Třebováci přivezli do klubové sbírky stovku medailí       


Nechce se věřit, že od posledního bilancování DSC GYM Česká Třebová uplynul  již rok. Oddíl, který se primárně zaměřuje na brazilské jiu jitsu navázal na úspěšnou loňskou sezonu a ani v nepříznivém roce 2021 nezahálel. V České republice byly na začátku roku turnaje zakázané a tak jedinou cestou, jak udržet kvalitní sportovní formu, byla pečlivá tréninková příprava a měření sil na významných soutěžích v zahraničí. Třebováci absolvovali finančně náročný okruh po státech Evropy, zápolili na tatami v Slovinsku, Holandsku, Ukrajině, Bulharsku, Itálii, Rakousku, Španělsku, Německu, Slovensku a také si odskočili do Spojených Arabských Emirátů. Z úspěšného turné přivezli 74 medailí, a když se v závěru roku otevřela i  kolbiště domácí , přibylo ještě 26 cenných kovů. Souhrnem se tak klubová sbírka rozrostla o 32 zlatých, 40 stříbrných a 28 bronzových medailí.
Abychom byli konkrétní, připomeňme si několik dílčích oddílových úspěchů.  DSC GYM  se stali druhým nejlepším týmem na AJP Tour  Prague a současně třetím v kategorii bez kimon. Bronzový  stupínek obsadili i na AJP Tour v Holandsku. Na Mistrovství Evropy v Římě, kterého se zúčastnily 104 týmy,získali krásné19.místo a na turnaji v Německém Chemnitz dokonce obsadili z 88 týmů místo první.
Novými Mistry Evropy organizace AJP TOUR se stali Michal Vébr a Michal Rickwood a poslední z jmenovaných je aktuálně ve váhové kategorii (- 94kg) nejlepším na světě. Je třeba si uvědomit, že tento krátký výčet je jen vrcholem oddílové práce, na které se podíleli také trenéři  a řada dalších skvělých zápasníků, včetně dětí a mládeže do 23 let. Všichni věnovali mnoho hodin tréninkové dřině a odříkání a právem  jim za to patří obdiv a uznání.
DSC GYM Česká Třebová je v současnosti uznávanou sportovní autoritou a nemalou měrou přispívá  k propagaci našeho města v zahraničí. V žebříčku organizace AJP TOUR momentálně figuruje na druhém místě v České republice a v Evropě na místě dvanáctém. Obrovským úspěchem je 44.místo mezi top padesátkou nejlepších týmů světa. Je velká škoda, že  dosažení ještě lepších sportovních úspěchů  limitují značně omezené finanční možnosti klubu.
Do konce roku zbývá ještě několik turnajů a i tady je šance, že pár medailí do klubové sbírky přibude. Na MS v Abu dhabí  mají odletět Tadeáš Smejkal a Michal Vebr, který se  v listopadu zúčastní i velkého,  konkurencí nabitého turnaje v USA.
Přejeme všem českotřebovským sportovcům, aby rok 2022 byl alespoň tak úspěšný, jako ten letošní. A pokud se týká DSC GYM Česká Třebová, asi by mu nominace mezi nejúspěšnější sportovní oddíly okresu slušela.
                                                                                             
Lukáš Janda a Milan Michalski