Konečně! Nový aquapark na Trávníku

Volání veřejnosti po koupání pod širým nebem se podařilo vyslyšet přímo na začátku letní sezóny. Tak rychlou reakci snad žádný Třebovák nečekal. Dala se do toho sama příroda a to klidně v neděli odpoledne.  Výsledek je skutečně překvapující, vzbudil pozornost u zdejší mládeže i rodičovské veřejnosti. Ani nebylo třeba zajišťovat žádné dotace. 

Všichni chápeme, že díky té rychlosti se nepodařilo všechno dotáhnout až do konce. Jsou sice instalované lavičky, ale zatím chybí šatnový prostor. Ovšem velmi blízko je budova evangelického kostela, kde lze jistě čekat vstřícnost a snahu o spolupráci, která se může církvi jen vyplatit. Nicméně ten první rozhodující krok se udělat podařilo a nyní zbývá dotáhnout do konce jen pár maličkostí.   Děti budou na tento poněkud opožděný dárek k jejich svátku s vděčností jistě vzpomínat.

Máme ještě další dobou zprávu: vedení města nepočítá s tím, že by se zde v letošní sezóně vybíralo vstupné. Budeme se však alespoň pro začátek muset smířit s tím, že počet  osob v bazénech bude díky koronavirovým nařízením omezen a bude třeba udělat stanoviště s dezinfekcí. Funkci plavčíka převezmou dobrovolníci. (re)


Navíc máme k dispozici videoreportáž,

na které je celý proces vzniku 

nového biokoupaliště s herními prvky

pěkně znázorněný.

Však kde to jinde mají

biokoupaliště i s dětskou lanovou dráhou!