Silnice 315 do Lanškrouna bude jako nová                          
Fotografie z exkurzí po našem regionu posílá Luboš Kozel pravidelně. Pokouším se je dávkovat a postupně zveřejňovat. Nyní 28/5 uvádím popis dění na úseku silnice Ostrov - Lanškroun, navazující na předevčírem uvedený úsek silnice vedený ze Skuhrova dolů lesem ke křižovatce Ostrov.  Tyto obrázky z 26/5 najdete ZDE.

Z Ústí na Lanškroun se nyní musí nejlépe po "jedničkách" I/14 a I/43  přes Českou Třebovou a Rudoltice nebo pak po "dvojkách" oklikou  přes Lanšperk, Dolní a Horní Dobrouč do Ostrova, po krátkém úseku po II/315 musíte odbočit do Rudoltic a teprve odtud do Lanškrouna. Velmi komplikované. Oprava, jak se zdá, však bude stát za to, dělá se z gruntu nová širší a bezpečnější silnice. Směrové vedení se však nemění.  Jsem jen zvědav, zda po opravě a otevření úseků bude stejně jako dnes zachováno omezení vjezdu vozidel s délkou nad deset metrů, které tu je dosud. Nová silnice by to již měla vydržet.... Snímky byly vyfoceny 26. května.

Začátek dnes představovaného opravovaného úseku  je u křižovatky na Rudoltice. Třebováci si modernizovaný úsek, snadno připomenou. Modernizace byla nejvíce zapotřebí v lesním úseku silnice, kde je řada zákeřných míst.