Třebovská stopa 2021 – 41. ročník      
První říjnovou sobotu se v areálu Základní kynologické organizace Česká Třebová Podhorka opět jako každý rok sešli příznivci sportovní kynologie, aby předvedli své výkony se psy v závodu Třebovská stopa. Letošní ročník byl původně plánovaný jako skromnější oproti loňským oslavám jubilea, přesto je nutno říci, že na své úrovni vůbec neztratil.
Závodu se zúčastnilo 30 psů se svými psovody, kteří k nám přijeli nejen z Pardubického, ale i z Královéhradeckého a Olomouckého kraje. Sportovní výkony posuzovali tři rozhodčí – Markéta Dvořáková, Petr Vyčítal a Želimír Nevrlý. Větrné počasí důkladně prověřilo zejména stopařské dovednosti psů v přírodních terénech, ale velmi hezké výkony předváděli závodníci také na poslušnostech v areálu ZKO. Velmi kvalitní výkony svědčí o současném trendu, že i na krajských závodech úroveň každoročně stoupá a mnozí psovodi využívají této možnosti jako součásti přípravy na zkoušky nebo závody vyšších úrovní.
Velké poděkování patří všem účastníkům (závodníkům, rozhodčím, kladečům cizích stop, vedoucím stop) za sportovní chování, všem pomocníkům v terénu i na sportovišti a panu kuchaři za skvělou mysliveckou kuchyni. A samozřejmě velmi děkujeme také sponzorům, kteří nám zůstávají nakloněni i v dobách ekonomicky nejistých.
Závod se konal pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického.
Generálním sponzorem zůstává tradičně Nativia, dále přispěli: Contipro - Aktivní zvíře, Josef Faltus (Sigas-cz), Still, Haiteco CZ, Josef Škrkoň (Techplast), Pila Hoštejn, CFS, Miloslav Radimecký (Čalounictví), Ing. Jiří Zapletal (CZ Logistics), Avena, Dogtrace, Volac Agro-Best, Totem Bikes.
Přehled letošních vítězů:
kat. ZZO – Jiří Hasil a německý ovčák Abbi Bri-Jack (ZKO Polička)
kat. ZZO1 – Tereza Horčičková a kříženec Amy (ZKO Olomouc Křelovská)
kat. ZM – Lenka Teplá a německý ovčák Lago del Camino Duro (ZKO Choceň)
kat. ZVV1/IGP1 – Milan Kuthan a německý ovčák Ibar (ZKO Javorník)
kat. ZVV2/ZVV3/IGP3 – Jiří Dufek a německý ovčák Artuš Hronovský pramen (ZKO Podhorka Č. Třebová)
kat. Speciální stopa – Michal Kurka a kříženec Julina (ZKO Doudleby n. O.)
 
Za výbor ZKO Česká Třebová Podhorka Mgr. Hana Petrová  Foto: Lenka Mládková

Foto Nástup  k soutěži  - Ocenění nejlepších v kategorii Spoeciální stopa. Foto Lenka Mládková