Odložený zápas krajské ligy rozhodli Kohouti až v poslední třetině

V dohrávaném utkání devátého kola krajské ligy si hokejisté České Třebové dokázali poradit s houževnatým Lanškrounem, kterému po zlepšeném výkonu v závěrečné třetině nastříleli celkem devět gólů.

Česká Třebová – Lanškroun 9:2 (3:1, 1:1, 5:0)

Branky: 6 Fúzik (Semorád), 7. Adolf (Král, Korhoň), 12. Augustin (Pavlovský, Sedlák), 23. Semorád, 45. T. Prachař (Augustin, Hradil), 48. Korhoň (Polodna), 51. Rozlílek (Schejbal), 53. T. Prachař (Sedlák, Augustin), 56. Veverka (Fúzik) - 5. Pejcha (Kužílek), 24. Janík (Drlík).
Rozhodčí: Škorpil – Matějka, Najman. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Oslabení: 0:1. Střely na branku: 48:24. Diváků: 322. Nejlepší hráči: T. Prachař, Mahdal.
Č. Třebová: Mahdal – Sedlák, Hradil, Schejbal, Blažej, Daněk, Jemelka, Adolf – Augustin, T. Prachař, Pavlovský - Rozlílek, Filip, Plášek – Veverka, Semorád, Fúzik – Král, Polodna, Korhoň.
Lanškroun: Faltus – Kužílek, Pražák, Moučka, Vyskočil, Bureš, Mann – Pejcha, Řehák, Nastoupil – Švub, Vogel, Markl – Macháček, Janík, Drlík – Čada, Doležal, Václavský.

V čase 2:56 byl vyloučen lanškrounský Doležal (hákování) a Kohouti získali výhodu přesilové hry. Využít ji nedokázali, naopak sami inkasovali! Po nepřesné rozehrávce Hradila se hosté vrhli do protiútoku, Kužílkovu přesnou přihrávku tečoval pohotově Pejcha a v čase 4:24 (ve vlastním oslabení!) otevřel skóre – 0:1.

Ke gólovému obratu potřeboval domácí tým necelou jednu minutu. V čase 5:48 vyrovnával důrazný Fúzik – 1:1, v čase 6:38 se od modré trefil pod horní tyčku Adolf – 2:1. V polovině první třetiny měli Kohouti dvě vyložené šance, Pavlovský a po něm Rozlílek však brankáře Faltuse nepřekonali. Po krásné spolupráci s Pavlovským se to až v čase 11:11 povedlo Augustinovi – 3:1.

Česká Třebová mohla své vedení v prvním dějství navýšit, další dvě gólové šance neproměnil Rozlílek a na pozorného gólmana Faltuse nevyzráli ani Pavlovský s Prachařem. Domácí brankář Mahdal se zapotil jednou, po tvrdé střele Pejchy.

Na začátku druhé třetiny nevyužili Kohouti druhou přesilovku, protože si většinou zbytečně přihrávali a žádný z hráčů nedokázal vystřelit. Ve 23. minutě nedokázal Hradil trefil odkrytou lanškrounskou branku, vzápětí mířil Pavlovský jen do brankáře Faltuse.

Jeden z mála světlých okamžiků přišel v čase 22:41, po zmatcích před hostující brankou byl čtvrtý gól připsán Semorádovi – 4:1. Pokud si v tu chvíli někteří z českotřebovských fanoušků mysleli, že bude „odšpuntován“ brankostroj, byli na omylu. Hosté totiž za necelou minutu, po nedůsledné hře domácích obránců, snížili zásluhou Janíka – 4:2. Hra favorita upadla místy do podprůměru, diváci viděli desítky přihrávek a prakticky žádnou střelbu…

V úvodu závěrečné třetiny přežili domácí hru v oslabení, po návratu z trestné lavici pálil Fúzik do levé tyčky. Jednoduchý recept, jak na to, ukázal T. Prachař, místo zbytečných kudrlinek vypálil příklepem a v čase 44:52 zařídil svému týmu třígólové vedení – 5:2.

Co bylo podstatné, Kohouti svoji hru zjednodušili a přidali další čtyři góly. V čase 47:40, po skvělé kombinaci s Polodnou, skóroval Korhoň – 6:2. Útočný průnik obránce Schejbala zužitkoval v čase 50:12 Rozlílek – 7:2. Hodně se tleskalo v čase 52:01, kdy Augustin se Sedlákem vypracovali gól pro T. Prachaře – 8:2.

Závěrečné minuty patřily brankářům. V 54. minutě neproměnil sólový nájezd Rozlílek, na druhé straně vychytal Mahdal lanškrounského Markla, šanci domácího T. Prachaře zmařil gólman Faltus. Ten kapituloval ještě jednou, Fúzik poslal dlouhou přihrávkou do úniku Veverku, který v čase 55:59 dal výsledku konečnou podobu – 9:2.

HLAS PO UTKÁNÍ:


Martin Šejba, trenér České Třebové:
„Slušný výsledek, kterému naše hra místy neodpovídala. Soupeř se snažil statečně vzdorovat, my jsme si zejména ve druhé třetině hru zbytečně komplikovali. V závěrečné třetině se náš výkon rapidně zvedl, rozhodující byly nastřílené góly.“

TABULKA

Krajská hokejová liga 2021/22 1. část

# Tým Z Body
1 Litomyšl 7 17
2 Choceň 8 15
3 Česká Třebová 7 14
4 Chrudim 7 14
5 Mor. Třebová 7 11
6 Polička 7 9
7 Hlinsko 7 5
8 Lanškroun 8 2

Příští zápas hrají Kohouti 3. listopadu v Chocni