oba týmy předvedly skvělou hru na síti, v poli a na podání. Hra byla velmi rychlá a až na výjimku ve třetím setu nedošlo z naší strany ani ze strany protihráček k povolení a výrazných chyb. Výkony byly těsné a velmi vyrovnané, jak tomu odpovídají i výsledky jednotlivých setů. Kromě již zmíněného třetího setu skončily všechny sety s těsným bodovým rozdílem 2 bodů.
Do druhého zápasu jsme nastupovaly s vidinou stejně dravého tempa  jako v zápase prvním. Protihráčky ale překvapivě nastoupily do hry jakoby bez touhy vyhrát a jejich hra byla oproti prvnímu zápasu s chybami a méně úderná. Naštěstí jsme se jejich tempu nepřizpůsobily a pokračujeme ve stejném duchu a touze vyhrát jako v prvním zápase. To se projevilo na krásné a zasloužené výhře 3:0.
Příští víkend nás čeká zasloužený odpočinek, kdy bude potřeba dostatečně zregenerovat a nabrat síly proti soupeřkám ze Svitav, se kterými se utkáme 7.3. na jejich domácí půdě.
Sestava : Marie Divišová, Martina Drymlová, Natálie Foldýnová, Iva Horáková, Hana Karanská, Pavlína Krejsová, Radka Kubová, Veronika Šplíchalová, Kateřina Tillingerová, Pavla Trávníčková, Lenka Valentová, Lucie Zabranská.
Výsledky: Česká Třebová – Jablonec nad Nisou 2:3 (-25,23,-19,24,-13) Česká Třebová – Jablonec nad Nisou 3:0 (18,15,20)

22. – 23. 2. 2020 VOLEJBAL KADETKY,

ČP ČR SVITAVY, SKUPINA C       

POSTUPUJEME MEZI NEJLEPŠÍCH 16 DRUŽSTEV ČESKÉHO POHÁRU V SEZÓNÉ 2019/2020.
Je sobota 22. 2. 2020, odjíždíme mikrobusem do Svitav k 3. kolu celostátní soutěže Českého poháru. K dispozici je pouze        7  dívek. Protože A. Dušková, hraje poslední dobou na postu „ LIBERA“ a myslím si, že výborně, tak máme na ostatních postech, pouze 6 hráček. Takže musí hrát všechny zde zúčastněné dívky, což je na jednu stranu skvělé, ale není kdo na střídání, bude li potřeba. Chybuje-li některá dívka více, musí ji pomoci ostatní dívky.  
Základní skupina – 3. osmička sobota 22. 2. 2020
TJ Sokol Geodézie Česká Třebová  –  TJ Turnov JKY           2 : 0   25 :16, 25 : 22
Celkem bez větších problémů, vyhráváme nad tradičním soupeřem z Turnova, který vede bývalý blokař extraligových Benátek n. Jizerou, Pavel Starý. Vyhráváme 2 : 0.
TJ Sokol Geodézie Česká Třebová  –  TJ  Slavia  Praha          2 : 0   25 :16, 25 : 8
Nejslabší družstvo 3. osmičky, takže povinná výhra.  Vyhráváme 2 : 0.
TJ Sokol Geodézie Česká Třebová  –  TJ Jiskra Nový Bor      2 : 1   24 :26, 25 : 15, 15:9
Zde „kosa narazila na kámen“, družstvo Nového Boru, se snaží a bojuje o každý míč, který vrací. Když to udělají 3-4 x za sebou, děláme chybu. V průběhu celého prvního setu „taháme za kratší konec “. Daří se v koncovce setu uhrát stav na 24:24, ale servis a přihrávka končí set 24:26 pro soupeře. Do druhého setu již nastupují českotřebovské dívky plně soustředění a s motivací nedat soupeři šanci. Bez problémů vyhráváme další dva sety a celý zápas 2:1.
TJ Sokol Geodézie Česká Třebová  –  VK Svitavy JKY       2 : 0   25 :16, 25 : 23
První set odehrají českotřebovské dívky výborně, vyhrávají 25:16. Do druhého setu již nejdou tak naplno, ale s přehledem vyhrávají 25:23, celkem 2:0.
Základní skupina – 3. osmička neděle 23. 2. 2020
TJ Sokol Geodézie Česká Třebová – TJ EME   Mělník             2 : 1   25:27, 27:25, 15:9
Od začátku zápasu víme, že to bude těžký zápas, protože soupeř hraje výborně. Problém je, že našim dívkám trvá celý set, než se dostanou  do „hry“. Jejich projev je laxní, chybí zvýšení úsilí. V koncovce se daří dotáhnout na 24:24, ale soupeř je o bod nahoře. Daří se stáhnout na 25:25, ale dvě chyby nás porážejí 25:27. Druhý set je bitva o každý míč, bohužel soupeř dělá méně chyb a stále vede, prohráváme 19:24, daří se stahovat na 25:25.   K. Vernerová jde na servis, kterým dohraje set, 27:25. Zde jsme „utekli hrobníkovi z lopaty“. Hrajeme třetí set a od začátku vedeme 11:3, ale uvolnění soustředění, kdy si českotřebovské dívky myslí, že již je konec, dostává zcela jiný náboj. Najednou nejsou schopné zahrát jediný slušný příjem a soupeř začíná dotahovat. Za stavu 11:9 se konečně daří otočit a set dohrát 15:9. Mělník zde odehrál spoustu zápasů 2:1, nebo 1:2.
TJ Sokol Geodézie Česká Třebová – VK Karlovy Vary             2 : 0   25:21, 25:11
Družstvo slabší výkonnosti, takže se nedaří dívkám předvést kvalitní výkon. Na hřiště pouštíme K. Kolářovou na post smečařky a potom diagonální hráčky. Druhý set již je jednoznačnou záležitostí českotřebovských dívek. Vyhráváme 2:0.
TJ Sokol Geodézie Česká Třebová – TJ Spartak Polička            0 : 2   23:25, 21:25
Rozhodující zápas o první místo v této skupině. Naše dívky již vědí, že postupují mezi nejlepších 16 družstev Českého poháru, ať prohrají, či vyhrají. Mám obavy z možnosti, že tento poslední zápas českotřebovské dívky nezvládnou fyzicky, protože celý turnaj hrají stejné hráčky. Družstvo Poličky hrálo v sobotu doma mistrák 1. ligy KKY a za ně hrály Č. pohár JKY. Polička vyhrála ligu 2x 3:0, takže bez problémů.                             Od začátku zápasu, to byla bitva o každý míč, ale v tomto zápasu bylo z naši strany hrozně pokažených servisů. Za celý turnaj jsme nepokazili tolik servisů, jako v tomto jediném zápasu.  Nedáš-li servis, nemůžeš začít hrát, ač chceš hrát sebe víc! Navíc to demotivuje ostatní spoluhráčky. Byla to velká volejbalová bitva, kterou bohužel rozhodly naše pokažená podání. Tím nechci snižovat výkon dívek z Poličky, hrály výborně a po zásluze vyhrály.
Děkuji dívkám za výbornou reprezentaci oddílu TJ Sokol Geodézie Česká Třebová, města Česká Třebová, že dokázaly samy sobě  a ostatním družstvům, že i v České Třebové se hraje slušný volejbal.
Pod vedením Rostislava Hanzelky hrála a střídala: Dušková Adéla, Vernerová Kristýna, Kaplanová Anička, Hyláková Nikola, Jebousková Pavlína, Neumannová Lucie, Horáková Sára, Kolářová Kája pouze v neděli.

Zapsal: Rostislav Hanzelka

29. 2. 2020 VOLEJBAL MUŽI,
POHÁR KVS CHVALETICE-SEMIFINÁLE.

Dne 29. 2. 2020 pokračoval Pohár krajského volejbalového svazu (KVS) ve Chvaleticích, kde se utkali mezi s sebou družstva Chocně, Poličky, Letohradu, Pardubiček a TR Pardubice. Jednalo se o semifinále, kde ze 6-ti účastníků jen 4 postupovali do finále KVS. Kluci se postupně utkali se všemi soupeři na 2 rané sety. Dnešního turnaje se zúčastnili: Bělka, Štech, Koudelný, Svoboda, Sykora, Lukáš a Šumbera. Na liberu se střídali Šumbera a Sykora. Přestože jsme nebyli v plné sestavě, chyběl  Kadlec, Skřivánek, Hruška, Šplíchal, Skřivánek L., tak dostali herní příležitost ostatní hráči. Kluci zaslouženě zvítězili nad TR Pardubice, s Letohradem si prohráli obě koncovky vlastními chybami, s Poličkou se klukům podařil 1.set, s Chocní se moc nedařilo a s Pardubičkami se dalo vyhrát. Celkové hodnocení turnaje je pozitivní. Kluci předvedli nadprůměrný výkon. Nelze jim vytknout malou bojovnost a snahu. Co stále chybí, ale je to v tomto věku přirozené, je malá herní zkušenost a herní empatie. Ale aby tyto vlastnosti získali, proto hrají tyto pro ně těžké zápasy proti zkušeným hráčům, kteří nedělají zbytečné chyby. Kvalitně jsme podávali, dobře útočili. Ale musíme se více zaměřit na řetězení vlastních chyb. Kluci si dnes vybojovali postup do finále KVS dne 22. 3. 2020. 

Orel Letohrad

1:1

TR Pardubice

(27, -18)

Spartak Polička

2:0

Sokol Česká Třebová

(21, 21)

VK Choceň

2:0

Pardubičky

(19, 17)

TR Pardubice

0:2

Pardubičky

(-20, -19)

VK Choceň

2:0

Sokol Česká Třebová

(17, 17)

Orel Letohrad

1:1

Spartak Polička

(20, -20)

Spartak Polička

2:0

TR Pardubice

(16, 14)

VK Choceň

2:0

Orel Letohrad

(15, 20)

Pardubičky

2:0

Sokol Česká Třebová

(23, 15)

TR Pardubice

0:2

Sokol Česká Třebová

(-19, -19)

Orel Letohrad

1:1

Pardubičky

(18, -13)

Spartak Polička

2:0

VK Choceň

(23, 20)

VK Choceň

1:1

TR Pardubice

(13, -23)

Pardubičky

0:2

Spartak Polička

(-24, -23)

Sokol Česká Třebová

0:2

Orel Letohrad

(-25, -22)

Příští kolo

 

Tabulka

Z

V

R

P

S

M

B

1

 

Spartak Polička

5

4

1

0

9:1

246:207

9

2

 

VK Choceň

5

3

1

1

7:3

241:193

7

3

 

Pardubičky

5

2

1

2

5:5

226:216

5

4

 

Orel Letohrad

5

1

3

1

5:5

217:237

5

5

 

Sokol Česká Třebová

5

1

0

4

2:8

211:240

2

6

 

TR Pardubice

5

0

2

3

2:8

197:245

2

                     
VOLEJBAL, VÍKEND MLADŠÍCH ŽÁKYŇ A PŘÍPRAVKY.

V sobotu 29.2.2020 odjelo A družstvo do Lanškrouna k odehrání tří zápasů nejlepší skupiny mladších žákyň. Cílem bylo se zde udržet. To se ale nepovedlo, o čemž rozhodl hned první zápas proti Lanškrounu B. V něm holky zkazily, co mohly a vítězství jsme soupeřkám doslova darovali. Tolik zkažených útoků v jednom zápase jsme snad ještě neviděli.:-( V druhém zápase proti Dolnímu Újezdu jsme lepší a vyhráváme 2:0. V posledním zápase proti dosud suverénnímu Žichlínku nehrajeme špatně, ale nakonec prohráváme 1:2. Celkově končíme třetí a padáme o skupinu níž, která se odehraje už příští týden v sobotu. Pěkně dnes zahrála Míša Drymlová. Družstvo můžeme pochválit za příjem. Za co chválit určitě nemůžeme byl dnes útok.
Tentýž den odjelo naše béčko do Svitav. Ani tomuto družstvu se nevedlo a prohrálo všechny své zápasy 0:2 – proti Svitavám C, Letohradu, Pardubicím a Poličce A. Naplno se díky marodce zapojily nově příchozí hráčky, což je určitě dobře.
A do třetice první březnovou neděli odjela dvě družstva dívčí přípravky do Žichlínku a do Svitav. Obě družstva skončila na 5. místě ve svých skupinách a padají o skupinu níž.
Výsledkově to nebyl nejpovedenější víkend, ale tak to někdy ve sportu bývá.:-) Příští týden si můžeme napravit reputaci.:-)
tr.H.Dvořáková, R.Benešová, A.Felgr, M.Štech

29. 2. 2020 VOLEJBAL KADETKY A, 1. LIGA. ZLÍN-ČT.

V sobotu 29. 8. 2020, odjíždíme ranním vlakem v 6,48 hod do Otrokovic a dále pokračujeme tramvají do Zlína, zastávky „ Náměstí práce“, Z této zastávky asi 10 minut pěšky do Sportovní haly. K dispozici jsou od listopadu poprvé všechny hráčky, takže budeme střídat tak, aby si zahrálo celé družstvo.
 
 VSC Zlín – TJ Sokol Geodézie Česká Třebová       0 : 3                            21 : 25, 17 : 25, 21 : 25, zápas trval 72 minut.
Již první zápas byl pro mne velkou záhadou, jak dívky přistoupí k tomuto zápasu, který se konal pár hodin po ukončení Maturitního plesu Gymnázia ČT a kterého se asi zúčastnilo celé družstvo kadetek. Ze začátku to vypadalo špatně, ale dívky se postupem času stabilizovaly     a s přehledem, uhrávají koncovky jednotlivých setů, ač od začátku setu vedl soupeř. Snažím se střídat a pouštět na hřiště všechny hráčky. Vyhráváme 0:3
 
VSC Zlín – TJ Sokol Geodézie Česká Třebová       0 : 3                            17 : 25, 20 : 25, 22 : 25, zápas trval 69 minut.
Nástupem do druhého zápasu se na průběhu hry českotřebovských dívek nic nemění. Družstvo Zlína má problém s nemocí a zraněním. Vyhráváme 0:3. Při odjezdu domů se ČD porouchala elektrická lokomotiva, takže jsme se v Otrokovicích zdrželi o hodinu déle.
Pod vedením R. Hanzelky hrála a střídala, Adéla Dušková, Lucie Neumannová, Nikola Hyláková, Kristýna Vernerová, Anna Kaplanová, Jebousková Pavlína, Karolína Kolářová, Sára Horáková, dále Eliška Ropková a Adéla Janecká z Dolního Újezdu.