Co se aktuálně (ne)děje ve spolku Za jeden provaz


Jako všem i nám pandemie koronaviru výrazně zasáhla do běžných aktivit spolku. Dne 25. 4. jsme plánovali 6. Benefiční notování, upřímně jsme se těšili na jarní setkání s širokou veřejností a tradičními i netradičními hosty. Bohužel jsme byli nuceni notování zrušit.
Plánovali jsme řadu aktivit v našich spolupracujících organizacích, ale není to možné. Pevně věříme, že se postupem času budeme moci vrátit tam, kam často a rádi docházíme. Na druhou stranu nám tato mimořádná situace umožnila nové možnosti pomoci. Zapojili jsme se tak do šití roušek, roznosu informačních letáků města a rozvozu nákupů všem potřebným ve spolupráci s městem.
V posledních měsících jsme navázali velmi úzkou spolupráci s Domovem pro seniory, jsme rádi, že i v těchto dnech spolupracujeme alespoň na dálku. Připravujeme rozšíření audioknihovny.
Široká veřejnost si jistě vzpomene na projekt Za jeden provaz pro Verunku, který stále běží v podobě rozsáhlé a bohužel velmi časově náročné rekonstrukce koupelny. I na samotnou realizaci koupelny dolehla současná situace. V tuto chvíli se snažíme, aby rekonstrukce byla úspěšně a brzy dokončena. Ještě jednou děkujeme všem, kteří se do tohoto projektu zapojili.
Patrně všichni z nás si klademe otázku, co bude dál. My se zamýšlíme nad tím, zda se budeme moci setkat na 11. Podzimním benefičním plese Za jeden provaz, který je naplánován na 7. listopadu. Doufáme, že tomu tak bude.
Ráda bych na závěr vyzdvihla roli všech dobrovolníků a poděkovala jim, protože i oni v tomto nelehkém boji sehrávají zásadní roli.
Anna Borková, předsedkyně Za jeden provaz, z. s.