Bikerská vyjížďka pro veřejnost na Pekláku v České Třebové       

Závěrečná promoakce projektu Singletrack Glacensis společná bikerská vyjížďka pro veřejnost proběhne 3.10.2020 od 13:00 hodin na Pekláku v České Třebové* instruktoři i ty nezkušené naučí jezdit po trailech * soutěže, dárečky pro každého, muzika a promítání filmů
V červnu letošního roku byl otevřen nový Bike resort Česká Třebová s 15 km nových singletracků, pumptrackem, se 4 km sjezdových tras, komfortním zázemím pro bikery a okruhem 25 km značených MTB tras. Tím byla zásadně rozšířena nabídka volnočasového a sportovního areálu Peklák. Projekt je součástí projektu česko-polské spolupráce, který byl podpořen z EU dotací programu Interreg V-A. Partneři Region Orlicko – Třebovsko, Gmina Bystrzyca Klodzka a Obec Zdobnice tak vytvořili síť nových 60 km singletracků. Pod značkou Singletrack Glacensis jsou však zahrnuty další areály v českopolském příhraničí, celkem přes 200 km, které již tvoří celorepublikově velmi zajímavou nabídku pro příznivce horské cylkloturistiky. Více informací na www.singlterackglacensis.eu.   
Hlavní a závěrečná promoakce projektu Společná bikerská vyjížďka proběhne v sobotu 3.10.2020 od 13:00 hodin na Pekláku v České Třebové. Na širokou veřejnost zde budou čekat čtyři zkušení instruktoři, kteří si zájemce rozeberou od nejmenších, nezkušených až po ty nejzdatnější do skupin a vyjedou s nimi na traily. Zatímco ti nejzkušenější si trasy bleskově profrční i se skoky, ti ostatní mají jednečnou příležitost naučit se, jak bezpečně a zábavně na singletracích jezdit.
Každý účastník obdrží upomínkové propagační předměty, jako je tričko, outdoorový šátek, propiska, bloček a puzzle, ti nejlepší získají i cool cyklistickou přilbu a cyklolahev. K dispozici budou mapy celého česko-polského příhraničí a mapky jednotlivých areálů. Všichni účastníci také obdrží kartu bikera, do které při absolvování všech 4 lokalit projektu Peklák, Zdobnice a polské Spalony a Miedzygorze obdrží razítka s nárokem na slevy a vstupy do zajímavých míst v České Třebové a v Bystrzyvcy Klodzke. Účastníci promoakce mají výjimečnou příležitost získat všechna razítka čtyř areálů do karty přímo na místě v den akce.
Vpodvečer budou promítány tématické filmy s osobním výkladem Romana Kalabuse, který pro cestovní kanceláře hledal bikové trasy v Jižní Africe i jinde. Základní pitný režim bude zajištěn, bufet bude nazásoben. V případě horšího počasí se bude více promítat. Akce se koná za každého počasí. Těšíme se na vás a srdečně zveme.
Renata Šedová – manažerka projektu, tel. 603 956 870,