O MNĚ: Vernisáž výstavy Pavly Klimešové v Kulturním centru

Je to první poprázdninová výstava ve Výstavní síni Kulturního centra a opravdu stojí za to.  Výstava pro Třebováky. Vystavuje také Českotřebovačka Pavla Klimešová. Výstavu uspořádalo Kulturní centrum k životnímu jubileu populární českotřebovské výtvarnice, která má ve městě hodně přátel. Mnozí z nich  kteří přišli na vernisáž užít si výtvarný ale i hudební prožitek. 
Zahájení výstavy se konalo "nahoře" v malém sále,  hudební doprovod zajistila Mgr. Milada Hamplová, učitelka ZUŠ společně s dcerou Pavly Klimešové a byl to krásný flétnový koncert. Vernisážovou řeč přednesla v zastoupení autorky Ludmily Kesselgruberové a také pořadatele výstavy Simona Podzimková. Přednesla vlastně jen polovinu z textu, který si lze dočíst v tiskem vydaném katalogu o výstavě. Výstava je kouzelná, pozitivní, obsahuje celý průřez dílem Pavly Klimešové. Mimo portrét a detailů, jsou i domy a krajiny, stále větším lákadlem pro autorku je ovšem abstraktní tvorba, které je věnována velká část vystavovaných prací. Vystavované práce tvoří navíc ucelené soubory a kompozice, které jsou potom pro interiér velmi vyhledávaným doplňkem. Jak autorka prozradila v rozhovoru pro Českotřebovský deník, pak inspirací je především příroda, která dává náměty. některé z nich jsou zpracovatelné a uchopitelné s krátkém čase, k jiným se vrací  třeba po delším čase.  Původně běžnou techniku pastelů  nyní rozšířila o komplikovanější techniku,  tzv. akryl, kterou lze vyjádřit více než samotným pastelem,a obrazy jsou navíc trvanlivější.
Je to skutečně krásný ucelený výstavní soubor, stojí za to si jej prohlédnout. A protože další dobrou zprávou pro veřejnost je, že vystavená díla jsou prodejná, tak se vyplatí neotálet a zajít na výstavu do Kulturního centra co nejdříve. Prostě by bylo ještě z čeho vybírat. Jak jsem se jen letmým pohledem do výstavního ceníku přesvědčil, jsou ceny prací nebo celých souborů opravdu velmi přístupné.  A připomeńme, že budou zase brzo Vánoce.....
O výstavě a vernisáži natočil Českotřebovský deník videoreportáž, která bude uvedena v nejbližším možném termínu.  Výstava je otevřena ve Výstavní síni KC do 4. října 2020.
Jako první pozvánku na výstavu  uvádím z vernisáže a prohlídky výstavy několik fotografiíí