KINO SVĚT ČERVEN 2020               
Attila (SR) 2D
„Dvě minuty a bylo po ´Zápasu století´. Tak Végh v kleci poslal k zemi Vémolu.“ nebo „Lvi dožrali. Végh knokautoval Vémolu v prvním kole“. Tak zněly titulky po dlouho očekávaném MMA zápasu Attily Végha a Karlose „Terminátora“ Vémoly, v němž Attila jako první na světě knokautoval neporazitelného Vémolu. Nový dokumentární film mapuje celoživotní cestu sportovce a novodobé hvězdy Slovenska Attily Végha a ukazuje, jak se Attila na tento zápas století připravoval. Díky vyprávění jeho rodiny, přátel i soupeřů můžete sledovat kroky, jež Atillu dovedly až na samý trůn MMA v USA, přestože k tomu neměl v dětství moc předpokladů. Příběh Attily je příběhem skromného chlapce z Gabčíkova, kterého odhodlání, tvrdá dřina, ale i přátelská povaha dovedly až na vrchol. Režie: P. Větrovský  Mládeži přístupno od 12 let, dokument, Slovensky, 125 min.
datum: 01. 06. začátek v 19.00 hodin  vstupné: 100,- Kč
 
Příliš osobní známost (Česko, Slovensko) 2D BIO SENIOR

Natálie (Petra Hřebíčková) je šťastná svobodná třicátnice se skvělou kariérou a dlouholetou nejlepší kamarádkou Simonou (Tatiana Dyková), které se právě obrátil život vzhůru nohama. Simona se po rozvodu snaží vyrovnat s tím, že její jedenáctiletý syn odchází žít k otci (Ľuboš Kostelný). Tuhle pachuť zažene seznámením s výstředním umělcem Viktorem (Janko Popović Volarić), pro kterého se stává múzou. Viktor je však posedlý nejen Simonou, ale i sexem, což zpočátku vypadá jako vysněný ráj… I Natáliin život nabírá nový směr. Když potká okouzlujícího podnikatele, vdovce Marka (Branislav Trifunović) a jeho dcerku, láska na sebe nenechá dlouho čekat. Jejich soužití je téměř idylické až na to, že jejich vztah je pod drobnohledem Markovy tchyně Evy (Eliška Balzerová), která byla zvyklá pomáhat s výchovou vnučky. Nyní Eva zjišťuje, že musí najít jiný smysl života, aby se cítila šťastná.
datum: 03. 06. - 03. 06. začátek v 17.00 hodin  vstupné: 60,- Kč
 
Trollové a kouzelný les (Norsko, Kanada) 2D 

Odpradávna leží kdesi v hlubokých lesích království trollů. Nikdo z nich nežere děti, ani nedrtí kameny. Mimo dosah a zájem lidí si v přítmí a stínu užívají spokojeného života a veselí pod vládou krále Gromma. Někdo má jednu hlavu, někdo dvě a někdo tři hlavy, někdo je trochu kouzelný a jiný vůbec, z někoho jde trochu hrůza, když se špatně vyspí, někdo už začíná věkem kamenět. Kryjí se před sluncem a dobře se baví. Jednoho dne ovšem oblíbený král kvůli zradě a nastražené pasti zkamení a na jeho syna Tryma čeká velké dobrodružství. S pomocí přátel musí projít zakázaným kouzelným lesem, až na hranice světa trollů a lidí, získat zpět králův ukradený zkamenělý ocas a do tří dnů ho přinést zpátky. Pak králova kletba pomine. Trym byl vždycky jeden z nejveselejších trollů, teď ale musí legrácky stranou. Stojí před ním les plný nebezpečí, nástrah a trollích strašidel. Režie: K. Munroe, K. Kamp  Mládeži přístupno, animovaný, dobrodružný, rodinný, český dabing, 91 min.
datum: 06. 06.začátek v 17.00 hodin vstupné: 90,- Kč
 
Emma (Velká Británie) 2D  

Emma Woodhouseová (Anya Taylor-Joy) je hezká, chytrá, bohatá a na svou dobu notně emancipovaná. Navíc disponuje velmi zvláštním talentem, schopností svádět dohromady jedince opačného pohlaví a dopravovat je až před oltář. Tedy alespoň si to o sobě začne myslet, když několika mistrovskými tahy provdá svou vychovatelku za bohatého vdovce. Jejím dalším projektem se stane plánované spojení mladičké a naivní Harriet s místním farářem. Přestože Emmin otec (Bill Nighy) ji varuje, aby si nezahrávala, a její přítel z dětství George Knightley se jí snaží vysvětlit, že lásce se poručit nedá, dohazovačka Emma tlačí Harriet do sňatku s knězem silou umanutého Amora. Vše bohužel skončí nezdarem, katastrofou a spoustou prolitých slz, citovým uragánem, v jehož epicentru se ocitne právě Emma, které nezdar rozmetá všechny životní jistoty.Režie: A.de Wilde  Mládeži přístupno, romantická komedie, titulky, 124 min.
datum: 08. 06. začátek v 19.00 hodin  vstupné: 120,- Kč
 
V síti: Za školou (ČR) 2D 

Speciální verze filmu V síti určená pro diváky už od 12 let. Tři dospělé herečky, které vypadají na 12 let, se připojí na sociální sítě, aby v přímém přenosu zažily, co se děje v online světě. V kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří si je na netu našli a napsali jim. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru nebo posílá erotické fotografie a videa. Herečky dokonce zažívají vyhrožování a vydírání. Nejsilnější momenty z oficiální celovečerní verze dokumentárního filmu jsou doplněny o praktické rady, návody a komentáře hereček, které si zkušeností se sexuálním obtěžováním na internetu samy prošly. Režie: V. Klusák, B. Chalupová  Dokument, 64 min.
datum: 10. 06. začátek v 19.00 hodin vstupné: 100,- Kč
 
Ledová sezóna: Ztracený poklad (USA) 2D 

Norm má na první pohled vše, co takový král ledového severu potřebuje. Je velký, správně chlupatý, má velké zuby i milovanou medvědici po boku. S jeho královským majestátem a medvědí hrůzostrašností už je to ovšem trochu horší. Norm má rád hlavně zábavu, pohodu, kámoše, o jeho roztržitosti ani nemluvě. Zato mu nechybí odvaha a dobré srdce a obojí bude znovu potřebovat. Na jeho pól se totiž přenese honička za ztraceným pokladem a dávná starobylá památka se shodou náhod ocitne právě v těch jeho nejméně povolaných tlapkách. Norm se pochlapí a slavnostně slíbí, že vzácný artefakt vrátí na místo, odkud byl ukraden. Vyzbrojí se trojicí nezničitelných polárních lumíků a vydá se najít pradávný chrám ležící uprostřed džungle kdesi na jiném konci zeměkoule. Hádanky, nástrahy a pasti překoná s odzbrojující bezstarostností a všichni noví kamarádi se nestačí divit, jak velká je Normova schopnost šlápnout vždy vedle. Mládeži přístupno, animovaný, český dabing, 111 min.
datum: 13. 06.začátek v 17.00 hodin vstupné: 120,- Kč
 
Bourák (ČR) 2D 

Komedie Ondřeje Trojana s Ivanem Trojanem v roli Bouráka, věčného frajera, kterému teče do baráku i do života a rodina už ho má plný zuby. Ale i srdce. Příběh se odehrává ve Šlukdorfu, imaginárním městě na severu Čech, kde po revoluci zavřeli všechny fabriky a místo nich se vyrojily nonstop herny, kasina a šlapky. V  jednom z těch nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctka, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Odevzdaná matka a otec, který kšeftuje s vraky aut a říká si BOURÁK. Zastydlý puberťák s otřískaným růžovým Cadillacem, který chodí trsat rock and roll s holkou, co vypadá jako ze starého amerického katalogu na podprdy. A navíc jí za matkou pálí šéf, gangster místního formátu, kterému evidentně přeskočilo. Tak Kamile dojde, že musí zasáhnout a donutit mámu konečně šlápnout tátovi na ty jeho špičatý perka! Dále hrají: K. Boková, J. Macháček, V. Marková...  Mládeži přístupno od 12 let, komedie, 110 min.
datum: 15. 06.v 19.00 hodin vstupné: 130,- Kč
 
Poslouchej (ČR) 2D  

Snímek vypráví příběh mladého páru, který vyráží na výlet, aby jejich vztahu dodali novou energii, protože se zdá, že už se vyčerpal a spěje k zániku. Dívka má navíc silné podezření, že jí je partner nevěrný, ale nemá pro to důkazy. Partnerovo koketní chování vůči jiným ženám ji v tom však utvrzuje. Během cesty, kdy její partner spí, uslyší v autě hlas a jak se záhy ukáže, jde o hlas mužovy milenky. Ta se dokonce dívce začne zjevovat. Je to jen noční můra, halucinace, nebo snad její partner skrývá daleko hrůznější tajemství, než jsou občasné zálety? Jak ubíhají kilometry, atmosféra houstne a ve chvíli, kdy dívka záhadu rozluští, jí začne jít o život. Hrají: K. Podzimková, A. Bílík... Režie: D. Laňka, M. Müller  Mládeži přístupno od 15 let, psychothriller, 77 min.
datum: 17. 06. začátek v 19.00 hodin vstupné: 120,- Kč
 
Pat a Mat a kutilské trampoty (ČR) 2D 

A je to opět tady! Pat a Mat přicházejí ve zcela nových Kutilských trampotách! Série příběhů, která vyvolá úsměv na tvářích dětí i dospělých. Jakou lest vymyslí na zloděje, který jim krade jablka ze stromu? Mýt auto hadicí? To není nic pro Pata a Mata! Raději si postaví automyčku. Pro prázdný žaludek jsou palačinky velká dobrota, ale to otáčení na pánvi? To je pro kutily zbytečná námaha a zároveň ta správná výzva. Stejně jako výroba domácího moštu a křupavého popcornu. A co teprve, když si z dronů vyrobí nový létající stroj. A nebyli by to staří známí „ajeťáci", kdyby si nechtěli zvelebit domov. Pár nových poliček nebo přestavba kuchyně jsou věci, do kterých se rádi pustí s vervou a chutí. Pro naše dva kutily není žádná komplikace překážkou a žádná výzva dostatečně velká. Pat a Mat přinášejí další sérii nápadů, katastrof a originálních řešení. Doma to raději nezkoušejte! Režie: M. Beneš  Mládeži přístupno, animovaný, dobrodružný, 62 min.
datum: 20. 06. začátek v 17.00 hodin vstupné: 90,- Kč
 
V síti (Česko)  2D 

3 herečky, 3 pokojíčky, 10 dní a 2458 potenciálních sexuálních predátorů. Radikální experiment otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání. Dokumentární film Barbory Chalupové a Víta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek", pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení. 
datum: 22. 06. - 22. 06. začátek v 19.00 hodin vstupné: 100,- Kč
 
Afrikou na pionýru (SK) 2D BIO SENIOR 

Cesta napříč africkým kontinentem na legendárních a hodně starých motorkách Jawa Pionýr. Celovečerní road movie Afrikou na Pionýru přináší ještě bláznivější a odvážnější výpravu, než jaké známe díky žlutým trabantům Dana Přibáně. Právě jedné z kultovních expedic žlutých trabantů se vedoucí výpravy motorek do Afriky, dobrodruh a režisér Marek Slobodník sám na své Jawě 250 účastnil. Podobně, jako výrazné postavy filmových komiksových vesmírů dostávají vlastní filmy, tak i jeho samostatné dobrodružství Afrikou na Pionýru mohou brát diváci jako takzvaný „spin-off“. Mládeži přístupno od 12 let, dokument, Slovensky, 104 min.
datum: 24. 06. začátek v 17.00 hodin vstupné: 60,- Kč
 
Lassie se vrací (Německo) 2D 

Lassie, nejslavnější pes filmové historie, se vrací na plátna kin. A spolu s ní se vrací i úžasný příběh o nerozlučném přátelství chlapce a jeho dlouhosrsté kolie. Dvanáctiletý chlapec a jeho věrná psí kámoška Lassie jsou proti své vůli rozděleni a Lassie je převezena až na druhý konec země. Z nového domova ale uteče a vydává se na neuvěřitelně odvážnou, strastiplnou a někdy i zábavnou cestu zpátky. Režie: H. Olderdissen  Mládeži přístupno, rodinný, dobrodružný, český dabing, 100 min
datum: 27. 06. začátek v 17.00 hodin vstupné: 120,- Kč
 
Téměř dokonalá tajemství (Německo) 2D 

Na společné večeři se sejde několik párů a po pár sklenkách se rozhodnou, že svoje telefony položí na stůl a všechny zprávy, vzkazy i telefonáty budou ten večer sdílet. Zprávy se přečtou nahlas, hovory budou nahlas. Vždyť o nic nejde, bude zábava. Jenže právě naši chytří a mobilní kamarádi o nás vědí úplně všechno, znají naše tajnosti, druhé životy, drobné lži, milenky i milence. Nevinná hra se nejdříve vyvíjí jako báječná legrace, pak ale začnou chodit zprávy, které se svými partnery či přáteli raději nesdílíte. Rozjede se série šílených situací a trapasů, někomu u stolu bude nepříjemně horko a brzo bude horko úplně všem. Odejdou domů partnerské páry, které přišly, nebo budou v jiném složení nebo budou po večeři všichni single? Hrají: E. M'Barek, F. D. Fitz... Režie: B. Dagtekin  Mládeži přístupno od 15 let, komedie, český dabing, 111 min.
datum: 29. 06.začátek v 19.00 hodin vstupné: 120,- Kč
 
Lví král (USA) 2D  

Snímek Lví král od studia Disney, jenž režíroval Jon Favreau (Kniha džunglí), se odehrává v africké savaně, kde se narodil budoucí panovník všeho živého. Malý lví princ Simba zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní, temné plány. Souboj o Lví skálu plný intrik, dramat a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být. Mládeži přístupno, animovaný, rodinný, dobrodružný, český dabing, 118 min.
datum: 30. 06. začátek v 17.00 hodin  vstupné: 60,- Kč