Českotřebovští zápasníci se o víkendu zúčastnili dvou turnajů, z belgického Gentu si přivezli stříbrnou medaili.
O tomto víkendu, přesněji 26. září, se konal v belgickém Gentu mezinárodní turnaj v brazilském jiu jitsu FLANDERS BJJ CUP 2020. Třebováci vyslali na tento turnaj čtyři zápasníky. Jana Broulíka (kategorie Elite, -85kg), Tadeáše Smejkala (kategorie Elite, -76 kg), Michala Vebra (modrý pás, -82,3 kg) a Michala Rickwooda (bílý pás, -94,3kg).
Největšího úspěchu na belgickém tatami dosáhl Tadeáš Smejkal. Probojoval se až do finále, kde podlehl marokánci Naimovi Mohajedovi na škrtící techniku a získal tak stříbrnou medaili. I když ostatní tentokrát na stupně vítězů nedosáhli, o větším ůspěchu rozhodovaly často jen chybějící pomocné body, přivezli si kromě únavy z náročného cestování i mnoho cenných zkušeností.
O den později 27.září se konala v Olomouci Amaterská liga MMA (smíšená bojová umění), na které DSC GYM Česká Třebová vyslal dva zástupce.Jakuba Madejewskeho (-77.1kg) a vícemistra ČR pro rok 2020 v MMA Tomáše Skalického(-83,9kg). Jako první
Nastupoval Jakub Madejewsky, který po zaznění gongu nedal svému soupeři žádnou šanci, vyhrál TKO a získal pro klub do konečného bodování cenný bod.
Také Tomáš Skalický nastupoval k svému zápasu soustředěně a odhodlaně, s cílem urvat pro klub další vítězství. Bohužel se to nepovedlo a po tříkolové bitvě, ve které si oba soupeři nic nedarovali, prohrál náš borec na body. Nutno přiznat, že soupeř byl tentokrát lépe připraven, ale i prohraný zápas je pro další tréninkovou přípravu velmi důležitý. Tomáš skalický, který je ve státní reprezentaci ČR odjíždí 28.září na týdenní soustředění, kde se bude dál zdokonalovat.
Milan Michalski
 
Podklady a fotodokumentace
z archivu Lukáše Jandy
a DSC GYM Česká Třebová
1. Reprezentanti DSC GYM Česká Třebová
na turnaji v Belgii (zleva Vebr, Broulík, Smejkal, Rickwood)
2. Stříbrný Tadeáš Smejkal
3. Realizační tým DSC GYM Česká Třebová na turnaji v Olomouci
4. Bandážování rukou Tomáše Skalického
5. Jakub Madejewsky při vážení -77,1kg
6. Jakub Madejewsky při bandážování před zápasem
7. Vítězný zápas Jakuba Madejewskeho