V CZ LOKO stále hledají nové zaměstnance.

Krizi navzdory

ČESKÁ TŘEBOVÁ, 7. dubna 2020
Český výrobce lokomotiv CZ LOKO pokračuje i přes omezení zavedená v souvislosti s pandemií, vyvolanou nemocí COVID-19 v plnění uzavřených zakázek. Finišuje i výstavba nové montážní haly v Jihlavě, která by měla být dokončena letos v červnu. Plní se rovněž další páteřní investiční program v provozovně Česká Třebová. V obou místech proto také pokračuje nábor nových zaměstnanců.
Jde hlavně o pracovníky do výroby, především elektromechaniky, lakýrníky a montážní dělníky“, říká generální ředitel Josef Gulyás.
Ve firmě aktuálně běží sériová výroba nových lokomotiv rodiny EffiShunter 300, 600 i 1000 pro různé dopravce napříč Evropou, v plném proudu pokračuje také série modernizací více než 50 kusů lokomotiv řady 742 s označením EffiShunter 1000-M především pro ČD Cargo.
Společnost CZ LOKO také posiluje segment servisních a opravárenských služeb a nabízí svým klientům a partnerům jejich komplexní portfolio včetně dalšího rozvoje vlastního know-how v oblasti hybridních technologií.
Podle Josefa Gulyáse je vzhledem k současné situaci nutné přijmout soubor opatření, která udrží firmu finančně zdravou natolik, aby byla schopna zachovat současnou úroveň zaměstnanosti, což je primární cíl, neboť výroba je zakázkami naplněna na několik let dopředu.
„Velice si vážím pracovního nasazení některých našich zaměstnanců v tak složité době. V maximální možné míře se budeme snažit právě je za pracovitost a loajálnost odměnit a dál na nich stavět naše budoucí plány. Potýkáme se však také s více než dvojnásobnou absencí, a proto není jednoduché udržet výrobu na 100procentní kapacitě. I proto jsme přistoupili k novým náborům a postupněmu ddoplnění a rozšíření našich řad,“ dodává Josef Gulyás.
Ten věří, že ze současné krize CZ LOKO vyjde ještě silnější, efektivnější a profesionálnější na všech úrovních a pozicích.