Loučení s létem tradičně se skupinou Ahasver                    
Akce, která se stala v našem  městě již tradicí se uskuteční opět na svém původním místě, kde vznikla, tedy na zahradě Národního domu. Zde  bude v pátek dne 28. srpna od 18 hodin všechno nachystáno jako v jiných letech a zdejší podmínky jsou takové, že pořadatele, kapelu ani posluchače nezaskočí ani přírodní živly.
Aspoň jistě ne v takové míře, jak se stalo loni, kdy průtrž mračen rozloučení s létem v hudebním pavilonu Antonína Bennewitze velmi urychlila a posluchači museli rychle využít azyl v blízké javorecké restauraci. Loni byl totiž Národní dům v této době uzavřen.
Pořadatelem akce pořádané stejně jako v předchozích šesti letech o posledním prázdninovém pátku je Koalice pro Českou Třebovou. Na akci  nikdy nechyběla skupina Ahasver.
Dále uvedené fotografie z loňského "loučení 2019" připomínají jak"suché" zahájení koncertu, tak i jeho "mokré pokračování", resp. rychlé zakončení. 
 


Ahasveři mají letos na konci prázdnin opravdový frmol. Můžeme  si je přijít poslechnout  již také ve čtvrtek 27. srpna na poslední tradiční čtvrteční lení koncert do hudebního pavilonu v Javorce, tak v pátek na Loučení s létem do Národního domu. V sobotu 29. srpna odpoledne od 15 hodin potom následuje další akce: Kobylinec v Kobylím dole, kde budou hrát Poutníci.