Program Kina Svět Česká Třebová v září 2020                   


Šarlatán (ČR, Irsko, Polsko, SR) 2D
Strhující životopisné drama výjimečného muže obdařeného léčitelskými schopnostmi na pozadí dobových událostí. Příběh je inspirován skutečnými osudy léčitele Jana Mikoláška, na kterého se v průběhu několika desetiletí obracely s prosbou o pomoc tisíce lidí ze všech společenských vrstev včetně nejvýznamnějších osobností politického i kulturního života. Mikolášek je člověk bez odborného lékařského vzdělání, ale s nevšedním a nevysvětlitelným nadáním diagnostiko­vat a pomocí bylinek léčit nemoci, se kterými si ani doktoři nevědí rady. Jeho mimořádné schopnosti jsou však vykoupeny bojem s vlastními démony. Léčitelství je jeho vnitřní spásou a ochranou před sebou samým… Hrají: I. Trojan , J. Trojan, J. Loj, J. Pokorná... Režie: A. Holland Mládeži přístupno od 12 let, životopisný, drama, 118 min.
datum: 02. 09.
místo: Velký sál KC Česká Třebová  začátek v 19.00 hodin vstupné: 130,- Kč
 
Křupaví mazlíčci (USA, Španělsko) 2D
Co byste dělali, kdybyste dostali krabici sušenek ve tvaru zvířátek, které mají kouzelnou moc proměnit vás v jakékoli zvíře? Owen Huntigton žije pouze prací, jen těžko hledá čas na svou ženu a malou dcerku. A pak to přijde, Owen zdědí cirkus po svém strýčkovi. Tohle by mohla být šance na změnu, na dobrodružství a zábavu, na opravdový rodinný život. Malý cirkus je ale na pokraji krachu, nestíhá konkurenci obrovského zábavního řetězce, klauni, akrobati a další už jsou postarší a leccos je bolí. Tohle dědictví se zdá být spíš prokletím a pohromou, ale pak Owen objeví starobylé tajemství strýčka Boba. Krabici s kouzelnými sušenkami, které mohou proměnit člověka ve zvíře. A najednou je tu plno zvířat, která tančí, zpívají a předvádějí akrobatické kousky - a pak se s pomocí sušenky znovu promění do lidské podoby. Režie: S.Ch.Sava, T. Brancroft Mládeži přístupno, animovaný, český dabing, 105 min.
datum: 05. 09.
místo: Velký sál KC Česká Třebová začátek v 17.00 hodin vstupné: 120,- Kč
 
V síti 18+ (ČR) 2D
Necenzurovaná verze V síti 18+ divákům velmi věrně zprostředkovává zkušenosti a pocity dětí zneužívaných na internetu. Zakryté totiž zůstávají pouze tváře predátorů. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání. Dokumentární film Barbory Chalupové a Víta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek", pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení. Mládeži přístupno od 18 let, 100 min.
datum: 07. 09. místo: Velký sál KC Česká Třebová začátek v 19.00 hodin vstupné: 100,- Kč
 
3bobule (ČR) 2D BIO SENIOR
Po mnoha sklizních... Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Toto je příběh renesance jejich lásky v překrásné krajině jižní Moravy. Pro Kláru s Honzou nastává rozhodující čas vinařského roku – vinobraní. Režie: M. Kopp Mládeži přístupno, komedie, 100 min.
datum: 08. 09.  místo: Velký sál KC Česká Třebová  začátek v 17.00 hodin  vstupné: 60,- Kč
 
Casting na lásku (ČR) 2D
Ústřední postavou romantické komedie Casting na lásku je neúspěšná herečka Stela Nebeská, která s blížící se čtyřicítkou zjišťuje, že velkou díru do světa už asi neudělá. Ztrácí angažmá v divadle, kde stejně hrála jen nevýznamné role. Po kariérním neúspěchu přichází i osobní – manžel jí začne podvádět a ani se to nijak moc nesnaží skrývat. S porážkou od života se ale Stela nemíní smířit a rozhodně se nevzdá bez boje. Zapřisáhne se, že si stůj co stůj najde někoho, před kým její manžel zbledne závistí. Zahájí tedy velkolepý konkurz na novou lásku. Začne se seznamovat, ale co schůzka, to výstřední a nepoužitelný nápadník a každé rande končí fiaskem. Najde nakonec Stela toho pravého? Nebo všichni pořádní muži už vymřeli? Hrají: T. Petrášková, J. Řezníček, M. Sitta, I. Bareš... Režie: E. Toulová Mládeži přístupno, romantická komedie, 83 min.
datum: 09. 09. místo: Velký sál KC Česká Třebová  začátek v 19.00 hodin  vstupné: 120,- Kč
 
Hurá do džungle (Německo) 2D
Jedno poklidné ráno se život zvířat v africké džungli obrátí vzhůru nohama. Nejlepší kamarádi, opičák Munki a slonice Chobotka zjistí, že z ničeho nic získali schopnost mluvit lidskou řečí. A velmi brzy odhalí příčinu tohoto zázraku: V džungli přistál mimozemšťan! S sebou si přivezl překladové zařízení, díky kterému zvířata mohou mluvit. Malý fialový návštěvník jménem Fneep byl vyslán svým otcem, krutým dobyvatelem vesmíru, obsadit planetu Zemi! Jenže Fneep je spíš roztomilý nešika, který rozhodně nemá talent na dobývání nových světů. Stýská se mu po domově, se svou vesmírnou lodí nešťastně havaroval a nutně potřebuje pomoc. Munki, Chobotka a jejich zvířecí přátelé se rozhodnou spojit síly, aby malému dobyvateli pomohli dostat se k mateřské lodi. Na jejich společné cestě zažijí spoustu legrace a Fneep poznává, že kamarádství může být největší silou ve vesmíru... Mládeži přístupno, animovaný, český dabing, 84 min.
datum: 12. 09. místo: Velký sál KC Česká Třebová  začátek v 17.00 hodin  vstupné: 110,- Kč
 
Ženská pomsta (ČR) 2D
Na skupinové psychoterapii se setkají tři ženy zralého věku. Liší se sice profesí i povahově, ale mají stejný problém, který se snaží řešit v rámci psychoterapie. Jejich deprese a trápení mají společného jmenovatele: nevěru manželů, kterým obětovaly desítky, často i nelehkých, let společného života. Spontánně je to sblíží a rozhodnou se, že lepší než drahé sezení u psychoterapeuta, bude pomsta. S tou si vzájemně pomůžou. Pro své nevěrné manžely připraví skutečné peklo na zemi. Film je úsměvným pohledem na mužskou krizi středního věku a oslavou ženské solidarity. Hrají: M. Bočanová, R. Jaškóv, E. Vejmělková, M. Etzler...Režie: D. Rapoš Mládeži přístupno od 12 let, komedie, 88 min.
datum: 14. 09.  místo: Velký sál KC Česká Třebová  začátek v 19.00 hodin  vstupné: 130,- Kč
 
Krajina ve stínu (ČR) 2D
Krajina ve stínu režiséra Bohdana Slámy je kronikou lidí a jedné malé vesnice v pohraničí vláčené dějinami třicátých, čtyřicátých a padesátých let minulého století. Hrdinové filmu čelí nacismu i komunismu, každý z nich se s jejich přísliby a hrůzami vyrovnává jinak. V popředí příběhu pak stojí osud jedné rodiny, na kterou předválečná doba, válka i události po válce dopadají vždy plnou silou.
Život ve vsi probíhal vždy v pospolitosti, v těžkých pohraničních podmínkách bylo pro všechny důležité zasadit, sklidit, přežít zimu a vychovat děti. Pak ale přichází doba, kdy je nutné si vybrat, kdo je Rakušan, Němec a kdo je Čech. Najednou je potřeba zvolit, kdo z celoživotních sousedů je spojenec a kdo je vlastně nepřítel. Do každodenního života lidí zasáhla historie a s ní také bezpráví, lidské slabosti a násilí. Ze sousedů se v takovém okamžiku mohou stát i vrazi. Hrají: S. Majer, M. Borová, B. Poláková...Mládeži přístupno od 15 let, drama, historický, 135 min.
datum: 16. 09.  místo: Velký sál KC Česká Třebová  začátek v 19.00 hodin  vstupné: 130,- Kč
 
Noví mutanti (USA) 2D
Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. Režie: J. Boone Mládeži přístupno od 12 let, český dabing, 95 min.
datum: 23. 09.  místo: Velký sál KC Česká Třebová  začátek v 19.00 hodin  vstupné: 130,- Kč
 
K2 vlastní cestou (ČR) 2D BIO SENIOR
Klára Kolouchová jako první rodilá Češka zdolala před lety Mount Everest a v loni jako první Češka a teprve dvacátá žena světa vystoupala i na druhou nejvyšší horu světa – na nebezpečnou K2. Její výstup na „Ká Dvojku“ představuje nejen nebývalý sportovní výkon a úspěch, ale ukazuje i příběh nezdolné vůle, touhy a úsilí dosáhnout vysněného cíle. Co pohání ženu, manželku a matku dvou dětí do souboje s obávaným zabijákem? Kam až dosahuje právo splnit si svůj osobní sen? Mohou být vlastně ženy při jeho plnění stejně sobecké jako muži? Odpověď na otázky a pohled na jedinečnou cestu až na vrchol K2 přináší dokument renomované filmařky Jany Počtové, autorky ceněných dokumentů Generace Singles a Nerodič. Hlavní hrdinka a režisérka spolu po dva roky sdílely období náročných příprav, pochyby, těžká loučení, krize i předchozí neúspěšný pokus. Mládeži přístupno od 12 let, dokumentární, titulky, 93 min.
datum: 24. 09.  místo: Velký sál KC Česká Třebová  začátek v 17.00 hodin   vstupné: 60,- Kč
 
Trollové: Světové turné (USA) 3D
Stoprocentně pozitivní trollí holka Poppy, která byla v úspěšném prvním díle pouhou princeznou, povýšila na královnu, ale naštěstí ji to nijak nepoznamenalo. Své zemi vládne tancem, zpěvem a levou zadní, protože tam, kde nejsou žádné potíže, je kralování brnkačka. Její svět by dál pohodově rotoval v popovém rytmu, kdyby jednoho krásného dne nepřišlo šokující odhalení – popoví Trollové nejsou jedinými obyvateli planety, žijí na ní další trollí kmeny, vyznávající různé hudební styly. Existují tedy i Techno Trollové, Country Trollové, nebo Rockoví Trollové. Těm vládne královna Bárbra, která upřednostňuje nejen trochu drsnější muziku, ale i agresivní představu, že rock je jediná správná muzika a že by měla hrát po celém kontinentu. Tohle už není problém, který by Poppy dokázala vyřešit vřelým objetím s písničkou. Mládeži přístupno, animovaná komedie, český dabing, 91 min Nutné na místě zakoupit brýle, které jsou dále přenosné a použitelné na další 3D filmy.
datum: 26. 09. místo: Velký sál KC Česká Třebová  začátek v 17.00 hodin   vstupné: 130,- Kč, děti do 15 let 110,- Kč
 
Bábovky (ČR,SR) 2D
Příběhy hrdinů Bábovek nám ukáží, že některá setkání dokáží navěky změnit život. Všichni jsme totiž propojeni. Vztahy, prací, náhodami, nenávistí nebo láskou. Všichni jsme součástí té nejsložitější sítě, která je utkána z emocí, mezi nimiž nechybí humor, ironie, bolest, napětí a pochopitelně i láska a vášeň. Bábovky mapují současné partnerské i rodinné vztahy, ukazují zábavné a trefné situace z každodenního života, které zná každý z nás. Hrají: O. Vetchý, L. Vlasáková, J. Plodková, M. Taclík... Režie: R. Havlík Mládeži přístupno od 12 let, komedie, drama, 97 min.
datum: 28. 09.  místo: Velký sál KC Česká Třebová   začátek v 19.00 hodin   vstupné: 130,- Kč
 
Jeskyně (Thajsko, Irsko) 2D
Film inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály v Thajsku v létě roku 2018. Dvanáctičlenný chlapecký fotbalový tým v čele s trenérem se tehdy vydal na procházku do jeskynního komplexu Tham Luang v oblasti Chiang Rai na severu země. Náhlý prudký déšť zvedl hladinu vody, která zaplavila přístupovou cestu a uvěznila všech 13 chlapců ve svých útrobách. Vysvobození se jim dostalo až po více jak dvou týdnech za pomoci početného týmu zkušených potápěčů a záchranářů z různých koutů světa. Režie: T. Waller Mládeži přístupno od 12 let, drama, podle skutečných událostí, titulky, 104 min.
datum: 30. 09.  místo: Velký sál KC Česká Třebová   začátek v 19.00 hodin   vstupné: 110,- Kč