Krytý plavecký bazén v pondělí 25. května znovu ožívá     
Přestávka, při které byl  krytý bazén pro veřejnost díky epidemiologické situaci v Česku uzavřen trvala dva a půl měsíce. Nyní se v souladu z uvolňováním režimu pro veřejnost znovu  otevírá. Doba uzavření byla plně využita pro údržbu, opravy a změny na technologiích, takže pravidelná zářijová odstávka bazénu nebude zapotřebí.  Původně se plánovala výměna kotlů, ale revize ukázaly, že kotle jistě ještě jednu sezónu vydrží. Za to byla provedena  velká oprava měření a regulace, bylo celkem instalováno pět nových rozvaděčů, nová čidla. Nový systém umožňuje i dálkový přístup, bude (a nyní již také je) možné sledovat situaci  a dodržování stanoveného režimu na počítačích v dispečinku TEZY.  Bylo provedeno čištění trubek vytápění, tlakovou myčkou bylo snad podruhé vůbec provedeno mytí skel zimní zahrady nad terasou s vířivkou.  Byly provedeny i další údržbové práce na budově, především oprava střechy (obnovou oplechování a obnovením části ochranné fólie, takže do bazénové haly ani šaten již nezatéká  (ochranná fólie trpí UV zářením a ztrácí své vlastnosti, potřebuje obnovit). Velká oprava byla provedena na dojezdové vaně tobogánu, kde odborná firma obnovila vrchní plastové vrstvy.
Na rozdíl od bazénů v okolí (Ústí nad Orlicí, Litomyšl) nebylo třeba nerezovou bazénovou vanu vypouštět, žádné závady nevykazuje. (Jen samotné napuštění bazénu představuje náklady přes 30 tísíc korun). To umožnilo spustit provoz bazénu přesně dle nařízení vlády, nebo nyní ministerstva zdravotnictví. Z bazénu byly odebrala Orlická laboratoř vzorky vody k posouzení, s kvalitou vody nejsou žádné problémy. Okolní bazény v Litomyšli a Ústí nad Orlicí zůstávají přes léto mimo provoz, zde se připravují na zahájení letního venkovního provozu aquaparků. Do června tedy bude českotřebovský bazén otevřen v okolí jako jediný.
Vzhledem k tomu, že plavecká škola již nyní do konce školního roku provoz nezahájí, vstupuje českotřebovský bazén přímo do období letního provozu. Bude otevřen denně od 10 - 21 hodin, doba pobytu v bazénu, na terase a na upravené posekané zahradě je stanovena na 180 minut. Po čtyřech letech bylo stanoveno nové vyšší vstupné, proto dosavadním hodnotám je navýšení 5 až 10 Kč. Při srovnání vstupného přepočteného na dobu 1 hodiny mezi bazény Vysoké Mýto - Litomyšl - Ústí nad Orlicí - Česká Třebová vychází stále českotřebovský krytý bazén nejlevnější. 
Pro návštěvníky bezénu je připravena dezinfekce na vstupu, na šatnách, také na WC ve formě antibakteriálního gelu. Podle předepsaných pravidel je při provozu bazénu třeba dodržovat  odstupy  2 metry (také např. na schodech k tobogánu), mimo bazén se návštěvníci musí pohybovat uvnitř v roušce, kapacita  bazénu byla snížena na 200 osob (omezením počtu používaných skříněk). Zámkový systém skříněk nedoznal změny, zámky skříněk byly opraveny.  Současně může být ve velkém bazénu ve vodě 60 osob, v dětském bazénu 30 osob.  V provozu bude v bazénu bufet, podle  uvolněných nařízení již pracuje kosmetika a další provozovny služeb.  Mimo provoz zůstávají parní komory, hygienická pravidla to do odvolání neumožňují. Solárium bude od 25. května opět v provozu  Ve vířivce mohou být současně 3 osoby s rozestupy.
Při uzavření bazénu pracoval kolektiv pracovníků z úsporných důvodů v užším složení, nyní potřebuje zase rozšířit své řady.  Trvale nedostatkovým "zbožím" je profese plavčíka, která je vázána na  získání příslušného osvědčení. Eko Bi přijme m plavčíky i na brigády, např. vysokoškoláky v letním období. Na kratší pracovní úvazek nebo "na dohodu" přijme Eko Bi také pracovnice pro profesi "lázeňská krytého bazénu", kde není pro práci žádné osvědčení zapotřebí. Mimo práce spojené= se zajištěním provozu a úklidu má na starosti také např. provoz solária.  Informace podá vedoucí krytého bazénu Petr Baláž.    
 
Kotle se letos měnit nebudou, až v příštím roce 2021 a kdy mají být také doplněny o nové kogenerační jednotky.