Kruh přátel hudby odstartoval do sezóny koncertem houslového virtuóza Josefa Špačka a klavíristy Miroslava Sekery

Ve čtvrtek 30. září se konal zahajovací koncert sezóny 2021/22, která však má mnohá specifika. Na sezonu nebylo vypsáno nové abonomá, ale bude se konat koncerty, které byly díky koronavirové epidemii zrušeny nebo lépe řečeno odloženy. Jako začátek si ovšem nemohl českotřebovský KPH vybrat nic lepšího, než koncert dua Josef Špaček - Miroslav Sekera. Houslový virtuóz a přední sólista České filharmonie měl velké reference, které beze zbytku potvrdil nebo ještě lépe předčil. A k tomu mu vynikajícím způsobem sekundoval klavírista Miroslav Sekera. Koncert měl úžasnou gradaci a publikum bylo jedním slovem doslova nadšeno. V programu byla na úvod Romance pro housle a klavír f moll Antonína Dvořáka a první polovinu koncertu uzavřelo Diverdimeto Igora Stravinského.
Po přestávce pak umělci přenesli s velkým zápalem Sonátu pro housle a klavír číslo 3 Bohuslava Martinů a samotný závěr pak patřil skladbě Maurice Ravela Tzigane. Samotný popis selhává, ani fotografie nemohou být vypovídající.
Proto Českotřebovský deník  uvádí ukázku z poslední přednesené skladby Maurice Ravela Tzigane na videu včetně dalších záběrů, navozujících atmosféru v šatně po představení. Velký ohlas koncertu je možné dokázat také z toho, že posluchači nechtěli umělce pustit z jeviště a tak se vícekrát přidávalo. Součástí toho všeho byly i ovace ve stoje a větší počet žádostí o autogramy ať již na plakáty, nebo na zakoupená DVD.   Josef Špaček a Miroslav Sekera se také podepsali do kroniky pořadatelů, kde napsali  (přesněji napsal Miroslav Sekera levou rukou): "Nádherné publikum, skvělý klavír, nádherná atmosféra a Pepovy housle dokonale naladěné... Děkujeme...."

Příští koncert KPH: Slavic trio 
Uskuteční se  9.  listopadu 2021 od 190 hodin. Jde o náhradnu za neuskutečněné  představení z 16. února 2021.
Barbora Trnčíková (hoboj), Anna Sysová (klarinet), Petr Sedlák (fagot)