První výhra Kohoutů za tři body         

Na tříbodové vítězství si museli hokejisté České Třebové počkat až do čtvrtého zápasu, ve kterém vyloupili moravskotřebovský zimní stadion. Protože Kohouti ve druhé třetině dali pouze dvě branky (a neproměnili sedm gólových příležitostí), museli svoji výhru pojistit až v závěrečných minutách kvalitního střetnutí.

Moravská Třebová - Česká Třebová 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)

Branky: 9. Fibrich (Veselský), 33. Langr (Blaháček) – 23. Rozlílek (Plášek, Filip), 34. Blažej (Plášek, Filip), 57. Pavlovský (T. Prachař, Sedlák), 59. Augustin.
Rozhodčí: Barek – Padevět, Schaffer. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváků: 493. Nejlepší hráči: Peksa, Hroch – Mahdal, Sedlák, T. Prachař.
M. Třebová: Peksa – Netolický, Janků, Kudrna, Blaháček, Veselský, Máša – Hroch, Čikl, Marek – Langr, Faltus, Krč – Vysloužil, Cach, Fibrich – Haluza.
Č. Třebová: Mahdal – Sedlák, Hradil, Schejbal, Blažej, Daněk, Jemelka, Král – Augustin, T. Prachař, Pavlovský - Rozlílek, Filip, Plášek – Veverka, Semorád, Fúzik.

Do první gólové příležitosti se dostal v 9. minutě domácí útočník Krč, s jehož střelou si poradil brankář Mahdal. Vzápětí však Kohouti prohráli vhazování ve svém obranném pásmupuku se zmocnil Fibrich a přesnou ranou pod horní tyčku trefil do černého – 1:0.

Hosté pak přečkali vyloučení obránce Schejbala, domácí se o malou chvíli později úspěšně bránili přesilové hře Kohoutů. V závěru první třetiny byli hosté blízko vyrovnávací brance. Sedlák poslal dlouhou přihrávkou do brejku Augustina, jehož šanci zmařil skvělým zákrokem gólman Peksa.

V úvodu druhé třetiny zapomněla českotřebovská obrana na Čikla, který se zblízka netrefil. Po rychlém protiútoku nestihl v gólové pozici vystřelit Plášek, naštěstí stačil přihrát Rozlílkovi, který v čase 22:09 vyrovnal – 1:1.

Vyrovnávací gól otevřel festival českotřebovských gólových šancí. Nejprve přestřelil Veverka, po něm v čase 23:34 prostřelil hradbu těl od modré obránce Blažej – 1:2. O dvě minuty později střílel Daněk a domácí znovu zachraňoval brankář Peksa, v dobré pozici mířil nad moravskotřebovskou branku Augustin.

Pouze na dvě minuty otupilo ofenzívu Kohoutů vyloučení kapitána Fúzika. Převaha hostujícího mužstva byla místy drtivá, jenže v koncovce vycházeli Kohouti naprázdno. V polovině střetnutí spálili další šance Rozlílek a po něm opět Veverka.

Moravská Třebová vytěžila ve druhé třetině z minima maximum. Ve 33. minutě, po Schejbalově ztrátě puku, poslal Baláček přesnou kolmicí do úniku Langra, který nezaváhal a bylo vyrovnáno – 2:2.

Hosté znovu přiložili pod kotel a soupeře sevřeli do pevných kleští. Nebylo to nic platné, protože stříleli slepými náboji. Ve 34. minutě přihrál T. Prachař do vyložené šance Pavlovskému, který zblízka přestřelil. O dvě minuty později ujel domácím obráncům Pavlovský, navrch měl gólman Peksa. Strážce domácí branky se vyznamenal ještě jednou, když zlikvidoval samostatný nájezd Rozlílka!!

Do závěrečné třetiny vstupovali Kohouti s výhodou minutové hry pěti proti čtyřem, branku soupeře však neohrozili. Hrálo se o poznání opatrněji, do střeleckých příležitostí se dostal hostující Schejbal, na druhé straně vyrážel brankář Mahdal střelu Fibricha.

V čase 51:02 byl po faulu v útočném pásmu vyloučen zkušený Plášek (vysoká hůl), jeho spoluhráči se ubránili. Co bylo horší, v čase 53:05 byl na trestnou lavici za stejný prohřešek vykázán Jemelka. Kohouti přežili i druhou přesilovku soupeře, což bylo nakonec klíčové.

Závěr zápasu patřil hokejistům České Třebové. Na začátku jejich třetí gólové akce byl výborně hrající obránce Sedlák, po jeho rozehrávce T. Prachař předložil puk jako na talíři Pavlovskému, který v čase 56:23 protrhl střeleckou smůlu – 2:3. Další gól padl v čase 58:46 a postaral se o něj Augustin – 2:4. V 60. minutě vypracovali Schejbal s Pláškem gólovou šanci Filipovi, jehož ránu zázračně kryl brankář Peksa.

HLASY PO UTKÁNÍ:


Martin Šejba, trenér České Třebové:

„Bylo to vyrovnané utkání. Rozhodnout jsme mohli již ve druhé třetině, v níž jsme neproměnili velké množství šancí. Naše hra byla výrazně lepší než v předcházejících zápasech, to je pozitivní. Myslím si, že jsme zaslouženě vybojovali první tříbodové vítězství.“