Den bez aut na ZŠ Ústecká

 

Ve středu 22. září se naše škola zúčastnila celorepublikové akce - Den bez aut. Organizace celé akce se zhostil školní parlament, vytvořil krásné plakáty a jednotlivé třídy výborně motivoval.
Jelikož se naše škola nachází u frekventované silnice, bylo naším cílem snížit počet aut, která zastavují u školy, a zvýšit tak bezpečnost dětí přicházejících do školy. Dalším neméně významným cílem bylo žáky motivovat k většímu a častějšímu pohybu.  
Jednotlivé třídy dostaly za úkol přijít do školy nejlépe pěšky, případně na kole, koloběžce. Žáci ze vzdálenějších obcí mohli využít MHD. Za jednotlivé způsoby dopravy byly vždy přiděleny body. Během první vyučovací hodiny členové parlamentu sečetli body v jednotlivých třídách a třída s nejlepším průměrem bodů získala chutnou snídani. Jelikož většina žáků přistoupila k akci zodpovědně, výsledky byly velmi těsné. Na 1. stupni se pěšky do školy dopravilo nejvíce dětí z 2. A, kterou dobře namotivovala třídní učitelka Mgr. Sylva Elčknerová, a na 2. stupni  zvítězila třída 9. B s třídní učitelkou Mgr. Adrianou Vítkovou.
Všem žákům patří velká pochvala a díky za zapojení a jednotlivým vítězům gratulujeme.
Školní parlament Mgr. Lucie Šurá

Fotografie:

A ještě 9.B...