Partnerské vztahy  Česká Třebová – Agrate Brianza stále fungují


Na konci března měli žáci ZŠ Ústecká opět vyjet na návštěvu kamarádů do Itálie. Když začala být situace vážnější, po vzájemné domluvě bylo zřejmé, že se letošní jarní výměna neuskuteční. Nikdo ale nevěděl, jak vše bude dále vypadat. Od našich italských kamarádek – učitelek jsme se postupně dozvídali, jak probíhá karanténa u nich. Ke konci dubna u nás již všichni měli dostatek roušek, v Itálii tomu ale tak nebylo. Proto jsme se domluvili a 5. května jsme poslali poštou do Itálie balíček, který obsahoval 65 roušek pro děti a dospělé. Naštěstí jsme zjistili, že poštovní spojení již funguje.

Po měsíčním netrpělivém čekání na reakci našich přátel jsme se šli zeptat, jak to s naší zásilkou, u které jsme si připlatili i za rychlejší doručení, vypadá. Dne 4. června jsme tedy dostali odpověď, že právě ten den přiletěla zásilka do Malpensy, což je jedno z milánských letišť. Ani se nám té odpovědi nechtělo věřit. Nějak jsme nechápali, že zásilka ležela celý měsíc v České republice, když už by měla nějakou dobu sloužit v Agrate a okolí. O to radostnější byla zpráva, kterou jsme dostali 5. června ráno, že zásilka je už skutečně v rukou našich přátel, kteří je rozdali tam, kde to potřebovali. 

Druhou další dobrou zprávou je to, že jsou naši přátelé v pořádku a snad nebude tak dlouho trvat a budeme se zase moci setkat osobně.                          

Vedení ZŠ Ústecká