HC Kohouti: druhý zápas, druhá porážka       

Druhý zápas, druhá porážka. Zatímco v prvním kole podlehli Kohouti na vlastním ledě Chocni, ve druhém střetnutí prohráli stejným výsledkem Chrudimi. Jeden z favoritů soutěže nevstoupil do nové sezony pravou nohou…

Chrudim - Česká Třebová 6:4 (1:1, 4:1, 1:2)

Branky: 11. Karásek (Koreček), 27. Karásek (Haltuch), 34. Pejzl, 38. Kišš (Plch), 38. Urban (Haltuch), 55. Hejl – 20. Korhoň (Semorád, Daněk), 25. Pavlovský (Augustin, Sedlák), 43. Pavlovský (Augustin), 44. Rozlílek (Augustin, Adolf).

Rozhodčí: Kratochvíl – Teplý, Pilný. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváků: 236. Střely na branku: 40:38. Zásahy brankářů: 34:34.

Č. Třebová: Vlk – Sedlák, Blažej, Hradil (21. Adolf), Jemelka, Král, Daněk – Křečan, Filip, Fúzik – Korhoň, Semorád, Plášek - Augustin, Pavlovský, Veverka – Rozlílek.

Pro výsledek nedělního utkání byla klíčová druhá třetina, v níž Kohouti čtyřikrát inkasovali. Domácím se podařilo během necelých čtyř minut vstřelit tři góly, ke vstřelení čtvrté a páté branky potřebovali pouhých 22 vteřin! V úvodu závěrečné třetiny se hosté vrátili do hry, když během 110 vteřin vstřelili dva góly. Byli na dostřel, jenže pět minut před koncem zápasu inkasovali pošesté a na koni byla Chrudim.

HLAS PO UTKÁNÍ:

Martin Šejba, trenér České Třebové:
„Soupeř nás přetlačil důrazem a bojovností. Naše hra byla příliš komplikovaná, když jsme ji v úvodu třetí třetiny zjednodušili, najednou to šlo. Druhá prohra je důrazným varováním.“

Další výsledky:
Litomyšl – Lanškroun 4:1, Moravská Třebová – Polička 11:1.