Městské muzeum Česká Třebová Vás zve na akce pořádané v červenci a srpnu 2020
Stálé expozice: Dopravní křižovatky
Muzeum a TIC otevřeny denně mimo pondělí  8 - 18 hodin
 
Výstava
Unikátní interaktivní výstava Perpetuum mobile Aleše Drašnara ze Slavoňova představuje řadu replik historických strojů - pokusů o sestrojení perpetua mobile – které si návštěvníci zkusí vlastnoručně rozpohybovat. Návštěvníci mohou také nahlédnout do školního kabinetu fyziky a chemie, pobýt v herně určené pro dětské i dospělé návštěvníky, kde si lze vyzkoušet jednodušší fyzikální pokusy či jen tak relaxovat při prolistovávání knih na téma perpetuum mobile.  
V rámci výstavy je připraven doprovodný program.
Výstava potrvá do neděle 30. srpna 2020.
 
Výstava v kulturním centru
Výstava Z kozlovské chaloupky je přístupná ve výstavní síni kulturního centra.
Z důvodu rekonstrukce je Chaloupka Maxe Švabinského v letošní sezóně zavřená, proto si část jejího interiéru a vybrané reprodukce Švabinského děl budou moci návštěvníci prohlédnout v kulturním centru.  
Výstava potrvá do neděle 16. srpna 2020.
Otevřeno denně 9 – 12 a 14 – 17 hodin
Vstupné dobrovolné
 
Zpřístupněné památky:
 
KOSTEL SV. JAKUBA VĚTŠÍHO – nově zpřístupněn bez nutnosti objednání
červenec – srpen: otevřeno od úterý do soboty 9 - 12 a 13 – 17 hodin, v neděli 13 – 17 hodin
Upozorňujeme návštěvníky, že provoz může být omezen během konání církevních obřadů.
Z důvodu rekonstrukce je vstup bočním vchodem z Hýblovy ulice.
 
ROTUNDA SVATÉ KATEŘINY
červenec – srpen: otevřeno denně mimo pondělí 9 – 12 a 13 – 17 hodin
 

 

KAPLE PANNY MARIE POMOCNÉ NA HORÁCH
červenec – srpen: otevřeno o víkendech a svátcích 9 – 12 a 13 – 17 hodin
 
Chaloupka Maxe Švabinského v Kozlově
Upozorňujeme návštěvníky, že z důvodu rekonstrukce bude Chaloupka Maxe Švabinského v Kozlově po celou sezónu 2020 uzavřena.


Akce  
Městské muzeum Česká Třebová a další organizace zvou v sobotu 15. srpna 2020 na Piknik v Javorce, podrobný program na plakátech a webových stránkách Kulturního centra Česká Třebová.
Městské muzeum si pro Vás připravilo hru pro děti O vodníkův poklad (15 – 17 hodin) a Perličky z historie České Třebové na téma Vrtošivé počasí (16,30 hodin).
 
Nová publikace
V těchto dnech vydalo Městské muzeum Česká Třebová novou publikaci Jaroslava Lopoura Filmová Česká Třebová, svazek druhý. Českotřebovské filmové a divadelní osobnosti.
Ve své práci se autor soustředil na významné filmové, divadelní a další osobnosti se vztahem k České Třebové. Čtenář tak v publikaci nalezne téměř čtyři desítky jmen z oblasti profesionální kinematografie, divadla a dalších médií.
Publikaci je možné zakoupit v recepci muzea (TIC) za 279,- Kč.
 
V prodeji je stále i Filmová Česká Třebová, svazek první. Českotřebovská kina v letech 1911 – 2015 od téhož autora, a to za cenu 160,- Kč.

Informace o akcích Městského muzea Česká Třebová naleznete i na webových stránkách muzea www.mmct.cz  a na  facebooku  https://www.facebook.com/mmctcz