U podjezdu na Parníku chybí chodník                                

Občané z Brázdova musí  chodit na Parník k autobusu, do obchodů a děti snad i do školy podchodem  tratí ulicí "U teplárny". Stěžují si na to, že příchod do podjezdu je problematický a musí často uskakovat před vozidly  a v místě není žádný chodník. Situaci jsem byl zkoumat a fotografovat. Konstatuji, že jde o pravdivé tvrzení. Situace  by zde měla být skutečně vyřešena vybudováním chodníku. Bylo by to trvalé řešení. Podobně to ovšem je také u pochodu (podjezdu) v ulici U stadionu, snad je tam více místa.

Problém je v tom, že vše kolem železničního koridoru bude v blízkých letech podrobeno velké přestavbě, včetně uvedených podjezdů a jakákoliv investice zde provedená by byla brzo zcela znehodnocena. U zmíněného podjezdu vedenému k bazénu a do nákupní zóny  je situace  asi nejhorší, je zde však alespoň úzký chodník přímo v podjezdu.
Největší starost je třeba mít o děti, kteří tudy chodí do parnické školy.  Pro děti je však možné volit cestu Kubelkovou ulicí k dalšímu podjezdu v Nerudově ulici, kde je průchod  bezpečnější, vede zde oddělený chodník (přímo v podjezdu však naopak chodník není). Cesta z Brázdova do školy je tudy dokonce o cca 60 metrů kratší a bolavému místu  v podchodu u bazénu se dá tedy vyhnout. Je to dále uvedených mapách. Vlevo trasa ulicí Nerudovou, vpravo kolem bazénu.
 

  

K průchodu v  Nerudově ulici vede v trase původní komunikace samostatný chodník, vhodný pro cestu dětí do školy.


Věřím, že vybudování chodníku  k podjezdu v ulici Vily bude součástí úprav v rámci koridoru. Problém bude řešit dopravní komise města na nejbližší červnové schůzi.