ATLETICKÉ KRAJSKÉ PŘEBORY                                 


V neděli 21. 6. 2020 hostily Svitavy krajský přebor jednotlivců mladšího a staršího žactva. Byla to další možnost, jak otestovat formu po relativně dlouhé závodní pauze.  Dle podaných výkonů můžeme konstatovat, že se s nucenou absencí společných tréninků většina našich závodníků vyrovnala skvěle. Celkem jsme se těšili ze šesti medailí.
 Zlatou medaili, a titul krajské přebornice, vybojovala na trati 800m Rozálie Vetchá. Stříbro si ze stejné disciplíny odváželi Andrea Kumpoštová a Matěj Štantejský, který si zároveň zaběhl osobní rekord, jenž nyní činí 2:12 min. Další medailisté vyvstali v běhu na 300m. Druhá místa získali Johanka Borková a Max Hanik, pro třetí si doběhla Štěpánka Petrová. Nevyhnula se nám ani nepopulární čtvrtá místa. Jedno obsadila ve skoku vysokém v  osobním rekordu 138 cm Johanka Borková a další štafeta mladších žákyň na 4 x 60m ve složení Königová – Vetchá – Petrová – Borková.
K vidění bylo i mnoho  osobních zlepšení. Těší nás závodní nasazení a výkony nováčků i odvaha a chuť nastoupit v technických disciplínách, které naši borci trénují teprve krátce. Za zmínku jistě stojí osobní maximum Eleny Marie Preislerové v hodu oštěpem, které činí 21,16 m.
Všem závodníkům děkujeme za vzornou reprezentaci oddílu i našeho města a rodičům za podporu a servis.  
Trenéři AK Iscarex Česká Třebová