Krasobruslařské soustředění                 
Šestice českotřebovských krasobruslařek měla již v polovině srpna jedno letní soustředění za sebou. Připojila se totiž k pardubické skupině, jejíž přípravy na další sezonu probíhaly na místním zimním stadionu pod vedením zkušených trenérek nejen z Pardubic, ale i Prahy. 
Ostatní členky třebovského klubu se na soustředění teprve chystaly a do sportovních kufrů místo plavek a krémů na opalování, čemuž by odpovídalo parné počasí, si balily věci ryze zimní – rukavice, termoprádlo a hlavně brusle. Téměř po půl roce „nicnedělání“ nastala pravá tréninková dřina. Hodiny ledu byly doplněny kondiční přípravou, posilováním, ale také taneční lekcí a na uvolnění mysli a protažení těla přišla vhod jóga. Závodnice se rovněž začaly seznamovat s novými choreografiemi svých jízd a nové členky zvládly první krůčky na ledě.
Součástí soustředění byla také z června odložená akce na zakončení sezony, která musela být kvůli nařízení vlády zrušena. Pod novým názvem „Slavnostní zahájení sezony“ se už vydařila po všech stránkách. Neplánované zpestření ještě dětem zajistili parašutisti při vojenském cvičení, kteří seskakovali na atletický stadion. Následné víkendové soustředění už bylo jen předzvěstí toho, že nová sezona krasobruslařkám opravdu začala. Nábor dětí do školičky stále pokračuje.  
Jana Hůlková, KK Česká Třebová