Bilance Kohoutů se zlepšuje:

další body v zápase s Hlinskem


Až v závěrečné třetině zlomili hokejisté České Třebové odpor houževnatého Hlinska, které přijelo ke středečnímu utkání pouze s dvanácti hráči. Po dvou gólech vstřelili útočníci Veverka s Pláškem a univerzál Král…

Česká Třebová – Hlinsko 7:4 (1:1, 3:2, 3:1)

Branky: 7. Veverka (Fúzik, Semorád), 29. Král (Filip, Adolf), 30. Pavlovský (Augustin, Sedlák), 33. Plášek (Pavlovský, Blažej), 41. Plášek (Pavlovský, Hradil), 43. Veverka (Fúzik, Peřina), 54. Král (Filip, Adolf) – 6. Chvojka (Hudec, Homola), 25. Cejpek (Chvojka), 36. Pavlata (Beneš, Homola), 44. Homola (Chvojka, Hamák).
Rozhodčí: Rulíček – Pošvář, Kolář. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Oslabení: 1:0. Diváků: 356. Nejlepší hráči: Augustin – Homola.
Č. Třebová: Peřina – Sedlák, Hradil, Schejbal, Blažej, Daněk, Jemelka – Augustin, T. Prachař, Pavlovský - Rozlílek, Filip, Plášek – Veverka, Semorád, Fúzik – Adolf, Král.
Hlinsko: Sodomka – Beneš, Bouška, Fink, Hudec – Matýs, Králíček, Homola – Pavlata, Chvojka, Kulhánek – Cejpek, Hamák.

Zápas začal pro Kohouty pořádným šokem, po zmatcích ve vlastním obranném pásmu inkasovali v čase 5:51 z hole Chvojky -0:1. Českotřebovská odpověď byla naštěstí blesková, v čase 6:13 se po přihrávkách Semoráda a Fúzika o rychlé vyrovnání postaral Veverka – 1:1.

Ve 13. minutě byli domácí blízko ke vstřelení druhé branky, šanci T. Prachaře však zmařil brankář Sodomka. O minutu později se v útočném pásmu zapomněl obránce Daněk, hosté se dostali do přečíslení dvou na jednoho, jejich příležitost obětavým zákrokem zlikvidoval obránce Blažej. Pět minut před koncem první třetiny hráli Kohouti první přesilovku, během dvou minut nevystřelili.

Také do druhé třetiny vstoupili lépe hokejisté Hlinska. Po faulu (vysoká hůl) a vyloučení Krále hráli přesilovou hru hosté, střelu Chvojky gólman Peřina pouze vyrazil a pohotový Cejpek v čase 24:51 poslal puk za jeho záda – 1:2.

O čtyři minuty později Král své vyloučení napravil, po perfektní Filipově přihrávce měl v čase 28:42 snadnou roli – 2:2. Za chvíli se Kohouti poprvé dostali do vedení. Na časomíře svítilo 29:15, když po spolupráci s Augustinem a Sedlákem s přehledem skóroval Pavlovský – 3:2.

Domácí pak hráli bez vyloučeného Adolfa (sekání), hru ve čtyřech zvládli na jedničku. Brilantní spolupráci s Augustinem zakončil v oslabení střelou do odkryté branky Plášek – 4:2. Za necelé tři minuty hosté snížili na rozdíl jednoho gólu, když Peřinu překonal Pavlata – 4:3. Ve 36. minutě mohl Kohouty uklidnit Filip, ve vyložené šanci však branku nevstřelil.

O svém vítězství rozhodli hokejisté České Třebové na začátku závěrečné třetiny. O pátý gól se v čase 40:51 postaral Plášek – 5:3, šestou branku přidal v čase 42:51 Veverka – 6:3. Hlinsko neskládalo zbraně, po Blažejově hrubé chybě znovu úřadovali přihrávající Chvojka a v čase 43:25 přesně zakončující Homola – 6:4. Domácí tým pak nevyužil dvě přesilové hry, pojistku v podobě sedmého gólu přinesl v čase 54:00 Král – 7:4.

HLASY PO UTKÁNÍ: 


Martin Šejba, trenér České Třebové:
„Oslabený soupeře s námi dlouho hrál vyrovnanou partii, dvě třetiny určitě. Vyhráli jsme a získali tři body, to se počítá. Faktem je, že jsme se na vítězství nadřeli víc, než jsme možná sami čekali.“