Fanoušci Kohoutů se dočkali desítky  


Hokejisté České Třebové dokázali vyhrát čtvrté utkání v řadě, tentokrát se v domácím prostředí dokázali poměrně snadno vypořádat s mladým týmem Poličky. Střelcem zápasu byl útočník Vojtěch Augustin, který dal čtyři góly.

Česká Třebová – Polička 10:2 (5:0, 3:2, 2:0)

Branky: 7. Schejbal (Rozlílek, Plášek), 9. V. Augustin (T. Prachař, Sedlák), 15. T. Prachař (Pavlovský, V. Augustin), 20. Fúzik (Semorád), 20. Sedlák (Pavlovský, V. Augustin), 34. Filip (Plášek, Král), 36. V. Augustin (Pavlovský, T. Prachař), 36. Plášek (Filip, Rozlílek), 45. V. Augustin (Pavlovský, T. Prachař), 52. V. Augustin (Sedlák) – 24. Malenovský (Kunstmüller), 25. F. Augustin (Kyncl).
Rozhodčí: Veselý – Pešková, Kalus. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:0. Oslabení: 1:0. Diváků: 359. Nejlepší hráči: V. Augustin, Pavlovský.
Č. Třebová: Vlk – Sedlák, Hradil, Schejbal, Král, Daněk, Jemelka – Augustin, T. Prachař, Pavlovský - Rozlílek, Filip, Plášek – Veverka, Semorád, Fúzik.
Polička: Dostál (21. Vít) – Nunvář, Pelikán, Prokopec, Beran, Boštík, F. Augustin – Martinů, Pazourek, Krajíček – Nečas, Kunstmüller, Malenovský – Zobač, Tobiáš, Kyncl.

První gólovou příležitost měli hosté, ve 4. minutě projel domácí obranou až příliš snadno Tobiáš, zaváhání svých spoluhráčů naštěstí napravil brankář Vlk. V čase 6:24 se Kohouti ujali vedení (vůbec poprvé v této sezoně!), na Pláškovu přihrávku zpoza branky si skvěle najel obránce Schejbal a vstřelil svůj první gól v českotřebovském dresu – 1:0.

Před polovinou první třetiny odstartoval svoje galapředstavení útočník Kohoutů Vojtěch Augustin, poprvé se přesným švihem trefil v čase 8:23 – 2:0. O chvíli později chyboval ve vlastním obranném pásmu Rozlílek, šanci Martinů zmařil přesným zákrokem gólman Vlk.

Herní převaha Kohoutů narůstala, v čase 14:24 přidal další branku T. Prachař – 3:0. Českotřebovský tlak sílil, v průběhu 16. minuty mohli další góly přidat T. Prachař s Pláškem. Další dva gólové údery si favorit ponechal na závěr první třetiny. Nejprve se při signalizované výhodě na brankovišti prosadil důrazný Fúzik – 4:0, vzápětí po krásné kombinaci s Pavlovským a V. Augustinem skóroval obránce Sedlák – 5:0.

Ležérní vstup do druhé třetiny se Kohoutům nevyplatil. Ve 24. minutě neproměnil svůj únik Pavlovský a vzápětí nečekaně, a hned dvakrát, uhodilo na druhé straně. V čase 23:55 se trefil Malenovský – 5:1, v čase 24:22 uzemnil Kohouty pohotový F. Augustin – 5:2.

Domácí zvedli hlavy, další vyložené šance nedokázali proměnit T. Prachař s Pavlovským. Kohouti se poté ubránili přesilové hře oživlého soupeře, v polovině zápasu je znovu podržel brankář Vlk, který zneškodnil nájezd Krajíčka.

Další gól přidali Kohouti při hře v oslabení. Na trestné lavici odpočíval Sedlák, když si Filip vyměnil puk s Pláškem a tvrdou střelou poslal puk v čase 33:22 pod horní tyčku – 6:2. Za necelé dvě minuty bylo na českotřebovském zimním stadionu ještě veseleji, po krásné individuální akci se v čase 35:07 prosadil výborný V. Augustin – 7:2. V pokračující přesilové hře dokázali Kohouti vstřelit ještě jeden gól, ukázkovou spolupráci s Filipem zakončil v čase 35:47 Plášek – 8:2.

Do závěrečné třetiny znovu vstoupili aktivněji hosté, kteří během pouhých dvanácti vteřin dvakrát prověřili Vlka. Domácí brankář obstál, stejně jako ve 43. minutě při šanci Malenovského.

Domácí útočník Vojtěch Augustin se střelecky prosadil ještě dvakrát. Z hattricku se radoval v čase 44:05, samozřejmě po spolupráci s Pavlovským – 9:2. Jubilejní desátý gól padl v čase 51:42, po přihrávce výborně hrajícího obránce Sedláka byl jeho autorem opět V. Augustin – 10:2.

HLASY PO UTKÁNÍ:

Martin Šejba, trenér České Třebové:
„Řekl bych, že jsme dosáhli povinného vítězství. Polička přijela s velmi mladým týmem a předvedla sympatický výkon. Myslím, že diváci viděli řadu hezkých kombinačních akcí.“

Další výsledky:  Litomyšl - Moravská Třebová 6 : 7 , Chrudim - Hlinsko 4 - 5

TABULKA MUŽI k 20. říjnu 2021 


Krajská hokejová liga 2021/22 1. část

# Tým Z Body
1 Litomyšl 6 14
2 Chrudim 7 14
3 Choceň 6 12
4 Česká Třebová 6 11
5 Mor. Třebová 7 11
6 Polička 6 6
7 Hlinsko 6 5
8 Lanškroun 6 2