Českotřebovský deník 236/2020 (17/8)


Příprava hokejové mládeže na ledě již začala  

Na zimním stadionu již začala v pondělí 10.8. příprava hokejové mládeže TJ Lokomotiva.
Zítra 18.8. již bude hrát na domácím stadionu přípravné utkání tým juniorů a ve čtvrtek 20.8. tým dorostu.
Tak kdo se chce příjemně zchladit může dorazit shlédnout první utkání letošní sezóny.
 
Přípravné utkání junioři
TJ Loko - HC Náchod - út. 18.8. v 17:45 h.
 
Přípravné utkání dorost
TJ Loko - HC Náchod - čt. 20.8. v 17:45 h.

Nové video Českotřebovského deníku: Druhý ročník Běhu na Palici

  Video v plné velikosti je ZDE
Agilní sportovní spolek působící pod názvem Jen blbni team uspořádal 15. srpna druhý ročník  běhu na Palici. Závod se běžel po velkém dešti, organizátoři to proto neměli snadné. Museli ještě ráno před během zkontrolovat a doplnit značení trati, dohlédnout na její schůdnost. Tomáš Müller potom před závodem také detailně seznámil se záludnostmi trati všechny přihlášené závodníky.
Závod se běží systémem "nahoru a dolů", start a cíl je na stejném místě. To je pro organizátory výhodné. Délka závodu byla po přeměření 12,5 km. Na trať závodu se vydalo 33 závodníků, stejně jako loni. V letošním roce jsou běhy mimo dráhu vzácné koření, řada sportovních podniků byla zrušena  A mezi těmi závody, které v kalendáři zůstaly,byl  i 2. ročník Běhu na Palici. Není jedinou akcí spolku. Pořádá i řadu dalších zajímavých sportovních akcí, např.  triatlon, letní míčový víceboj, nohejbalový turnaj, míčový víceboj dvojic, ale také Sportovní ples "Jen blbni". Nejrychlejší mezi muži byl Jan Vetchý z Iscarexu, před Jaroslavem Tlapákem (Iscarex) a Lukášem Adamcem (HORO), nejrychlejší žena byla Adéla Stránská(Iscarex).   
 
Dětské hřiště  na Trávníku je již obsazeno dětmi

Celé dílo ještě není zdaleka dokončeno, ale kdo by to vydržel dívat se na dokončené dětské hřiště a nesmět si tam jit hrát. Protože již byly všechny hrací prvky dokončeny a zkontrolovány po stránce bezpečnosti, podobně byly dokončeny všechny povrchy, bylo dětské hřiště na Trávníku  předáno do předběžného užívání. Tento statut trvá do termínu řádné kolaudace celého areálu, který je stanoven až na listopad.  Používání dětského hřiště je bezpečné a děti si jej náležitě užívají. Svědčí o tom fotografie, které byly pořízeny dnes v pondělí 17. srpna podvečer. 
Znovu bych chtěl pochválit samotnou myšlenku na vybudování tohoto areálu v uzavřeném prostředí bez automobilů jezdících i parkujících a také dobré řešení prostoru od ateliéru architektů z Trstěnice. Věřím, že se se stejnou pečlivostí dokončí i úpravy okolního prostoru, do kolaudace zbývá dost času.  Proto nemá smysl se okolním prostředím mimo dětské hřiště nyní zabývat.  V každém případě to bude velmi dobře využívaný prostor, škoda, že na ta realizaci museli rodiče malých dětí poměrně dlouho čekat.  Dotace z Fondu rozvoje bydlení (ve výši 2,4 mil. korun, t.j. 50% z hodnoty projektu), určená na regeneraci sídlišť však byla poskytnuta až pro letošní rok.  Dokončení okolních ploch  a kolaudace celého díla bude v listopadu. (mm)