Chystáme druhý ročník atletického mítinku RIETER       

Pořádně vysoko si vloni stanovili laťku pořadatelé prvního ročníku atletického mítinku RIETER, na kterém vloni v polovině srpna startovala plejáda skvělých českých závodníků v čele s dvojnásobnou olympijskou vítězkou a trojnásobnou mistryní světa, oštěpařkou Bárou Špotákovou.

Nad letošním mítinkem se kvůli pandemii Covid-19 vznášel dlouho poměrně velký otazník, v totálně rozbité termínové listině hledali organizátoři vhodný termín. Nakonec se rozhodli mítink uspořádat v sobotu 29. srpna.

„Letošní sezona je naprosto atypická, samozřejmě nejen pro atlety. Svět řešil a řeší jiné problémy, proto tvrdím, že uspořádání druhého ročníku mítinku je menším zázrakem. Věřím, že se situace ještě více uklidní, abychom dostali na stadion nejen kvalitní atlety a atletky, ale také co nejvíce diváků. Vloni jich přišlo víc než devět stovek, to byla paráda,“ zdůrazňuje manažer mítinku Vladimír Vaněk.

Stojí za připomenutí, že v loňském roce v Ústí nad Orlicí startovali oštěpaři Vítězslav Veselý, Petr Frydrych a Jan Jílek, vedle zmíněné Báry Špotáková další kvalitní oštěpařka Nikola Ogrodníková, sprinter Zdeněk Stromšík, překážkářka Zuzana Hejnová, čtvrtkař Pavel Maslák, koulař Tomáš Staněk, půlkaři Filip Šejndr s Lukášem Hodboděm a velké naděje české atletiky, čtvrtkami Matěj Krsek s Ladou Vondrovou.

Společnost Rieter CZ, která si v loňském roce připomenula 25. výročí od úspěšné privatizace se švýcarským koncernem Rieter, se profiluje v řadě oblastí. Ve sportu jsme dlouhých čtyřiadvacet let podporovali tenis, v Ústí nad Orlicí se celkem osmnáctkrát hrálo mistrovství České republiky mužů a žen, čtyřikrát se tady hrál mezinárodní turnaj mužů kategorie ITF.

„V loňském roce jsme se rozhodli pro změnu a podpořili atletický mítink RIETER. Přál jsem si, abychom v Ústí nad Orlicí přivítali špičkové české atlety. Moje přání se splnilo, téměř jedné tisícovce diváků se představila řada vynikajících závodníků. Věřím, že někteří z nich k nám přijedou závodit i v letošním roce,“ říká generální ředitel společnosti Rieter CZ Jan Lustyk.
Manažer mítinku si dobře uvědomuje, že zopakovat loňský úspěch nebude snadné. Zejména kvůli celosvětové situaci, která sportu rozhodně nepřeje. Je jisté, že na letošním mítinku budou chybět závodníci ze zahraničí. Vloni v Ústí nad Orlicí startovali mimo jiné atleti ze Slovenska, Ukrajiny a Indie.

„Slováci mají ve stejném termínu domácí šampionát, o ostatních nemá smysl uvažovat. Oslovili jsme manažery prakticky všech nejlepších českých atletů a atletek, pozvánka na mítink zamířila prakticky do všech atletických klubů. Faktem je, že některým závodníkům chybí motivace a sezonu de facto vypouštějí. Jména v tuto chvíli garantovat nemohu, nicméně věřím, že několik špičkových atletů do Ústí nad Orlicí přilákáme,“ říká Vladimír Vaněk.

DISCIPLÍNY:

Muži: 100 m, 200, 300 m, 800 m, skok daleký, vrh koulí, hod oštěpem.
Ženy: 100 m, 200 m, 300 m, 300 m př., hod oštěpem.

ČASOVÝ PROGRAM:

14.30            slavnostní zahájení
15.00               100 m Ž    
15.05               oštěp Ž
15.10               100 m M                                
15.15               dálka M
15.20               300 m Ž
15.30               koule M                                                        
15.30               60 m žáci - žáci (rozběhy)
15.45               60 m žákyně -žákyně (rozběhy)
16.00               200 m Ž                                                                                                       
16.10               200 m M                               
16.15               oštěp M 
16.20               800 m M                                           
16.40               300 m př. Ž
16.50               300 m M
17.00               slavnostní vyhlášení
17.30               losování tomboly (divácké vstupenky)

Pořadatelem mítinku je agentura Vaněk Agency, spolupořadatelem atletický oddíl TJ Jiskra.
Titulárním sponzorem akce je společnost Rieter CZ Ústí nad Orlicí, jedním z nejvýznamnějších partnerů město Ústí nad Orlicí