Labyrintem Tribovie - děkujeme         
V době koronakrize se v České Třebové zrodil nápad. Když nemůžeme jít ven, pojďme se spojit online, zapojit mozky a zkrátit si dlouhé chvíle šifrovací hrou.
Pan Karel Kubišta – mimo jiné pedagog a pořadatel táborů, touto myšlenkou oslovil celkem 21 týmů z Českotřebovska a okolí. Mohl se zúčastnit každý, komu bylo minimálně 12 let a žije v České Třebové nebo toto město zná, jednotlivci i týmy.
Hra obsahovala celkem 20 etap, které se otevíraly většinou v úterý a v pátek a zaměřovala se především na logický úsudek, postřeh, dovednost práce na počítači a vědomosti. První etapa byla zveřejněna 1. května a poslední závěrečná 20. června 2020.
Já osobně jsem se s touto hrou setkala asi 2× nárazově ke konci května a od června jsem se stala plnohodnotným a závislým členem hry. J
V našem týmu bylo celkem 5 členek a musím říct, že některé etapy nás trápily i několik dní a nedaly nám spát. O to větší jsme měly radost, když se nám podařilo zdárně vyřešit všechny etapy, zařadit se mezi 10 týmů, které měly 100% úspěšnost a těsně se umístit na 4. místě.
Tímto bych chtěla poděkovat organizátoru hry panu Kubištovi za to, že si dal tu práci a využil svůj volný čas, aby vymýšlel zapeklité šifry, které vtáhly každého, kdo se na ně jen podíval. Že měl svatou trpělivost, když se nám něco nedařilo a motaly jsme se kolem správného řešení a ne a ne na něj přijít.
Chtěla bych pozvat všechny příznivce šifrovaček, aby se zúčastnili dalšího ročníku, který se bude konat zase příští rok. Zatím můžete trénovat na stránkách https://rocenkaceskotrebovsko.cz/labyrintem-tribovie/etapy-hry/, kde jsou otevřené všechny proběhlé etapy a kde budou vyvěšené aktuální informace k příštímu ročníku.
Lucie Vašinová, tým Pod lípou