Zveřejněn dubnový Českotřebovský videodeník                 
V sobotu 25. dubna vychází další měsíční souhrn  - Českotřebovský videodeník na duben 2020. Letošní rok je jiný, je to "českotřebovské jaro s pandemií", která hodně zasáhla do plánovaného kulturního a sportovního i společenského života města. 

V měsíčním souhrnu jsou zahrnuty tyto videoreportáže:

1)  Sledujeme průběh rekonstrukce Podbranské ulice a stavbu nového mostu přes Třebovku v Lidické ulici po dvou měsících od stržení starého mostu. Jedná se o nejrozsáhlejší investici v České Třebové v tomto roce, na které se podílí město i Pardubický kraj.
2)  Park s hřištěm na sídlišti Trávník. Předání staveniště bylo provedeno v předstihu 10. března, stavba zdárně pokračuje i v podmínkách nouzového stavu.
3) Záchranný transfer obojživelníků v v okolí přívratských rybníků se letos nekonal. Shrnujeme výsledky minulých ročníků a sledujeme, jak se osvědčí vybudované trvalé zábrany.
4)  E - besídky a další akce českotřebovské základní školy vzbudily pozornost. Umožňují prezentovat přípravu žáků všech oborů ZUŠ i v době, kdy jsou kulturní akce zakázány.  ZUŠ zorganizovala dvě e- besídky a e - výstavu, také prezentaci tanečního oboru.  Zveřejněná videa vzbudila velkou pozornost.   V sestřihu uvádíme  ukázky z několika vystoupení žáků hudebního oboru školy.
5) Velký úspěch houslistů na okresním kole soutěže ZUŠ v Letohradě. Všech osm  reprezentantů naší ZUŠ získalo na soutěži ve svých kategoriích první místa  s postupem do krajského kola.  Tato akce se konala poslední den před tím, než byla přerfušena školní docházka..... Video má necelých 12 minut, podívejte se.... (mm)

Uvádíme také měsíční souhrny Českotřebovského videodeníku v předchozích měsících: