Po mistrovství České republiky v MMA je Tomáš Skalický

ve výběru národní reprezentace.


První červencový týden se v Praze uskutečnilo Mistrovství České republiky ve smíšených bojových uměních (MMA).
Dosud jsme přinášeli informace o úspěších, kterých dosáhli borci DSC GYM Česká Třebová na našich i zahraničních kolbištích v brazilském jiu-jitsu. Tentokrát oddíl, pod vedením trenérů Lukáše Jandy a Dušana Paly, vyslal do zápasů plnokontaktního bojového sportu, který povoluje používat údery a chvaty,Tomáše Skalického (18 let), Jakuba Mladejewskeho (22 let) a Filipa Habrmana (36 let).
Zápasy začaly v sobotu dopoledne kvalifikacemi a jako první z našich borců nastoupil Jakub Madejewsky (-77kg). Byl to jeho první souboj v kleci, ve kterém nastoupil proti zkušenějšímu soupeři z Ostravy. Vyrovnaný zápas, ve kterém Jakub dostal v třetím kole svého soupeře několikrát na zem, nakonec však těsně  prohrál na body 2:1. Po zápase řekl: „Po pravdě jsem si myslel, že vyhraju, i divákům se výsledný verdikt nelíbil, ale nedá se nic dělat. Byla to pro mne super zkušenost a také vím v čem se musím zlepšit“.
V dalším  zápase nastoupil Tomáš Skalický (-84kg) proti zápasníkovi z Prahy, kterému nedal šanci a vyhrál na technické KO. Následující zápas vyhrává již po 24 vteřinách, opět na technické KO a postupuje do nedělního semifinále. Úspěšná vyřazovací cesta pokračuje porážkou soupeře z Liberce, opět technickým KO a postupuje do finálového zápasu o titul MČR v MMA. O nedělním finálovém zápasu trenér Lukáš Janda prohlásil, že patřil k nejlepším na celém turnaji. Proti ostravskému soupeři prokázal Tomáš bojové srdce a nezměrnou vytrvalost. V tříkolové bitvě, ve které se oba soupeři zasypávali tvrdými údery a kopy, nakonec prohrál na body a získal stříbrnou medaili a  titul vicemistra ČR v Amatérském MMA.
Třebováci však měli ještě jedno želízko v ohni a tím byl Filip Habrman (-122kg). Také on prokázal v sobotním zápasu obrovskou bojovnost a po vyčerpávajícím boji postoupil do nedělního semifinále. V něm nastoupil proti brněnskému soupeři. Ve velice tvrdém boji však Filip smolně 1 vteřinu před koncem prvního kola prohrává na technické KO a odváží si z MČR bronzovou medaili.
Sportovci DSC GYM Česká Třebová ani tentokrát neodjeli z významného turnaje bez medailí. Stříbrný a bronzový kov z Amatérského MČR v MMA jsou obrovským úspěchem pro českotřebovský sport. Obrovským překvapením pro Klub i držitele stříbrné medaile je i jeho zařazení do České národní reprezentace.
Milan Michalski a Lukáš Janda
Fotografie z Archívu Lukáše Jandy  a CZECHFIGHTERS.CZ
1.FOTO - ZLEVA LUKÁŠ JANDA, DUŠAN PALA, JAKUB MADEJEVSKY, ADAM VODEHNAL
2.FOTO - Tomáš BOXERSKÝ VÝPAD TOMÁŠE SKALICKÉHO
 
4.FOTO - TRENER LUKÁŠ JANDA
5.FOTO - ZLEVA TOMÁŠ SKALICKY VYHLAŠENÍ FINÁLE
6.FOTO - TRENER DUŠAN PALA
7.FOTO - VÁŽENÍ JAKUB MADEJEWSKY -77KG
 

8.FOTO - PŘÍPRAVA NA ZÁPAS FILIP HABRMAN A ADAM VODEHNAL

9 FOTO – DIPLOM ZA 2.MÍSTO

 
 10.FOTO - POFINÁLOVÉ FOTO
TÝM DSC GYM ČESKÁ TŘEBOVÁ S TROJČLENNÝM TÝMEM SOUPEŘE Z OSTRAVY
11.FOTO - LUKÁŠ JANDA, TOMÁŠ SKALICKÝ ,FILIP HABRMAN,DUŠAN PALA

 12 FOTO - VLEVO TOMÁŠ SKALICKÝ VE FINÁLOVÉ BITVĚ