Habrmanova na republikovém finále Odznaku všestrannosti olympijských vítězů 

Jedinou sportovní soutěží pro školy v tomto kalendářním roce bylo republikové finále Odznaku všestrannosti olympijských vítězů. To se opět po roce uskutečnilo v brněnském areálu VÚT. Tato soutěž je založena na principu atletického desetiboje, jen některé technické disciplíny jsou nahrazeny posilovacími cviky (kliky, shyby na šikmé lavici, sedy – lehy, švihadlo).

Tohoto klání se účastní i bývalí a současní olympionici, kteří se stávají patrony jednotlivých týmů. Naším patronem byl bývalý běžec na lyžích Stanislav Henych. Tento velmi sympatický pán s námi strávil celé dva dny, povzbuzoval naše závodníky a vše ještě pečlivě fotografoval.

Za ideálního počasí si všichni naši svěřenci vylepšili svá maxima v několika disciplínách. Z celkového počtu 73 škol jsme se umístili na krásném 17. místě! Nejlepšího výsledku dosáhla Terka Dejdarová (6.) a Verča Kotyzová (11.). I ostatní naši závodníci skončili v první polovině startovního pole. V kategorii učitelů se na výborném 2. místě ještě umístil kolega Petr Doseděl.

Tímto bychom chtěli všem poděkovat za reprezentaci naší školy. Nyní se už pomalu začínáme připravovat na další ročník.

Daniel Peroutka, ZŠ Česká Třebová, Habrmanova ul.