Českotřebovské gymnastky po letech opět závodí
Oddíl sportovní gymnastiky patří v České Třebové mezi nejstarší sportovní oddíly. Jeho činnost byla v roce 2014 přerušena na mnoho let mateřskou pauzou trenérek. Před třemi lety jsme se jako trenérky opět vrátily k tomuto krásnému sportu a začaly vychovávat další generaci gymnastek s vizí navázat na úspěchy, kterých jsme dosáhly s našimi svěřenkyněmi v předešlých letech. Bohužel nás stejně jako ostatní sportovce zastavila covidová situace a gymnastiku v online prostředí opravdu trénovat nelze.
Když už jsme zase začaly s děvčaty trénovat, tak se bohužel z důvodu rekonstrukce podlahy zavřela tělocvična gymnázia, kde jsme dříve mnoho let trénovaly. Ve velkém spěchu jsme tak musely na dva měsíce hledat náhradní prostory, které by vyhovovaly gymnastickému tréninku. Naštěstí jsme našly azyl v tělocvičně ZŠ Habrmanova a některá tělocvičná nářadí jsme musely načas přestěhovat, abychom mohly naše svěřenkyně konečně po letech připravit na závody.
A povedlo se! V sobotu 13. listopadu jsme se zúčastnily pohárového závodu Špindlerovští mušketýři a naše holky nám udělaly obrovskou radost. Nejenže všechny podaly skvělé výkony na svém prvním závodu, ale dokonce vybojovaly hned 3 medaile v gymnastickém čtyřboji (hrazda, lavička, akrobacie a přeskok). V kategorii nejmladších dívek (roč. nar. 2014 a mladší) vybojovala 2. místo Bětuška Čejková, 3. místo Nikolka Dosedělová a 8. místo Péťa Jašňáková. V kategorii žákyň I (roč. nar. 2012 – 2013) se na 5. místě umístila Kačka Jašňáková, 6. byla Ella Nástrahová a 9. Laura Pellati. V kategorii žákyň II (roč. nar. 2010 – 2011) vybojovala v konkurenci 7 dívek 3. místo Vendulka Válková. V kategorii oddílů (z celkem 9) jsme vybojovaly 7. místo. Gratulujeme a máme velkou radost. Dalším potěšujícím faktem je posila trenérského týmu o trampolínovou specialistku Míšu Veličkovou, která se do Třebové přestěhovala z Olomouce.
Za trenérky Martina Dosedělová