Camp talentované hokejbalové mládeže se z Litomyšle přestěhoval do České Třebové
Rozhovor Anny Kuželové z hokejbalového serveru Hokejbal.cz
s trenérem Michalem Broulíkem
Myslím, že v České Třebové navážeme tam, kde jsme v Litomyšli skončili, věří Michal Broulík
Kapacita letních campů je velmi rychle naplněna, o tradiční Campy talentované mládeže je velký zájem a jinak tomu nebylo ani letos, i když se dlouho nevědělo, zda se camp vůbec uskuteční. Že se místo konání změní, však organizátoři věděli dopředu a celá akce pro letošní rok opustí tradiční Litomyšl.
Hráči do třinácti let se sejdou na zimním stadionu v České Třebové již v neděli 19. července, postupně pak na ně naváže Hokejbalový camp žen a chlapecká kategorie U16 a U18. Jako každý rok se mohou hráči těšit na velké množství trenérů, kteří zajistí individuální přístup pro všechny a stálý úsměv na tvářích, i když ne vždy k němu mají důvod. 
Dozná letos náplň kempu nějakých změn?
Místo konání se sice změnilo, ale samotná podstata, průběh a cíl kempu zůstávají stále stejné. Dílčí drobné změny budou, ale myslím si, že se nebude jednat o nic zásadního a v České Třebové navážeme tam, kde jsme v Litomyšli skončili a hráči a hráčky dostanou během svého pobytu vysoký standard a laťka zůstane minimálně stejně vysoko, jako v letech minulých.
Celý kemp se stěhuje do České Třebové, jaká tohle pro Vás bude změna?
Pro mě změna velká - nemusím nikam jezdit, budu trénovat "doma". Bydlím pět minut pěšky od zimního stadionu (smích). To je samozřejmě sranda, na kemp bych jel, i kdyby byl na druhé straně republiky.
Jak náročné bylo sehnat náhradní místo a proč ke změně vůbec došlo?
Největší penzum práce v této otázce udělal Martin Komárek. Ač se to nezdá, tak to není žádná sranda najít na 14 dní místo s dostatečnou ubytovací a stravovací kapacitou v blízkosti slušného zimního stadionu, ideálně s atletickým stadionem a fotbalovým hřištěm, a ještě mít k dispozici např. tělocvičnu, a to vše, pokud možno "na pětníku", aby se z kempu nestal "turistický pochoďák" a všichni se mohli soustředit na hokejbal jako takový. Vždy v průběhu aktuálního CTM se už řeší ročník následující. Jedná se o tak velký podnik, že se řeší prakticky devět měsíců před samotným konáním. V loňském roce jsme se dozvěděli, že na zimním stadionu v Litomyšli bude těsně před konáním letního kempu probíhat jedno z festivalových vystoupení Smetanovy Litomyšle a mantinely a inline plochu měla nahradit zemina a podmínky pro koně a účinkující a hrací plocha by pro kemp nebyla včas připravena při dodržení obvyklého termínu konání. Tudíž bylo potřeba na základě této informace hledat lokalitu novou. Vytipováno bylo několik míst, ale na některých nebylo kemp možné udělat z různých důvodů. I v České Třebové je termín tzv. akorát, protože hned druhý den po konci CTM začínají ledaři dělat ledovou plochu.
Zůstává se tak i nadále na východě Čech a od původní Litomyšle je to jen kousek …
Ano, konečné rozhodnutí padlo opět na východ Čech. Jestli to byla dobrá volba nebo ne, se ukáže až po kempu, až si s odstupem času vyhodnotíme všechny okolnosti a budeme mít zpětnou vazbu od účastníků. Už nyní se nebojím říct, že co se kvality zimního stadionu týče, tak si polepšíme. ZS v České Třebové je větší a modernější než ten v Litomyšli. K dispozici bude víc šaten a celkově prostory budou komfortnější. Atletický stadion je také hned vedle, zde žádnou zásadní změnu nevidím. Co vidím jako pozitivní krok kupředu, tak to je ubytování a stravování takřka "pár kroků" od zimáku na místním Domově mládeže. Prakticky z postele do šatny, zpět v papučích a za 2 minuty. Přímo naproti ZS je také již zmíněná tělocvična. Celý areál je nedaleko centra města a hlavní silnice, a přitom v dostatečném klidu a mimo každodenní městský shon, protože ulice k zimnímu stadionu je dále neprůjezdná a za celým areálem není žádná bytová zástavba. Abych nebyl pořád jen pozitivní, tak musím uznat, že velikost a možnosti areálu v Litomyšli, myslím tím, všechny sportoviště okolo, jsou přece jen lepší - v bezprostřední blízkosti jsme krom přírodní trávy měli ještě k dispozici hřiště s umělou trávou a venkovní koupaliště a plavecký bazén.
Náplň kempu je náročná nejen pro hráče, ale také pro trenéry, přesto, jak už se na další ročník těšíte?
Po skončení každého kempu jsem rád, když se vše odtrénuje, nikomu se nic nestane, všichni ve zdraví přijedou a zase odjíždí, dobře se baví a panuje dobrá nálada i přes fakt, že se maká a odvede se obrovský kus práce. Na druhou stranu musím říct, že po každém ročníku jsem po příjezdu domů 2-3 dny fyzicky i psychicky hodně vyčerpán a snažím si užít trochu klidu a samoty (smích). Přes všechny povinnosti, náročnost a starosti se na kemp těším. V trenérském týmu v každém roce panovala skvělá atmosféra.
Můžou se na Vás osobně hráči těšit po celou dobu trvání nebo budete pouze na jednu kategorii?
Na kempu budu od začátku do konce, řekl bych, že jako první dorazím a budu ten poslední, kdo zimní stadion opustí, takže pokud je mezi hráči nebo hráčkami někdo, kdo se na mě "těší", tak je můžu ujistit, že budu na letošním CTM / HCŽ od první do poslední minuty (smích).