VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY

SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ  29. - 30. 8. 2020


29. – 30. 8. 2020 VOLEJBAL KADETKY, TURNAJ VE STŘEŠOVICÍCH.

Dne 29. - 30. srpna 2020 pořádal volejbalový oddíl TJ Tatran Střešovice, společný volejbalový turnaj juniorek a kadetek.  Turnaje se účastnilo 20 družstev z celé republiky, např, VK Slavia H. Králové JKY a KKY, Ústí nad Labem, Teplice JKY a KKY, Olymp, Španielka, Orion JKY a KKY, Braník, Kometa KKY a JKY, SAVO, JKY a KKY, tedy pražská družstva, rozdělených do pěti základních skupin, kde hrál každý s každým. Bohužel hrály společně JKY a KKY, takže záleželo na nasazení jednotlivých družstev do skupin, kdy žádný pořadatel není schopen odhadnout výkonnost jednotlivých družstev. Družstva hrála o pořadí v turnaji dle umístění v jednotlivých skupinách, tedy družstva na 1. místě spolu, atd.

Základní skupina B.

Sokol Geodézie Česká Třebová – Kometa Praha JKY             0 : 2  18:25, 23:25

Bohužel, první zápas turnaje hrajeme s družstvem juniorek, takže nemáme šanci se řádně rozkoukat po ranní cestě do Prahy.  Hrajeme s děvčaty staršími o několik let. Českotřebovské dívky se ještě herně neznají, je to jejich první společný zápas. Na hřišti je kapitánka a nahrávačka L. Neumannová (roč. 2004), blokařka č. I. S. Horáková (roč. 2005), poprvé s družstvem hrající blokařka č. II. A. Beranová (roč. 2005), smečařka č. I. P, Jebousková (roč. 2005), smečařka č. II. další „novicka“ T. Pataki (roč. 2005) a další nová hráčka střídající se na nahrávce a postu diagonální hráčky K. Valterová (roč. 2006), Libero         K. Kolářová. Střídala Š. Zahrádková (roč. 2004). Více hráček na hraní, některé i z nepochopitelných důvodů nebyly k dispozici. Vlastní hra, není to tak hrozná, ale porážejí nás vlastní a zcela zbytečné chyby. Ve druhém setu dokonce vedeme, ale v koncovce setu máme špatné postavení trojíce hráček u sítě, čehož soupeř využívá. Prohráváme 0:2, ale druhý set byl hratelný. 

Sokol Geodézie Česká Třebová –  TJ ABC Braník Praha         2 : 0  25:19, 25:15

Nejslabší družstvo naši základní skupiny. Mix juniorky kadetky. Celkem snadno vyhráváme 2 : 0.

Sokol Geodézie Česká Třebová – Tatran Střešovice JKY        0 : 2  17:25, 24:25

Domácí družstvo juniorek má velikou motivaci nás porazit před rodinnými příslušníky. V prvním setu jsou jednoznačně lepší našich dívek, ale ve druhém setu se taháme o výsledek. Opět prohráváme nezkušeností a mládím. Bohudík pomalu se začíná náš herní výkon zvedat, takže se na předvedenou hru dá i dívat. Prohráváme s hlavou nahoře 0:2.

O umístění v turnaji.

Sokol Geodézie Česká Třebová – Španielka Řepy Praha           2 : 0  25:15, 25:14

Proti družstvu Španielky hrajeme velice dobře a střídáme smečařky. Bez větších problémů, vyhráváme 2 : 0.

Sokol Geodézie Česká Třebová – Kometa Praha KKY               1 : 1  25:18, 17:25

Začínáme opět dobře a soupeře v prvním setu jednoznačně přehráváme. Vyhráváme první set 25:18. Bohužel nástup do druhého setu byl neskutečný. Soupeř nás drtí servisem, protože dívky nejsou schopné se pohnout , aby byly včas pod míčem. Míče létají na všechny strany. Z toho se odvíjí mizerná nahrávka a mizerný útok.  V koncovce setu se českotřebovské dívky snaží dotáhnout bodový náskok soupeře, ale to by musely hrát bez chyb, a to se nedaří. Hrajeme 1 : 1.

Sokol Geodézie Česká Třebová – Petřiny Praha KKY                2 : 0  25:20, 25:14

Další družstvo, které českotřebovské kadetky jednoznačně svým herním výkonem přehrávají. Vítězíme 2 : 0.

Sokol Geodézie Česká Třebová – Ústí n/ Labem mix KKY a JKY   1 : 1  8:25, 25:22

Družstvo Ústí začalo nekompromisně, rychlý a tvrdý volejbal, který tato mladá volejbalová parta ještě nezažila.  Naše hráčky na síti „pouze zíraly“, jak přes ně na síti létají míče. V prvním setu dostáváme pěknou „dardu“, 8 : 25. Pokoušíme se přesvědčit dívky, že jim takto odehraný zápas nic nedá, ať zkusí makat, mluvit na sebe, radovat se po každém vyhraném míči. A ono to začíná pomalu fungovat. Od začátku odtlačíme soupeře servisem od sítě, a nudíme je do chyb,      a ač máme horší síť, pomáháme si útokem zadních hráček. Naše hra je úplně jiná, jednoznačně nejlepší set celého turnaje, což dali najevo i přihlížející diváci. Družstvo soupeře zatím vyhrálo vše 2:0, tak očekávají stejný průběh, ale snažíme se jim nedat šanci. Za stavu  17:13, se českotřebovské dívky z důvodu horší sítě zasekly, ale daří se zvýšit na 18:17, 19:17, otočit postavení a přidat další body. Bojuje se do konce druhého setu, který za obrovské radosti vyhráváme 25:22. Hrajeme 1 : 1. Ač to nedělám, zde bych chtěl pochválit rozdílové hráčky, Sáru Horákovou, Páju Jebouskovou, Lucii Neumannovou, které na hřišti „makaly, hecovaly, bojovaly“ a snažily se donutit mladší hráčky k maximálnímu úsilí, což se podařilo. Chválím i „mladé pušky“, ač předvedly dobré i špatné chvilky, doufám, že jim tento turnaj dal něco málo potřebných zkušeností.

V kategorii kadetek končíme na 6. místě

Za vedení trenérů Rostislava Hanzelky a Jana Valtra hrála a střídala:
Neumannová Lucie, Horáková Sára, Kolářová Karolína, Jebousková Pavlína, Beranová Adéla, Pataki Tereza, Valterová Klára, Zahrádková Šárka.  Další přípravný turnaj se konal  v sobotu 5. 9. 2020 ve Svitavách. (Rostislav Hanzelka)

29. 8. 2020, VOLEJBAL, STARŠÍ ŽÁKYNĚ MAJÍ ZA SEBOU DALŠÍ PŘÍPRAVNÝ TURNAJ.

Dalším přípravným turnajem, kterého se naše žákyně účastnily, byl dne 29.8.2020 Memoriál manželů Vymětalových ve Svitavách. Celkově se účastnilo šestnáct týmů, které byly rozděleny do čtyř skupin po čtyřech. Nás na úvod čekaly soupeřky z Ústí nad Labem, se kterými jsme ještě nikdy nehrály, a hned poté Slavia Hradec Králové. Oba zápasy měly stejný průběh, ve všech setech uhrajeme okolo 21 bodů. Měly jsme ale na to sebrat oběma družstvům alespoň set. Třetím soupeřem pak byl Prostějov, který byl jednoznačně lepší. Ve skupině končíme na 4.místě, ale pro nás to byly pěkné a kvalitní zápasy. Ve skupině o 13.-16.místo hrajeme se Svitavami B, vyhráváme 2:0. Poslední zápas jsme odehrály proti Přerovu. První set nás soupeřky přehrály, ve druhém jsme se díky výbornému podání naší kapitánky chytly a v tie-breaku jsme už žádné drama nepřipustily. Celkově končíme na 13.místě. Pozitivně hodnotíme nastolené změny v postech hráček, i když z toho logicky teď pramení spousta chyb. 
Celkové pořadí: 1. Hlincovka, 2. Prostějov, 3. Havlíčkův Brod  ( tr. H.Dvořáková, R.Benešová)

30. 8. 2020 VOLEJBAL, KP MUŽŮ 2 TŘÍDY V LETOHRADĚ.

Dnešním dnem, 30. 8. 2020, začala družstvu mužů, tedy juniorů, kadetů a několika bývalých juniorů, soutěž předehrávkou v Letohradě. Před 14 dny skončilo soustředění, které bylo zakončeno turnajem v Písečné a od té doby kluci absolvovali několik tréninků. Takže určitá větší rozehranost, mohla být na naší straně. Od začátku prvního zápasu se to potvrdilo. Kluci měli na hřišti převahu, a když zrovna nedělali více chyb, než soupeř, tak měli zápas pod kontrolou. Ve druhém zápase u soupeře došlo ke změně sestavy. Hra soupeře se zkvalitnila a naše družstvo už nemělo tak přesný příjem a zpracování volných balónů, takže jsme nemohli tolik útočit přes střed, ale smečaři nás dnes podrželi. O výsledku druhého zápasu se rozhodovalo v tie-breaku, který měli kluci pod kontrolou a asi zaslouženě zvítězili. Výkon byl dnes nadprůměrný. Určitá nerozehranost byla ještě cítit. Musíme určitě zlepšit zakládání útoku a zpřesnit hru středem sítě. Kvalitní a bojovný výkon v dresu České Třebové předváděli: Bělka, Hruška, Kadlec, Lukáš, Svoboda, Štech a Menc (dnešní debutant v kategorií mužů, který předvedl odvážný výkon). Letohrad-Č. Třebová 1:3, 2:3 MK