KULTURNÍ AKCE ZÁŘÍ 2020    
Varhanní festival Zdeňka Pololáníka: Vladimír Roubal 
Varhanní recitál - J. S. Bach, F. Mendelssohn-Bartholdy, W. A. Mozart, Zd. Pololáník a varhanní improvizace
datum: 12. 09. místo: Kostel sv. Jakuba Většího Česká Třebová  začátek v 19.00 hodin 
vstupné: 160,- Kč, předplatitelé KPH 80,- Kč
 
Taneční odpoledne s Malým tanečním orchestrem Česká Třebová
datum: 13. 09. místo: Malý sál KC Česká Třebová  začátek v 14.00 hodin  vstupné: 60,- Kč
 
KPH - 59. koncertní předplatné - 516. hudební večer
Karel Hampl, Jana Hamplová, Michaela Kubištelová
Karel Hampl – pochází z České Třebové, houslista, absolvent českotřebovské ZUŠ, konzervatoře v Kroměříži a brněnské JAMU. Během studia na JAMU aktivně působil jako hostující člen v Ensemble Opera Diversa, ve Filharmonii Bohuslava Martinů ve Zlíně a ve Vysokoškolském uměleckém souboru v Pardubicích. Od roku 2015 pracoval jako manažer Státního komorního orchestru v Žilině. Od letošního února je jeho ředitelem.
Michaela Kubištelová – vynikající slovenská sopranistka. Od r. 2016 externě spolupracuje s Pražským filharmonickým sborem. Zároveň působí jako pedagožka zpěvu na konzervatoři v Žilině a aktivně se věnuje koncertní činnosti.
Jana Hamplová – absolventka konzervatoře v Žilině. Již během studia se úspěšně zúčastnila několika interpretačních soutěží a kurzů. V současné době zastává místo korepetitorky na konzervatoři v Žilině. V průběhu večera zazní skladby od J. S. Bacha, M. Schneidera-Trnavského, W. A. Mozarta, G. F. Händela, L. v. Beethovena, A. Dvořáka, B. Smetany, G. Pucciniho
datum: 15. 09místo: Malá scéna Česká Třebová začátek v 19.00 hodin  vstupné: 150,- Kč

 

KPH - 58. koncertní předplatné - 514. hudební večer - Kateřina Englichová a Vilém Veverka
Kateřina Englichová – výrazná osobnost českého interpretačního umění. Vystupuje po celé Evropě, Severní Americe, Japonsku, Hongkongu, Austrálii a Novém Zélandu. Mimo jiné koncertovala v nejprestižnější koncertní síni na světě Carnegie Hall. Je držitelkou Classic Prague Award 2018, tedy nejvýznamnějšího českého ocenění v klasické hudbě.
datum: 17. 09. - 17. 09.  místo: Malá scéna Česká Třebová  začátek v 19.00 hodin  vstupné: 150,- Kč
 
Varhanní festival Zdeňka Pololáníka: Jan Lorenc a Bach collegium 2020
Z Bachových kantát a chorálů(varhany, teorba, gamba, housle a zpěv).
Předprodej vstupenek na www.kcct.cz, v Informačním centru v Městském muzeu, či v kanceláři KC a 1 hodinu před začátkem u pokladny.
datum: 19. 09.
místo: Rotunda sv. Kateřiny Česká Třebová  začátek v 19.00 hodin  vstupné: 160,- Kč, předplatitelé KPH 80,- Kč

 

O mně...
Výstava obrazů Pavly Klimešové. Vernisáž 22.9. 2020 v 17.00 hodin. Otevřeno denně od 9.00 -12.00 a 14.00-17.00 hodin. Vstupné dobrovolné.
datum: 22. 09. - 04. 10.  místo: Výstavní síň KC Česká Třebová  začátek v 17.00 hodin  vstupné: dobrovolné
 
Varhanní festival Zdeňka Pololáníka: Michael  Bartek (CH)
Varhanní recitál galantně, klasicistně i současně - Domenico Scarlatti, Wolfgang Amadeus Mozart, Jan Křtitel Vaňhal, Zdeněk Pololáník.
Předprodej vstupenek na www.kcct.cz, v Informačním centru v Městském muzeu, či v kanceláři KC a 1 hodinu před začátkem u pokladny.
datum: 26. 09.  místo: Kostel sv. Magdalény Řetová  začátek v 19.00 hodin  vstupné: dobrovolné
 
LS LOUDADLO Praha:
Na kouzelném paloučku

Když zakokrhá kohout, znamená to, že začíná den. Sluníčko slíbí měsíčku, že když už půjde spinkat, bude mu pak vyprávět, co se zatím „Na kouzelném paloučku“ odehrálo. Těší se na vás tančící slunečnice, kamarádi žabáci Kvik a Kvak a neodolatelný „šoumen“ myšák Kiko, který se vám rád předvede v plné parádě! Podíváte se také na rybičky pod hladinou, proletíte se s papírovými draky široko-daleko a na palouček zavítají kamarádi Jů a Hele.
Předprodej vstupenek na www.kcct.cz, v Informačním centru v Městském muzeu, či v kanceláři KC a 1 hodinu před začátkem u pokladny.
datum: 27. 09.  místo: Malá scéna Česká Třebová  začátek v 15.00 hodin   vstupné: 70,- Kč
 
DP Podzim 20 
Agentura Harlekýn - Ernest Thompson :
Na Zlatém jezeře

Romantická komedie odehrávající se v kouzelném prostředí na březích Zlatého jezera, kde tráví léto starší manželé. Věčně brblající, nepraktický a naschvál i doopravdy zapomínající profesor v penzi Normen a jeho chápající žena Ethel, starající se o muže i domácnost s neutuchajícím půvabem a noblesou. Příjezd dcery Chelseay s partnerem a jeho tvrdohlavým synkem Billym pomůže Normenovi vystoupit náhle z letargie a všechny zaskočí svým příkladem: Vždycky je čas za život, i ten nejobyčejnější, začít se znovu prát...
Hrají: S. Stašová, L. Frej, M. Procházková, J. Fridrich/ J. Teplý ml., J. Nosek/ K. Zima
Režie: Vladimír Strnisko Na toto představení platí abonentní průkazky, zbývající vstupenky v omezeném počtu v předprodeji v Inf. centru Městského muzea a 1 hodinu před začátkem u pokladny.
datum: 29. 09.  místo: Velký sál KC Česká Třebová  začátek v 19.00 hodin  vstupné: 400,- Kč
 
 

Moussa Cissokho African Project (Senegal/CH/Izrael)

Moussa Cissokho (Senegal) – kora, zpěv, Jan Galega Brönnimann (Švýcarsko) – bass klarinet, soprán saxofon, Omri Hason (Izrael) - orientální perkuse
Hudba tria Cissokho- Brönimann -Omri Hasoň je o umění vyprávění. Trio vytváří napětí mezi tradiční a moderní hudbou z Afriky a Evropy. Šumivé zvuky kory (africká harfa se 24 strunami) doplňuje teplý tón basklarinetu a orientální perkuse. Moussa Cissokho pochází ze Senegalu a je mimořádně talentovaným a šikovným hráčem na koru, zpěvákem a skladatelem. Narodil se a vyrůstal ve známé tradiční griotské rodině (grioti = potulní pěvci a vypravěči) a učil se u svého otce již od útlého věku. Grioti cestují po celé zemi a účastní se tradičních obřadů. Moussa Cissokho žije nyní v Rakousku a pracuje s moha různými hudebníky z Afriky i Evropy. Více: http://jangalegabroennimann.ch
Předprodej vstupenek na www.kcct.cz, v Informačním centru v Městském muzeu, či v kanceláři KC a 1 hodinu před začátkem u pokladny.
datum: 09. 10.  místo: Malá scéna Česká Třebová  začátek v 19.00 hodin  vstupné: 150,- Kč