Republikové finále Odznaku všestrannosti olympijských vítězů    
Již počtvrté jsme měli to štěstí, že jsme se mohli zúčastnit republikového finále Odznaku všestrannosti olympijských vítězů. Letošní ročník byl malinko specifický. Ať už kvůli přísným hygienickým opatřením, tak také nominací na tyto závody. Jelikož se z důvodu karantény nemohly uskutečnit kvalifikační závody, prezenční listina se tvořila na základě výsledků zaslaných učiteli. A i díky tomu jsme mohli odjet s devíti závodníky.
Jelikož jsou všechny sportovní soutěže za 1. pololetí zrušeny, a tento závod nespadá pod hlavičku AŠSK, je to pravděpodobně jediná velká akce v tomto roce. I když jsme měli obavy, že tentokrát žádní olympionici nepřijedou, byli jsme mile překvapeni. Sešlo se jich tu více než 60! Každé družstvo dostalo přiděleno svého patrona. A my měli to štěstí, že jsme měli dokonce dva! Konkrétně tedy dvě – dvojnásobnou stříbrnou medailistku z MS v atletice Táňu Kocembovou – Netoličkovou a mistryni Evropy a stříbrnou medailistku z MS v basketbale Ivanu Večeřovou. Obě se o nás po dva dny staraly a usilovně nás povzbuzovaly.
Počasí této akci opět přálo, takže jsme viděli spoustu pěkných výkonů. A několik osobních rekordů si vytvořili i naši závodníci. Nejlépe z nich si vedla v tomto desetiboji Verča Kotyzová, která skončila na 11. místě. Ve vloženém závodě učitelů se na výborné 3. pozici umístil kolega Petr Doseděl. Již nyní začínáme trénovat na další ročník a doufáme, že se za rok opět do Brna podíváme …
 
Daniel Peroutka, ZŠ Česká Třebová, Habrmanova